Soselele spre mare si spre Valea Prahovei sunt aglomerate, vineri dimineata, datorita numarului mare de turisti, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Politistii recomanda soferilor sa porneasca din timp la drum si, de asemenea, sa foloseasca trasee alternative.

Politistii afirma ca se poate circula si pe DN 3 Constanta – Basarabi – Cobadin – Adamclisi– Ostrov ( trecerea Dunarii cu bacul, nonstop) – Calarasi – Lehliu si in continuare Autostrada A 2 Lehliu – Bucuresti sau pe DN 2A Constanta – Harsova – Slobozia – Urziceni si in continuare DN 2 Urziceni – Bucuresti.

In cazul aglomerarii DN 1, poate fi utilizata ruta DN 1A Brasov – Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti – Buftea – Bucuresti.

Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa conduca cu multa atentie si viteza adaptata, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculul dinainte, sa manifeste prudenta sporita atunci cand pe langa sosea se afla pietoni (mai ales copii sau varstnici) si sa nu urce la volan obositi, temperaturile ridicate favorizand adormirea la volan.