Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va plati jumatate de milion de euro daune morale pentru greseala doctorului Naum Ciomu, in urma unei decizii judecatoresti definitive si irevocabile, transmite NewsIn.

Daunele trebuie platite de municipalitate deoarece Spitalul "Dr. Burghele" a fost preluat de Primarie. Astfel, PMB va aloca 500.000 de euro in bugetul spitalului pentru a fi virati in contul pacientului mutilat de doctorul Naum Ciomu.

Reprezentantii PMB spun ca plata se va face esalonat, cel mai probabil pana in 2011.

Pentru ca Primaria sa nu fie obligata sa suporte si plata altor daune morale pentru greselile medicilor, administratia spitalelor din municipalitate se afla in negocieri cu trei mari asiguratori.

Medicul Naum Ciomu a fost deferit justitiei in octombrie 2004, pentru ca a lasat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vatamare corporala grava din culpa.

In 13 iulie 2004, in timpul unei interventii, din greseala, chirurgul urolog Ciomu i-a taiat unui tanar penisul, in timp ce ii opera canalul inghinal, apoi i-a fragmentat organul genital in mai multe bucati. Doctorul a invocat faptul ca in momentul interventiei chirurgicale a avut un accident vascular.