Inspectorii municipali si muncitori ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, insotiti de jandarmi si politisti comunitari au inceput, luni, demolarea constructiilor ilegale aflate pe domeniul public, in Parcul Cismigiu, constructii ce ocupa circa 1.000 de mp, informeaza Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, actiunea vizeaza firma Ocasion 2002 Impex care a executat ilegal in parcul Cismigiu - Debarcader, o serie de constructii pe domeniul public, fara autorizatie de construire si in lipsa avizelor institutiilor statului, lucrari ce au adus atingere patrimoniului national cultural.

Intrucat firma amintita nu a detinut si nu detine autorizatie de construire (act administrativ obligatoriu) pentru constructiile ridicate pe domeniul public, Primarul General a emis dispozitia nr. 1374/29.09.2008 pentru desfiintarea lucrarilor ilegale, care a fost atacata in instanta. In 4 iunie, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins actiunea ca inadmisibila.

"Decizia judecatorilor Tribunalului Bucuresti ne-a permis sa punem in aplicare dispozitia de desfiintare emisa in urma cu un an. Putem recupera astfel aproape 1.000 de mp de teren. Dupa ce vor fi curatate urmele constructiilor amplasate ilegal pe aceasta suprafata, terenul va fi reamenajat, in functie de specificul zonei. Parcul Cismigiu este monument istoric, iar eu voi veghea personal sa ramana asa, ca destinatia acestui spatiu verde sa nu fie schimbata", sustine primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in comunicatul citat.