Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, este asteptata sa anunte marti o modalitate de rezolvare a problemei diplomelor obtinute la specializarile neacreditate ale Universitatii "Spiru Haret".

Conducerea PSD ii ceruse ministrului ca pana astazi sa gaseasca o solutie care sa nu-i afecteze pe absolventi dupa ce Andronescu propusese ca cei in cauza sa sustina un examen de confirmare a diplomelor.

"Decizia noastra este de a face ca studentii care, de buna credinta, au intrat in aceasta forma de invatamant sa nu sufere si doamna ministru Andronescu a primit din partea conducerii partidului sarcina sa rezolve pana marti acest lucru. In al doilea rand, dorim sa se afle adevarul pana la capat cu privire la modul in care s-au organizat aceste operatiuni, inclusiv modul in care, prin complicitate vinovata, ministri ai Educatiei, de la domnul Miclea la domnul Hardau, la domnul Adomnitei au tolerat cresterea acestui cancer", a declarat duminica seara Mircea Geoana, dupa sedinta de conducere a PSD.

Luni, Universitatea Spiru Haret a anuntat ca a dat in judecata Guvernul si Ministerul Educatiei. Rectorul Universitatii Spiru Haret, Aurelian Bondrea, a spus intr-o conferinta de presa ca doar o instanta judecatoreasca se poate pronunta asupra legalitatii unei diplome si ca Ministerul Educatiei nu are nici o autoritate.

Saptamana trecuta, Ministerul Educatiei a anuntat ca absolventii programelor de studii si de la formele de invatamant neautorizate vor putea sa isi valideze diplomele intr-o perioada de cinci ani, daca promoveaza un examen de selectie si daca sustin si promoveaza examenul de licenta intr-o universitate cu programul de studii acreditat si evaluat cu calificativul "grad ridicat de incredere".