Mircea Geoana a declarat duminica seara, la iesirea de la sedinta de conducere a PSD, ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a primit misiunea sa rezolve situatia Universitatii Spiru Haret pana marti astfel incat studentii "sa nu sufere". Acesta a mentionat ca acestia nu trebuie sa mai dea exemene suplimentare, in timp ce Ecaterina Andronescu a declarat ca nu se pune problema asa.

"Decizia noastra este de a face ca studentii care, de buna credinta, au intrat in aceasta forma de invatamant sa nu sufere si doamna ministru Andronescu a primit din partea conducerii partidului sarcina sa rezolve pana marti acest lucru. In al doilea rand, dorim sa se afle adevarul pana la capat cu privire la modul in care s-au organizat aceste operatiuni, inclusiv modul in care, prin complicitate vinovata, ministri ai Educatiei, de la domnul Miclea la domnul Hardau, la domnul Adomnitei au tolerat cresterea acestui cancer", a afirmat Geoana.

Geoana a specificat ca trebuie o solutie in care absolventii Universitatii Spiru Haret nu trebuie sa mai dea examene suplimentare, iar cand a fost confruntat cu declaratia Ecaterinei Andronescu in care aceasta spunea ca nu se gandeste la asa ceva, presedintele PSD a raspuns: "Se gandeste!".

La iesirea de la sedinta, Ecaterina Andronescu a declarat ca nu s-a pus problema schimbarii sale din functie. Cat priveste posibilitatea ca studentii sa nu dea un alt examen, Andronescu a considerat ca nu s-a discutat problema sub acest aspect in sedinta PSD.

"Nu s-a pus problema sa nu dea niciun alt examen, s-a pus problema sa gasim o solutie care sa-i afecteze cat mai putin cu putinta pe ei, pentru ca, intr-adevar, ei sunt cei pacaliti", a afirmat ministrul, precizand ca a gasit o solutie, dar mai cauta si altele.

Ministrul Educatiei a declarat, joi, ca absolventii programelor de studii neautorizate din cadrul Universitatii Spiru Haret vor putea sa isi valideze diplomele intr-o perioada de 5 ani, daca promoveaza un examen de validare sustinut la o alta institutie de invatamant superior, costurile acestui examen urmand sa fie suportate de Universitatea Spiru Haret din taxele incasate de la studentii in cauza.