Ambasada Romaniei la Chisinau a primit vineri o nota verbala de la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Moldovei prin care o delegatie romana este invitata la Chisinau "pentru a semna Tratatul între Republica Moldova şi România privind frontiera de stat", informeaza un comunicat al MAE. MAE roman subliniaza ca documentul in discutie nu e un "tratat de frontiera" si arata ca institutia omoloaga moldoveneasca a incalcat uzantele facand public continutul notei verbale cu o zi inainte de a o remite partii romane.

Documentul, Nota verbală nr. 12575, invita o delegatie romana la Chisinau sa discute, de fapt, nu un tratat de frontiera care stabileste granita dintre Romania si Republica Moldova, ci un tratat privind regimul frontierei de stat, document care urmează să reglementeze diversele aspecte tehnice şi juridice legate de regimul frontierei comune.

MAE precizează că procesul de negociere al Tratatului privind regimul frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova se află în prezent, în desfăşurare. Deoarece procesul nu a fost finalizat încă, semnarea Tratatului nu poate avea loc în acest moment.