Toate bisericile apartinand Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti au fost inchise duminca, singurul lacas de cult unde este oficiata Sfanta Liturghie fiind Catedrala "Sfantul Iosif". Aici, sute de credinciosi s-au adunat pentru a protesta impotriva deciziei de continuare a lucrarilor la cladirea de birouri aflata in vecinatatea catedralei, au anuntat reprezentantii ARCB.

"Facem aceasta spre a ne exprima protestul pentru modul in care este tratata Biserica Catolica de catre autoritatile statului si pentru a cere dreptate in cazul Catedralei „Sfantul Iosif", Bisericii Armenesti si al tuturor monumentelor istorice agresate in capitala si in intreaga tara", precizeaza Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.

Dupa Sfanta Liturghie, credinciosii romano-catolici au participat la un mars catre Piata Victoriei, pentru a depune o petitie la Guvern. Peste 2.000 de persoane au marsaluit pe strazile Bucurestiului in semn de protest fata de finalizarea si punerea in functiune a cladirii de birouri "Cathedral Plaza".

  • "Cathedral Plaza"

Curtea de Apel Ploiesti a dat unda verde, pe 25 iunie, firmei Millenium Building Development SRL, beneficiarul cladirii, de a continua lucrarile la "Cathedral Plaza". Autorizatia de construire a fost acordata de Primaria sectorului 1 in februarie 2006, aceasta fiind apoi anulata, in februarie 2009, de catre Tribunalul Dambovita.

Proiectul construirii unui bloc de birouri langa Catedrala "Sfantul Iosif" dateaza din 1998. In 1999, Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti si-a dat acordul de principiu pentru acest proiect, insa, in 2001, si l-a retras din cauza faptului ca nu s-a putut ajunge la o intelegere in legatura cu garantiile pentru evitarea unor eventuale stricaciuni. Pe 10 mai 2006, Arhiepiscopia a intentat proces autoritatilor implicate in autorizarea constructiei de langa catedrala, dar, pe 18 mai 2006, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de inchidere a santierului.