Asociatia de Vanatoare Waidmannsheil din Bihor a castigat dreptul de gestionare a fondului cinegetic de la Balc, la care a renuntat omul de afaceri Ion Tiriac, pentru circa 27.000 euro pe an, in urma unei licitatii publice deschise, organizata de Ministerul Agriculturii, transmite Mediafax.

Contractul de gestionare a fondului cinegetic de la Balc este semnat pe o perioada de zece ani, valoarea fiind de 26.733 euro pe an. Pretul de pornire pentru atribuirea fondului a fost de 3.819 euro. Suprafata acestuia este de peste 10.000 de hectare. La licitatia pentru fondul de vanatoare de la Balc au mai participat alte trei asociatii, respectiv Asociatia de Vanatoare Valea lui Liman Faget, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Artemis Valcea si Asociatia Clubul Romsilva Sfantu Gheorghe.

"Ne asteptam la aceasta valoare. Nu pot sa spun cat am fi dat, pentru ca este confidential, insa mai mergeam putin", a declarat, marti, dupa licitatie, reprezentantul Asociatiei Waidmannsheil, Demian Radu.

Reprezentantul Waidmannsheil a aratat ca planurile vizeaza aducerea vanatorilor straini pe domeniul de la Balc, iar fondul cinegetic va beneficia si de un site de prezentare. "Nu stiu exact de ce a renuntat Tiriac. Probabil, a ajuns la o valoare mai mare a cheltuielilor", a spus Radu.

Ministerul Agriculturii organizeaza marti si miercuri licitatii prin care va atribui celor interesati, in calitate de gestionari, 41 de fonduri cinegetice. Pana la ora transmiterii acestei stiri au fost licitate opt fonduri de vanatoare, inclusiv cel de la Balc. Valoarea cea mai mare atribuita unui contract pentru gestionare a fost de 59.586 euro pe an pentru fondul de vanatoare de la Micesti din judetul Arges, iar cea mai mica de 1.409 euro anual pentru domeniul cinegetic de la Rachitoasa din judetul Bacau.