Afacerea Spiru Haret: Masinaria Spiru Haret are universitati in toate catunele / Ministrul minte cu nerusinare, nu am cerut sa ni se retraga acreditarea

de Ella Moroiu     HotNews.ro
Vineri, 10 iulie 2009, 13:40 Actualitate | Esenţial


Universitatea "Spiru Haret"
Foto: AGERPRES
 documente
(10 Iul 2009) PDF, 146KB
Zeci de mii de absolventi ai universitatilor particulare "Spiru Haret" si "Petre Andrei" din acest an nu isi vor primi diplomele. Ministerul Educatiei a eliminat "Spiru Haret" din lista institutiilor de invatamant acreditate la cererea acesteia, noteaza Gandul. In cazul Universitatii "Petre Andrei", este vorba de nerespectarea mai multor prevederi legale privind fuziunea cu o alta institutie si existenta a doua rectorate si doua senate.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca USH va primi diplome doar dupa ce se va supune evaluarii MEC. In prezent, "Spiru Haret" inregistreaza anual un numar de absolventi egal cu cel din toate universitatile romanesti la un loc, pe cifrele bugetate. "USH are universitati in toate catunele. Stiti cat este finantarea pentru fiecare student? 350 de euro pe an", a declarat pentru HotNews.ro Robert Lorentz, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Educatiei. "Este de laudat ca cineva s-a incumetat sa infrunte o astfel de masinarie", a adaugat consilierul.

Robert Lorentz a precizat ca un numar de aproape 60.000 de absolventi nu isi vor primi diplomele. In plus, MEC ia in calcul desfiintarea institutiilor.

Anul acesta, USH a solicitat un numar de circa 56.000 de diplome de absolvire cu antetul MEC.

Anul trecut, Senatul Universitatii Spiru Haret a decis sa reduca durata anilor de studiu in cazul Facultatii de Drept, de la 4 la 3, desi planul cadru al MEC nu permite acest lucru. Pentru a-si mentine decizia, USH a dat in judecata si a castigat un proces impotriva ministerului. Cotidianul Gandul noteaza ca USH ar fi solicitat in instanta si sa nu mai fie inclusa in Hotararea de Guvern emisa anual privind lista domeniilor de studii de licenta si lista universitatilor acreditate.

In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", aceasta a fuzionat cu Universitatea "Apolonia" in urma unei hotarari judecatoresti, ceea ce contravine prevederilor Legii Invatamantului. In prezent, UPA numara doua senate si doua rectorate.

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 749 / 24.06.2009, publicata in Monitorul Oficial 465 / 6.07.2009, Ministerul Educatiei noteaza urmatoarele:

1. Curtea de Apel din Bucuresti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ si Fiscal, prin Sentinta civila nr.3326 pronuntata in sedinta publica din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti, la cererea acesteia, din Hotararea Guvernului nr.676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea, cu completarile ulterioare, si din Hotararea Guvernului nr.635/2008 privind structurile de invatamant superior si specializarile / programele de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, republicata.

2. Universitatea "Petre Andrei" din Iasi trebuie sa se conformeze prevederilor Legii nr.408/2002 privind infiintarea Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va initia un proiect de hotarare de Guvern de completare a acestei hotarari, iar in caz de neindeplinire a acestor prevederi va demara procedura de intrare in lichidare.

3. Universitatea "Apolonia" din Iasi trebuie sa se conformeze prevederilor Legii nr.481/2002 privind infiintarea Universitatii "Apolonia" din Iasi, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii urmand a initia un proiect de hotarare a Guvernului de completare a prezentei hotarari; in caz contrar, urmeaza sa intre in lichidare.

George Nicolau, sef Departament Mass Media Spiru Haret: Ministrul minte cu nerusinare, nu am cerut sa ni se retraga acreditarea

Seful Departamentului Mass Media si PR din cadrul USH sustine ca ministrul Educatiei "minte cu nerusinare", intrucat Universitatea nu a facut niciodata o astfel de cerere in instanta, si anume retragerea acreditarii. El a precizat ca sesiunea de examene de licenta se va desfasura si anul acesta conform programului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31234 vizualizari

 • +20 (46 voturi)    
  BRAVO!!! (Vineri, 10 iulie 2009, 13:51)

  Maricica [anonim]

  Super decizie! Felicitari Ministerului desi as fi trebuit sa faca acest pas foarte demult.
  • +13 (41 voturi)    
   Exact! (Vineri, 10 iulie 2009, 13:56)

