Din cauza ca Gigi Becali este europarlamentar, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupusilor hoti ai masinii eurodeputatului la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Marti, procurorii au dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei privindu-i pe inculpatii George Becali, Calin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu, Marius Geavala, Daniel Irimia, Marcel Popa, Mihai Mila si pe invinuitul Romulus Dumitrescu (fata de care s-au efectuat cercetari sub aspectul comiterii unor infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, uz fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii si favorizare a infractorului) in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit rezultatelor de la alegerile din 7 iunie, Becali a obtinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM in timp ce se afla in arest preventiv, fiind acuzat intr-un dosar de sechestrare de persoane. Ulterior, el a fost eliberat din arest, cu interdictia de a parasi Capitala si judetul Ilfov. In data de 26 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis ca acesta poate parasi tara, pentru ca acesta sa-si poata exercita functia de europarlamentar.

Pe toata durata solutionarii dosarului, patronul Stelei trebuie sa se prezinte la politie de doua ori pe saptamana si ori de cate ori este chemat.

Marti, Gigi Becali este prezent la Strasbourg, pentru ceremonia de investire si pentru prima sesiune plenara a Parlamentului European rezultat in urma alegerilor desfasurate in statele membre.