Ministerul Educatiei a dat marti publicitatii lista specializarilor, a programelor de studii, formelor de invatamant si a adreselor care functioneaza la Universitatea Spiru Haret. Este vorba despre programele care au fost autorizate/acreditate in baza evaluarilor Consiliului National pentru Evaluare si Acreditare Academica/Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior, se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Educatiei.

  • Pentru programele de studiu si formele de invatamant cuprinse in anexa unde sunt prezentate Centrele ID nu exista baza legala de functionare, atrage atentia Ministerul.

Pe baza acestor informatii, tinerii care vor sa se indrepte catre aceasta universitate pot verifica la ce facultate isi pot depune in continuare dosarul de admitere.

Ecaterina Andronescu: Rezolvati-va problemele intr-o saptamana

Informatia vine la doar o zi dupa ce Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a intalnit cu reprezentantii Universitatii „Spiru Haret” si le-a cerut sa intre rapid in legalitate. Universitatea va putea organiza examenul de admitere pentru anul 2009-2010, daca va indeplini o serie de conditii, in decurs de o saptamana, avertiza luni Ecaterina Andronescu.

Printre conditii se afla organizarea examenului numai pentru programele atestate, prezentarea listelor cu cadrele didactice inaintate la gradul de conferentiar si profesor universitar numai cu aprobarea senatului institutiei, pentru ca ulterior acestea sa fie evaluate de minister, prezentarea documentelor necesare evaluarii si modificarea duratelor de studii in conformitate cu prevederile legii, acceptarea de catre Universitate a unei evaluari externe.

Cat priveste problema studentilor ce se pregatesc sa sustina examenul de licenta, Ecaterina Andronescu a declarat ca se va redacta un proiect de ordonanta de urgenta, prin care cei care sunt inscrisi in formele de invatamant neacreditate sa poata sustine testarea la o universitate acreditata.