Raportul pe Justitie al Comisiei Europene produce reactii adverse inca dinainte de a fi publicat. "Nu as vrea pana miercuri sa fac comentarii pe continut, pentru ca ar insemna sa incalcam reguli de curtoazie", a declarat luni ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. A subliniat, insa, ca nu impartaseste opinia exprimata de Victor Ponta.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul declara luni dimineata ca raportul Comisiei Europene "nu are nicio valoare, este zero pentru justitia din Romania", scrie NewsIn. Ministrul Justitiei a replicat ca este prea devreme sa ne putem pronunta pe acest document, atat timp cat comisarii continua sa poarte discutii pe continutul raportului. Cu alte cuvinte, pana miercuri, cand va avea loc prezentarea oficiala a acestuia, textul poate fi modificat. "Eu am citit raportul si impartasesc o cu totul alta opinie", a declarat Catalin Predoiu pentru agentia de presa citata.

Inainte de sedinta coalitiei, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul declara ca raportul european "nu are nicio valoare". "V-am spus si din februarie. Ei vorbesc despre niste lucruri, sunt niste functionari acolo care scriu. Noi traim in Romania si stim care e justitia din Romania. O sa cititi raportul si o sa credeti ca se vorbeste despre alta tara", sustinea Victor Ponta, potrivit NewsIn.

Nici subiectul sporurilor magistratilor nu a fost trecut cu vederea de Ponta, care a precizat ca oamenii au dreptul la acesti bani. "Daca vii si le dai in cap la judecatori, in niciun caz n-o sa ai o justitie mai buna. (...) Magistratii, cand cer anumite drepturi, au dreptate", a incheiat ministrul social-democrat.