   Avalhon [utilizator] i-a raspuns lui Maricica

   M-am saturat de astia cu bani multi, care isi cumpara "facultatea" cu lovele, in timp ce altii invata la stat de le sar capacele. Sa munceasca si ei.
   • -5 (39 voturi)    
    La stat e mai mare coruptia (Vineri, 10 iulie 2009, 14:20)

    geo [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    De la stat si-au luat toti comunisto-securistii diplome pe bani si astia n-aveau pe cine sa dea vina....
    • +2 (14 voturi)    
     fals (Vineri, 10 iulie 2009, 22:28)

     marius [anonim] i-a raspuns lui geo

     nu e adevarat nene.La Spiru e mafie si mai mare, trebuie eliminati.
     • 0 (0 voturi)    
      Eu sunt la Cuza si ca sa trec examenele ....... (Luni, 13 iulie 2009, 9:15)

      john [anonim] i-a raspuns lui marius

      Eu sunt la Cuza si ca sa trec examenele cotizez destul de bine, asa ca nu mai vb in necunostinta de cauza!!!
     • +1 (1 vot)    
      dezinformare (Luni, 13 iulie 2009, 11:44)

      puiu [anonim] i-a raspuns lui marius

      In ce consta coruptia!? Ce informatii ai?
      Taxele sunt mici
      Toti studentii dau examen pe calculator; grilele sunt aleatorii iar supravegherea se face de profi si de calculator; daca vrei sa vezi cum a dat examen un anumit student, faci cerere si vezi caseta!
      Studentii beneficiaza de cursuri si sinteze in costul taxei platite.
      Nivelul absolventilor este acelas ca la toate facultatile sau mai bun; procentual vorbind!
      Ministerul Educatiei a marit taxele la stat si nu au nevoie de concurenta! Asta e buba!
      Cate facultati pot bune la bataie casete cu examinarile studentilor!?
      Ati vazut lista profilor e la USH? Sunt cei mai valorosi din sistem! Evident, sunt bine platiti!
      Deci, in ce consta coruptia?
      Voi de unde va informati?

      Nu se da spaga; deci, in ce consta coruptia?
      Printre cei care termina sunt si prosti; destui; majoritatea; ca la orice facultate; ca aceia care scriu pe forumuri fara sa stie limba romana!
     • 0 (0 voturi)    
      real (Miercuri, 5 august 2009, 20:18)

      spirache [anonim] i-a raspuns lui marius

      Impusca-ma nene!
   • -5 (37 voturi)    
    deosebirea... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:43)

    adi [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    cumpararea " cu lovele " nu face deosebire intre invatamant de stat si particular. In timp ce la stat se invata " de le sar capacele " pentru a produce soferi cu diploma, la particular se obtine diploma in timp de majoritatea muncesc deja. Si ca sa ma refer si la alt comentariu, ca sa promovezi testele de tip grila, trebuie sa citesti, cel putin, o carte intreaga plus ca esti contratimp , ceea ce necesita rapiditate in gandire si in decizie, pe cand, la stat, stai 3 ore si o iei ca in bucata cu castravetele...
    • +8 (12 voturi)    
     imi cer scuze... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:47)

     adi [anonim] i-a raspuns lui adi

     imi cer scuze, rog a se citi someri cu diploma...
    • -5 (21 voturi)    
     Nu e chiar asa (Vineri, 10 iulie 2009, 15:10)

     shadow [anonim] i-a raspuns lui adi

     Si eu am invatat la Petre Andrei din Iasi si acolo am facut carte. Iti spun asta dupa ce m`am transferat la ISE tot in Iasi. Si pot sa`ti zic ca mult mai mult am invatat la Petre Andrei
    • +11 (19 voturi)    
     Confuzie totala... (Vineri, 10 iulie 2009, 15:30)

     novac [anonim] i-a raspuns lui adi

     Sa fii tu sanatos, ca am avut colegi care au lucrat in timpul facultatii (de stat) si au si invatat. Oricum, pentru asta exista facultati "la seral"...singurul motiv pentru care exista studenti la "particulari" este ca se invata mai putin.
     Treaba cu "spaga" la stat e tot pentru aia care nu vor sa invete...insa e mai greu, pentru ca sunt si profesori care nu te trec daca nu inveti.
     Grilele au ca avantaje rapiditatea corectarii si un grad mai scazut de subiectivitate. Examenele clasice, mai ales cele orale sunt pana la urma un fel de interviuri - conteaza ce stii dar si faptul cum prezinti lucrurile. Si asta foloseste mult mai departe...
     • -21 (25 voturi)    
      ajunge ! (Vineri, 10 iulie 2009, 15:53)

      nelu [anonim] i-a raspuns lui novac

      privatii sunt o plaga indiferent de ramura economica. ar trebui sa tot ce s-a privatizat sa se renationalizeze. ajunge cu hotiile privatilor !
      • +4 (14 voturi)    
       Banuiesc ca ti-e dor... (Vineri, 10 iulie 2009, 16:21)

       Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui nelu

       ... de "cumparaturile" facute pe cartele, de Securitate si de alte "beneficii" asociate unei tari "fara privati" .
      • +4 (12 voturi)    
       foarte tare (Vineri, 10 iulie 2009, 16:40)

       studintu' [anonim] i-a raspuns lui nelu

       ha, ha, ha...... uite un om hotarat! Ia zi, in timpul tau liber faci vodooo si incantatii ca sa il invii pe Ceausescu? Sau te-au manat vocile sa duci mai departe cuvantul lu' tatuca Stalin ??
     • +1 (1 vot)    
      confuzie... (Luni, 13 iulie 2009, 11:48)

      puiu [anonim] i-a raspuns lui novac

      Tu esti in confuzie; la USH nu se ia spaga; examenul este pe calculator; subiectele sunt aleatorii; examenele sunt inregistrate si pot fi vazute, casetele, de oricine!
      Profesorii sunt cei mai buni din sistem; sunt bine platiti; de ce ar lua spaga?
      Nu marsati la minciunile EDU care scumpesc taxele incontinuu.....
    • +7 (13 voturi)    
     Deosebirea (Vineri, 10 iulie 2009, 16:38)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui adi

     o face omul nu institutia. e dificil de comentat pe subiectul asta - fiecare crede ca realitatea lui e cea mai mareata si adevarata... si e cam greu de negat 4-5 ani de studii...

     calitatea absolventilor e oricum foarte slaba. eu stiu ce se intampla la politehnica si la spiru... peste tot se iau examene cu bani si sunt profesori interesati sau nesimtiti...
     acum - daca ne referim la procente nu cred ca stim noi "comentatorii" prea multe.
     • +8 (14 voturi)    
      poli (Vineri, 10 iulie 2009, 17:14)

      MarmotulAuriu [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

      La politehnica depinde si de facultate. Eu am facut automatica si in 5 ani de zile nu s-a auzit de un profesor care sa te treaca pe bani. Te mai treceau ei de mila dupa ce dadeai de 3-4 ori cate un examen, dar tot trebuia sa stii ceva.
      • +3 (3 voturi)    
       Corect (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:32)

       VictorS [anonim] i-a raspuns lui MarmotulAuriu

       cu siguranta multi trec prin facultate fara sa aiba treaba cu spagile - doar invatand si e foarte probabil ca la particulara sa fie mult mai multi pusi pe capatuiala.

       Din pacate interesul studentilor e foarte scazut iar la asta contribuim cu totii prin exemplele pe care societatea le "serveste".
      • 0 (0 voturi)    
       raspuns pentru poli (Miercuri, 12 august 2009, 15:16)

       M [anonim] i-a raspuns lui MarmotulAuriu

       sa mori tu ca nu se da spaga in poli !
       • 0 (0 voturi)    
        raspuns pt ceilalti (Marţi, 8 septembrie 2009, 14:49)

        mc [anonim] i-a raspuns lui M

        asa este si eu am fac poli acum 10 ani cred :)) se dadea spaga si nu existau fac particulare :))
     • -3 (9 voturi)    
      Buna tuturor (Vineri, 10 iulie 2009, 20:42)

      Adi Bv [anonim] i-a raspuns lui VictorS

      un lucru va spun sigur in 3 ani m-am apucat de 3 facultatzi.... si la primele doua (1 de sta si 1 privata) am renuntzat din cauza spagii....auzi ...un rahat de examen la care invezt ca sa treci trebuie sa dai cel putzin 100 de euro ca sa nu mai vorbim si de restul beneficiilor pe care trebuie sa le platesti profesorilor "asa zisele meditatzii ce dureaza 30 min dar pe bani si cartzile scoase de acestia de parca ar avea acasa tipografii. Asa ca fratzilor care suntezi la stat si va batezi cu punii in piept uitatzi-va in ograda voastra...incercatzi sa vedetzi ceea ce e pe la voi in facultazi.
      Sper ca nu am suparat pe nimeni dar ceea ce spunetzi e o chestie generala .
     • +4 (4 voturi)    
      calitate (Luni, 13 iulie 2009, 12:26)

      puiu [anonim] i-a raspuns lui VictorS

      Nivelul absolventilor este acelas peste tot; pentru a se face ordine in sistem, diplomele, ar trebui date de o autoritate nationala; in Germania le da Camera de Comert si Industrie, pe baza unui examen...
      Ministerul educatiei trebuie sa se ocupe de organizarea sistemului de invatamant...
      Daca scoala elementara si gimnaziul ar fi bine organizate nu s-ar mai produce analfabeti pe banda rulanta! si daca diplomele de absolventi de facultate ar fi supuse unui regim draconic de evaluare nu ar mai ajunge astia ministri fara sa stie limba romana!
      Abramburica are interesele ei; de partid si...de stat! Ca ii fug studentii la privat si nu mai au bani pentru salariile nesimtite...
    • 0 (4 voturi)    
     raspuns @ adi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 10:24)

