Drumurile nationale cu cel mai ridicat grad de periculozitate pentru traficul rutier din Romania, unde se petrec cele mai multe accidente, sunt DN2, DN6 si DN1C, se arata intr-un raport al Directiei Generale de Politie Rutiera. Potrivit studiului, numarul victimelor accidentelor de circulatie a scazut, in prima jumatate a acestui an, cu 14,15% fata de aceeasi perioada din 2008.

"Analiza de risc rutier facuta pe principalele drumuri nationale releva ca drumurile cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor sunt DN2 (Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Suceava-Siret-Frontiera cu Ucraina), DN6 (Bucuresti-Alexandria-Rosiori de Vede-Craiova-Filiasi-Caransebes-Lugoj-Cenad-Frontiera cu Ungaria) si DN1C (Cluj-Dej-Baia Mare-Halmeu-Frontiera cu Ucraina). Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2008, pe DN6 se constata o crestere a numarului accidentelor grave cu 16% si a persoanelor decedate cu 6%. Pe DN1C, numarul accidentelor grave a crescut cu 8%, iar cel al persoanelor decedate cu 14%. O situatie particulara exista pe DN2, unde, desi se inregistreaza o scadere de 10% a numarului persoanelor decedate, raman ingrijoratoare frecventa accidentelor grave si numarul mare al acestora (75 de accidente grave produse in primele cinci luni ale anului in curs)", se precizeaza in statistica publicata duminica de Politia Rutiera.

Potrivit Politiei Rutiere, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie, la nivel national s-au produs 4.123 de accidente grave, soldate cu 1.056 de morti si 3.696 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se contata o scadere cu 6,95% a numarului accidentelor grave, iar numarul mortilor a scazut cu 14%. Numarul ranitilor grav a scazut cu 5,42%.

"Analiza datelor rezultate din dinamica accidentelor rutiere evidentiaza ca 77% dintre accidentele grave de circulatie au avut loc in interiorul localitatilor", mai precizeaza studiul.