Cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de societatea Dalli Exim vor intra, incepand de luni, in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, dupa ce municipalitatea a emis, in urma cu o luna, o notificare privind incetarea contractului din 1995, incheiat cu firma, informeaza un comunicat al institutiei.

"Noi am instiintat societatea Dalli Exim SA ca este necesar sa predea Primariei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate pana acum deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea si am trimis notificarile. Incepand de saptamana viitoare, Primaria, prin structura sa nou creata, va prelua gradual aceste parcari pentru ca dorim sa facem ceea ce am promis: sa recuperam domeniul public, in folosul bucurestenilor", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, intr-un comunicat transmis duminica.

Toate cele peste 3.300 de locuri de parcare exploatate de Dalli vor intra in administrarea municipalitatii, pana cel tarziu pe data de 11 iulie, a anuntat, in urma cu o luna, primarul Sorin Oprescu, la bilantul unui an de mandat. Primarul Capitalei a explicat atunci ca pentru acest lucru nu este nevoie de proces, in conditiile in care contractul a expirat, iar actul de prelungire, spune Sorin Oprescu, a fost semnat cu incalcarea prevederilor legale. El a adaugat ca, inca de cand a venit la Primaria Capitalei, a aratat ca acest contract de exploatare a domeniului public este ilegal.