     walter [anonim] i-a raspuns lui adi

     Perfecta dreptate. Si in plus "La stat" e numai cu numele pentru ca in realitate taxele sunt mai mari k la privat (vezi faimoasa adacdemie de stiinte economice care a marit taxele si va scadea nr. locurilor fara taxa). Aici profesorii au alta filosofie: fac pregatire cu studentii inj particula folosind salile universitatii la pret de 100 ron / ora dar nu mai putin de 5 ore odata si in jur de 20 de studenti. Calculati venitul faimosilor prof de la STAT.
     sa traiti bine.
     :))
    • 0 (0 voturi)    
     Vai mama ei de facultate (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 16:29)

     ducipal [anonim] i-a raspuns lui adi

     Prietene se vede ca ai facut particulara!!! Se spune contracronometru ... dar deh e greu cu scoala asta
   • -1 (21 voturi)    
    trist.... (Vineri, 10 iulie 2009, 15:00)

    Annutza [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    Saracutzul de tine, oare creierul tau nu iti permite sa gandesti mai departe de atat? Sunt foarte multi studenti la USH care nu sunt plini de bani si sunt nevoiti sa munceasca pentru a se intretine dar si pentru a-si achita taxele la facultate...de ce au ales USH? Poate pentru ca daca s-ar fi inscris la o facultate de stat si ar fi fost nevoiti sa munceasca, nu ar fi putut face fata. Ca sa poti termina o facultate de stat, trebuie alocat mare parte din timpul tau pentru a studia, altfel tot la spagi se ajunge . Nu-ti mai da cu parerea despre 60.000 de persoane pe care nu le cunosti...Te compatimesc pentru ca ai o gandire limitata si pentru ca esti nevoit sa traiesti cu aceste frustrari...Cat despre munca, ar trebui sa iti vezi de treburile tale, nu sa-ti ocupi timpul cu problemele altora. Da dovada de maturitate si nu te mai bucura de raul acestor studenti.
    • +6 (16 voturi)    
     Se pare ca tu ai probleme (Vineri, 10 iulie 2009, 16:34)

     bogdan [anonim] i-a raspuns lui Annutza

     Cu logica si cu creierul. Demonstratia ta - la stat trebuie sa inveti tot timpul - vine tocmai sa confirme ca la universitatile private nu se face carte singurul lor obiectiv fiind colectarea taxelor. In rest toata lumea promoveaza toti vor fi directori si avocati. Pe cand se da drumul si medicina la privat ? La dentisti s-a dat drumul si fuge lumea de ei... Iar 60000 de diplome pe an este chiar aberant sa creda cineva ca au vreo sustinere in pregatire si examene serioase. Le trebuie diplome pentru a fi angajati in posturi bugetare de taticu sau mamica ca un patron privat ce vrea oameni pregatiti ii da afara imediat.
     • 0 (4 voturi)    
      esti in ceata totala... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:16)

      Annutza [anonim] i-a raspuns lui bogdan

      Ti se pare tie cumva, din ce am scris eu, ca as vrea sa demonstrez cat de mult se invata la facultatile private...sau la cele de stat? nici nu am atins acest subiect, asa ca nu vad la ce lipsa de logica te referi. Ce am vrut eu sa punctez, era faptul ca nu trebuie sa ne bucuram de raul acestor oameni si ca nu toti care studiaza la USH au o multime de bani. Daca te-ai informa putin, ai afla ca taxele la stat sunt mult mai mari decat la particulara si ca foarte multi copii de bani gata studiaza la stat. Nu trebuie sa judecam oameni in functie de facultatea terminata, nu sunt de parere ca diplomele din ziua de azi sunt edificatoare...foarte multi oameni fac o facultate (la stat sau part.) doar pentru a avea o diploma si pentru a obtine astfel un salariu mai bun, fara sa se speteasca foarte mult cu invatatul, unii din lipsa de timp, altii nu au chef de invatat....whatever....nu este problema noastra si nu vad cu ce te-ar afecta pe tine asta...ce este de condamnat in chestia asta si de ce trebuie sa aruncam cu pietre in aceste persoane? Plus ca majoritatea activeaza in domenii diferite fata de ce au studiat... . Repet...simt o urma de frustrare in cei care judeca oamenii fara sa se uite in oglinda inainte.
   • -6 (12 voturi)    
    invatamant pe bani (Vineri, 10 iulie 2009, 15:22)

