Curtea de Apel Bucuresti a dispus, joi, amendarea ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere a platii sporului de 50% pentru angajatii instantei supreme, transmit televiziunile de stiri.

Decizia de joi prevede ca amendarea se pune in practica din 9 iulie, data la care s-a hotarat ca Ministerul Finantelor trebuie sa plateasca 50% sporul de stres.

Hotararea de joi poate fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, joi, cererea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de sanctionare a Ministerului Finantelor Publice si a ministrului Gheorghe Pogea pentru neexecutarea hotararii CAB, prin care trebuia platit sporul de stres de 50%.

Retragerea sporului de 50% pentru stres a declansat, in urma cu o saptamana, nemultumirea magistratilor din intreaga tara. Dupa doua zile de intrerupere temporara a sedintelor de judecata si dupa ce ministrul Justitiei a subliniat ca nu sunt fonduri pentru plata acestor sporuri, asociatiile profesionale ale magistratilor au decis suspendarea sedintelor de judecata, zilnic, pe durata nedeterminata, timp de cate trei ore.

Magistratii au obtinut castig de cauza, in prima instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, unde au atacat actul administrativ privind sporul. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca va ataca aceasta decizie.

Update: In replica, Gheorghe Pogea, a declarat joi, pentru NewsIn, ca legile trebuie respectate inclusiv de ministri si de ministere.