Furtunile si ploile violente din ultimele doua zile au afectat sute de drumuri si gospodarii in toata tara, mai mult de 500 de case fiind inundate, potrivit echipelor de urgenta care au intervenit pentru a scoate apa din curtile oamenilor. De asemenea, mai multe artere importante din tara au fost inundate. Ploi torentiale vor cadea si pe parcursul intregii zile de duminca, iar avertizarea cod galben ramane in vigoare pana la ora 21.00.

Bucuresti

  • Ploaia torentiala a inundat mai multe strazi si a afectat mai multe gospodarii din Capitala, sistemul de canalizare dovedindu-se din nou ineficient.
  • Subsolul spitalului Marie Curie, din cartierul Berceni, a fost inundat, anunta Antena 3.
  • Strazi precum Bulevardul Metalurgiei din Berceni, Soseaua Alexandriei, Prelungirea Ghencea, Budimex, Tineretului si Progesului au fost puternic afectate de ploi.

Judetul Constanta

  • Cateva zeci de gospodarii din municipiul Constanta au fost inundate, in noaptea de sambata spre duminica, in urma a doua ploi torentiale de cate o ora, suvoaiele inundand si toate strazile si bulevardele din centrul orasului, anunta Mediafax. Au fost facute zeci de reclamatii la dispeceratele Regiei Autonome Judetene de Apa si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, de catre locuitorii din cartierele Coiciu, Dacia, Km 4-5, I.C. Bratianu - zona Intim, Bulevardul Ferdinand si zona Delfinariu.
  • Si la malul marii, strazile au fost acoperite cu apa in mai putin de jumatate de ora, iar mai multe locuinte dintr-un cartier sunt fara curent electric din cauza fulgerelor. Reteaua de telefonie mobila a cazut timp de aproape o ora, informeaza Realitatea Tv.

Judetul Dambovita

  • 50 de gospodarii au fost inundate in aceasta noapte la Potlogi, mai multe echipaje intervenind pentru a scoate apa din casele oamenilor, anunta Realitatea Tv. 

Judetul Bistrita Nasaud

  • Ploile torentiale cazute sambata dupa amiaza in Ilva Mica au dus la inundarea mai multor case si a drumului comunal din localitate, relateaza televiziunile de stiri. Doua podete au fost si ele afectate.

Judetul Sibiu

  • In comuna Racovita, in 50 de gospodarii ehipele ISU Sibiu si voluntarii au evacuat apa acumulata ca urmare a precipitatiilor cazute.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis sambata o atentionare hidrologica pentru 23 judete din tara, acestea riscand sa fie afectate de inundatii, in urma ploilor anuntate in perioada urmatoare. De asemenea, in vigoare este si o atentionare de cod galben de ploi si vijelii, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.