    atom [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    gresesti, invatamantul de stat pana prin1995 era absolut gratuit in invatamantul de stat, dar cam in aceiasi perioada toate facultatile mari au privatizat o parte din locuri (adica primi 40-50 studenti intrau pe locurile fara plata) iar restul pana la 250-300 intrau pe locuri cu plata.
    Care e diferenta intre spiru haret si sa luam de exemplu univerisitatea de vest din Timisoara, su facultatea de drept din Bucuresti ?
    in alta ordine de idei la spiru haret exista posibilitatea invatamantului la distanta, care este ideal pentru cei care deja lucreaza, iar frecventarea cursurilor de zi nu ar fi posibila pentru aceasta categorie de oameni.
    Ori acest om care lucreaza si prin absolvirea unei astfel de forme de invatamant obtine o crestere substantiala la salariu unde e deranjul tau ?
    • +3 (11 voturi)    
     Faceti voi ma 7 facultati daca vreti, tot degeaba (Vineri, 10 iulie 2009, 21:49)

     b35edt [anonim] i-a raspuns lui atom

     Sa puna mana sa invete ca sa primeasca cresterea aia substantiala la salariu.Eu cunosc persoane (chiar foarte apropiate) care snt la USH la distanta si care cu 2 zile inainte de examen primesc subiectele cu raspunsuri cu tot pe mail, si asta fara spagi si pile- e procedura standard si se practica de cand functioneaza tampenia asta de facultate...
     Recunosc ca nici eu nu prea ma omoram cu invatatul in timpul semestrului, dar cand venea sesiunea... mancam cartile alea o luna de zile! Si voi invatati cuvant cu cuvant 40 de intrebari si veniti sa va laudati la noi ca ati terminat facultatea cu 9. Degeaba, multi dintre voi tot prosti ramaneti !!!!
     Nu contest faptul ca unii dintre voi chiar va aflati in situatiile mai sus prezentate si ca studiati intens, chiar daca faceti Spiru la ID, dar sunteti foarte putini- poate 1000 din 60000.
     • +2 (4 voturi)    
      Nu-i frumos!!! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 17:20)

      cristina [anonim] i-a raspuns lui b35edt

      Nu-i frumos sa ne comportam precum copii de la gradinita.Nu mai bine vreti sa iesim in strada sa ne luati si la bataie ca va luam locurile de munca,salariile,poate chiar si sotii/sotiile,viata,,,,,,,.Voi va auziti ce spune-ti?Lasati-o naibi de invidie si de rautate ca mai aveti putin si muscati din tastatura.Toata lumea stie ca facultatea de stat e facultate de stat si gata.Multi intra dar nu se stie cati ies.Profesorii sunt mai exigenti,se cere prezenta,se fac mai multe proiecte,lucrari,,etc.etc,dar, trebuie sa recunoastem ca si aici se da spaga.Nu la toate(perfect adevarat),nu toti profesorii iau(la fel de adevarat),dar,.....la fel de bine se stie de ce se alege o facultate particulara.Prezenta nu este obligatorie(cursuri ,va asigur ca se tin,nu la aceasi intensitate ca la cele de stat dar se tin),carti daca vrei iti cumperi daca nu...e alegerea ta.Este adevarat ca subiectele ex.sunt afisate pe sit-ul facultatii cu 1-2 saptamani inainte si ca aproape in fiecare zi gasesti "cate ceva" pe diferite forum-uri,este adevarat ca examenul nu se da scris s-au oral ci pe calculator.Dar ganditi-va chiar si cel....."care nu stie sa faca acordul intr-e subiect si predicat"trebuie sa invete,macar cuvant cu, cuvant raspunsurile sa poata face diferente intr-e "deconcentre"si "descentralizare".Eu sunt unul dintr-e cei 60000 de anul acesta care chiar a invatat si chiar mi-am luat cartile(nu pe toate)si eu eram revoltata in timpul sesiunilor cand asteptam pe scari sa intru-n sala de examinare si mai venea cate "unul"care intreba la ce avem examen.Imi venea sa-l.......Ce putere am eu,cine-mi da mie dreptul???Am ales USH pentru ca nu avea cine sa ma intretina si "DA",pentru ca nu credeam ca fac fata la o facultate de stat.Este viata fiecaruia si face cu ea cum crede de cuviinta.Depinde si de angajator daca te ia pe tine"cu diploma la particular"s-au pe cel cu "diploma la stat".Adevarul este ca cifra de 60000 este foarte mare(dar poate chiar asa o fi)
      • +2 (2 voturi)    
       Diferenta... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:49)

