Franta va face toate eforturile pentru a fi alaturi de Romania in provocarile crizei economice, in sprijinirea Romaniei in instantele internationale si in acordarea sustinerii pentru o relatie cu Republica Moldova, "compromisa de acuzatii nedrepte", in ameliorarea indepepndentei energetice, dar si in cooperarea culturala - acesta este mesajul transmis de ambasadorul francez la Bucuresti, Henri Paul, cu ocazia zilei nationale a Frantei.

Ambasadorul Henri Paul a aratat, in discursul rostit cu ocazia zilei nationale a Frantei, ca "Franta sprijina Romania in instantele europene, si de fiecare data cand i se solicita, ii acorda sustinere".

"Este vorba si de cazul particular privitor la cererea adresata Republicii Moldova de a relua relatiile de buna vecinatate cu tara dumneavoastra, compromise de acuzatii nedrepte. Franta este tara Drepturilor Omului si doreste ca in vecinatatea Europei situatia Drepturilor Omului sa fie mentinuta si garantata. Nu uit in acest an sarbatorirea a 60 de ani de la crearea Consiliului Europei care a contribuit mult si contribuie inca la ameliorarea Drepturilor Omului in aceasta parte a lumii", a spus ambasadorul francez.

Diplomatul a subliniat angajamentul Frantei de a lucra impreuna cu Romania pentru ameliorarea independentei energetice si a salutat, in acest context, "decizia curajoasa" de "a alege tehnologie europeana EPR pentru viitoarea centrala nucleara romaneasca si de a progresa astfel catre independenta energetica".

Frata se declara alaturi de Romania si in contextul masurilor luate de guvern pentru a contracara efectele crizei economice, si anume "simplificarea administrativa, reducerea birocratiei inutile, perspectiva unei mai bune absorbtii a fondurilor europene", iar Henri Paul nu a uitat sa amiteasca de buna colaborare economica si firmele franceze prezente in Romania, care "cu siguranta, sufera din cauza crizei".

In final, diplomatul francez a notat progresele facute de Romania in ultimii 20 de ani, de la schimbarea regimului comunist: "ea este astazi pe deplin democratica, europeana si doreste sa gaseasca modalitatile, impreuna cu Franta, pentru a participa la schimbarea lumii. Puteti conta pe noi", a incheiat Henri Paul.