       marius [anonim] i-a raspuns lui cristina

       Am facut 3 ani facultatea de matematica la USH ( la vremea aceea facultatea era de 4 ani) dupa care am intrat la stat. Daca la USH am trecut examenele relativ usor cu note destul de mari (intre 7 si 10) la stat, cu toate ca faceam aceleasi materii cu aceeiasi profesori am avut un soc abia reusind sa-mi iau examenele dupa ore bune de invatat prin biblioteci in fiecare zi. Trecand prin ambele sisteme de invatamant, pe baza experientei personale, am ajuns la o concluzie: "Calitatea face diferenta!!!"
     • +2 (2 voturi)    
      Cu facultate sau fara (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:11)

      liana [anonim] i-a raspuns lui b35edt

      Ce urmareste ministerul de cere mereu alte si alte studii? Bani de la noi, cei cu serviciu, vrea. Si or sa mai inventeze alte si alte studii obligatorii, desi am studiat mai mult si mai bine pe timpul cand nu existau spagi si invatamant platit. Scuza-ma, dar jignirile pe care le faci nu te ridica in ochii mei si nu dai dovada de educatie inalta. Numai bine!
     • +2 (2 voturi)    
      invatatul de sat si privat (Duminică, 12 iulie 2009, 13:06)

      fabyan [anonim] i-a raspuns lui b35edt

      si ce te face sa crezi ca luna aia in care invatai de rupeai cartile .. te faci mai destept decat cei de la particulara . eu nu zic ca la particulara se da lumea pe spate dar .... lasama si cu statul .Am eu niste cunostinte care au terminat pelastat si tot nu stiu nimic. Prietene cine vrea sa invete ... tot invata caci in viata vine odata timpul cand trebuie sa dai socoteala si atunci se vede ce-ai invatat la stat sau la privat nu conteaza,. Apropos cine a inventat invatamantul privat nu tot profesorii de la stat. Hai mai bine savedem cauza si nu numai efectul. Nu profesorii sse fac vinovati ca ii trec la examen asa .. pe daiboj. Ce daca este particular nu poate sai pice si sa dea examen pana le crapa capul.Hai sa fim seriosi toata socitatea este .. asa cum este stricata si .. trebuie sa vedem si byubele de la cei care struga pe altii. sI DACA DOAMNA MIN ISTRU CARE A ABRAMBURIT TOT INVATAMANTUL DIN ROMANIA ne da noua lectii atunci e clar
     • 0 (0 voturi)    
      Raspuns pt. "b35edt" (Duminică, 12 iulie 2009, 15:11)

      Raspuns - "b35edt" [anonim] i-a raspuns lui b35edt

      Pe vremea cand se afisau grilele, erau 500 la cele mai multe dintre materii si aveam si cate 8-9 materii pe semestru!
      Incercati sa rezolvati grilele si va asigur ca nu o sa reusiti cu prea multa usurinta, daca nu cunoasteti foarte bine materia!
      Noi trebuia sa le si rezolvam si sa invatam cursurile foarte bine pentru a putea rezolva acele grile! Si nu le gaseai mot-a-mot in bibliografie, ci reformulate!
      Acum, nu se mai afiseaza grilele.
      Deci, nu inteleg pentru ce e atata invidie pe succesul apropiatilor dvs.? Cum va puteti numi o persoana foarte apropiata fata de cineva sau chiar "prieten" / "ruda", etc. daca il comentati in asemenea mod, cand poate ar fi bine sa vedeti cu obiectivitate si problemele negative existente in invatamantul de stat? Invidia e la cote maxime!
      Acuma exagerati, ca n-am avut la nici o materie 40 grile. Au fost de la 300-400 pana la 500 grile nerezolvate, care ulterior le rezolvam noi. V-ati apucat sa rezolvati dvs. din ele, de vorbiti cu atata usurinta?????
      Grilele cu cuvinte de completat, sunt extrem de dificile, caci nu se pot folosi alte cuvinte sinonime, deci trebuie sa cunosti fffff bine materia!
      Sistemul grilelor se practica si la invatamantul de stat si atunci, nu inteleg rostul comentariului.
      Sistemul grilelor este si modern, si obiectiv!
   • +3 (11 voturi)    
    nu numai cele particulare sunt pe spaga (Vineri, 10 iulie 2009, 15:37)

    Andreea [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    hai sa nu ne bagati pe toti in aceasi oala,ok?
    da,sunt perfect de acord ca sunt si personaje dubioase,dar nu toti facem facultatea platind'o.
    spre dezamagirea multora,si la stat se plateste bine. un profesor de la Mincu o duce bine.
    asa ca haideti sa nu mai aruncam cuvintele asa.
    arhitectura este grea oriunde.fie ea la stat,fie particulara.
    o zi buna.
    • +3 (3 voturi)    
     Nu trebuie generalizat... (Duminică, 12 iulie 2009, 21:41)

     Oana [anonim] i-a raspuns lui Andreea

     Chiar nu trebuie sa fim bagati in aceeasi oala. Eu sunt studenta la USH la Medicina veterinara , o facultate de 6 ani si credeti-ma este medicina si peste tot se face la fel. Frecventa la cursuri si laboratoare este zilnica. Este o facultate extrem de grea si profesorii foarte exigenti. In proportie de 70% profesorii care predau in Agronomie la Medicina veterinara predau si in Spiru la MV. Credeti-ma pe cuvant ca exigentele sunt aceleasi. Si eu sunt indignata cand imi aud prietenii ca se duc la facultati particulare si se prezinta doar la examene si obtin si note foarte mari si mai frustrant este ca isi iau si licenta cu note la fel de mari si devi oameni cu studii superioare iar ei de multe ori sunt analfabeti. Dar asta nu inseamna ca peste tot este acelasi regim. Eu chiar nu pot sa concep ca m-am chinuit 3 ani de zile , nopti nedormite, stress-ul Anatomiilor( cine stie ce inseamna ma poate aproba) si pana la urma 3 ani din viata mea. Sunt constienta ca e strigator la cer ce se intampla in facultatile particulare dar nu este o regula peste tot.
   • -1 (7 voturi)    
    Stat vs. Buget (Vineri, 10 iulie 2009, 19:25)

    Razvan [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    Ce spui tu e o mare porcarie. Nu cred ca exista vreo diferenta intre stat si particular. Eu am terminat politehnica la buget si pot spune ca 70% nu stiu cu ce se "mananca" ingineria dupa 5 ani de "scoala". Iar ma aflu printre ei si am reusit sa termin avand un job full time. Te-ai gandit ca poate unii aleg particularii pentru ca sunt mai ieftini si nu-si permin sa mearga in alt oras pentru studii? Asta nu inseamna ca isi cumpara examenele. Normal ca sunt si cei care isi cumpara facultatea, dar asta e si la bugetari sau mai sunt aceia pt care vorbeste taticu (as avea multe exemple). Te rog nu generaliza pt ca poate si la spiru haret sunt copii care invata. In concluzie nu conteaza la ce universitate esti, daca vrei sa inveti nu te opreste nimeni.
   • -1 (5 voturi)    
    raspuns (Vineri, 10 iulie 2009, 19:27)

    EU [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    pentru @domnul@ exact as vrea sa-i spun ceva foarte dragut...eu am terminat spirul anul asta si fac si politehnica bucuresti facultate de stat..sunt anul 3...si stii unde se cumpara cel ami bine diploma de licenta cu lucrare si tot?plus examene?in POLITEHNICA......se da la spaga de nu t tin buzunarele..asa ca mai taci in legatura cu spiru ca habar nu ai..nu am dat nici un ban ca sa trec examenele...
   • -1 (3 voturi)    
    vorbește complexu` fără tine (Vineri, 10 iulie 2009, 21:18)

    neomul [utilizator] i-a raspuns lui Avalhon

    la stat e la fel de scump, un an de studii, dacă nu chiar și mai scump decât la privat. Diferența e că într-o universitate privată practica începe deja în anul I iar la stat abia în anul III. Cel puțin în cadrul unor facultăți de la UPA. Așa că documentează-te duduie înainte să arunci cu noroi în ”ăștia cu lovele”.
   • 0 (6 voturi)    
    BA NU ! (Vineri, 10 iulie 2009, 22:28)

    Piscot [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    Eu sunt la privat, invat de 2 ori mai mult ca tine ( bag mana in foc ) si dau si de 2 ori bani mai putini ca tine si cu profesorii tai de la stat !
    Chestia asta cu "eu invat mai mult pt ca invat la stat" e doar un mit, pe care in general, cei din provincie il sustin.
    Sa fim seriosi, astia din provincie nu stiu ce-i aia carte, bacul se ia pe ochi frumosi...
   • +1 (1 vot)    
    E irelevant (Duminică, 12 iulie 2009, 16:26)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    Anume diploma si-atat nu te ajuta la nimic. De acord, sunt aia cu pile, care au nevoie de diploma sa-i angajeze taticu' sau mamica in vreun post caldut la stat, da' pe joburile alea oricum nu concureaza unu' care chiar a invatat ceva. Pentru joburile multe, unde chiar se cere calificare, tocmai din cauza calitatii invatamantului universitar romanesc, diploma are o valoare comparabila cu cea a unei bucati de marime ceva mai mica de hartie de buda - hartia de buda macar poate fi folosita la ceva, asa ca e mai valoroasa, la aceeasi cantitate.

    Prostia e insa a studentilor. Cata vreme o sa continue sa alerge dupa hartii, n-o sa faca altceva decat sa-i finanteze pe escrocii care puie universitati si specialitati care mai de care mai exotice, da' care dupa ce termini facultatea nu-ti ofera vreo sansa de angajare. Cand o sa se prinda studentii ca daca tot dai un ban e binisor mai util sa-l dai unora care chiar te invata ceva, posibil chiar abstractie facand de lista universitatilor acreditate de MEC, astia din MEC care se ocupa de acreditare o sa-si piarda painea, ca universitatile slabe o sa moara singure, fara asistenta MEC.
   • 0 (0 voturi)    
    Tampitilor (Luni, 13 iulie 2009, 18:01)

    Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    Pai daca mai si muncim intre timp,mai avem si un copil acasa ce ar trebui sa facem ?? IMBECILILOR. Nu mai avem loc de toti taranii veniti la facultate in Bucuresti care platesc 10 ron chirie pe luna la camin (si 30 kg branza si carne spaga) iar noi platim chirie 500 euro pe luna. V-ati gasit sa dati din taste ca invatati la zi ca va tine tati acasa ?? Daca te uti pe statisticile anuale ai sa constati cu stupoare ca 35% sunt bucuresteni si restul tarani cocliti ca tine care vin si ei de la sute de km distanta ca -citez- "e la Bucuresti si e mai nu stiu cum". Asa ca vedeti-va de cartofii si de ceapa voastra .
   • 0 (0 voturi)    
    pt. invatacelul de la stat (Marţi, 14 iulie 2009, 12:25)

    unul de la fac. particulara an III [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    esti jalnic si se stie ca daca faceti un referat doua si mai strangeti cheta pt. unul sau doi profesori ati luat 5 si gata examenul, nu te mai vaita atata ca nu da bine, din partea noastra ai un mare ignoreeee.
   • 0 (0 voturi)    
    diplome (Marţi, 25 mai 2010, 11:26)

    marius [anonim] i-a raspuns lui Avalhon

    O gandire pe jumatate buna pe jumatate foarte prosta, atat de proasta incat aproape o acopera pe cea buna, eu am absolvit facultatea de Geografie la ''Spiru Haret'' si vreau sa-ti spun ca am invatat ceva de la aceasta facultate, nu fac parte din crema societatii am muncit pentru aceasta facultatate, mi-am cumparat din banii mei toate cursurile, si inainte de sesiune am ivatat dupa ele, nu am facut facultatea ca multi colegi de ai mei care au luat grilele de pe net gata rezolvate si la examen toti luau numai 9 si 10 si acum sunt multi care nu stiu de exemplu care este capitala Tunisiei sau un coleg de al meu nu stia ca exista in Romania Judetul Dambovita.
    \Mai terminati cu aceste comentarii generalizate daca vrei intr-adevar sa invati ceva intr-o facultate si sa obtii o diploma pe merit sa inveti pentru ea se poate si la particular si la stat in egala masura , daca nu si nu vrei nu inveti nici la stat nici la particular. Atata va dati si voi mari ca admiterea la stat este mai grea pentru ca la stat locurile sunt finantate de la bugetul statului si e normal ca admiterea sa fie mai grea, in rest cred ca nu pune nimeni biciul pe voi nici la stat. Cred ca la U.T.C.B. si la U.M.F.B. se mai pune biciul pe ei sa invete ceva ca sunt univarsitati de la care obtii o diploma cu care te angajejii in domenii cu foarte mari responsabilitati mai ales de la U.T.C.B. In rest nu va plangeti asa mult nu zic ca nu se invata dar ma repet, nu pune nimeni biciul pe voi. Nu va inchipuiti ca profesorii de la particular vin la ore si jucam cu ei septica sau popa prostu in timpul orelor de curs. Nu uitati voi cei de la stat ca Basescu a spus pe posturile de televiziune ca sa se rezolve si hibele universitatilor de stat ca si acolo sunt destule si sa nu mai lovim numai in universitatile particulare. Va dau un sfat ''hai sa ne curatam gunoaile din ograda fiecaruia si dupa care sa ne laudam cu ogradele curate, nu cu ele murdare''
  • +8 (24 voturi)    
   USH (Vineri, 10 iulie 2009, 14:04)

   Serban [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   Gata cu diplomele obtinute fara efort intelectual, in urma unor examene tip grila publicate anterior pe internet.
   • +3 (7 voturi)    
    asa sa fie? (Vineri, 10 iulie 2009, 18:25)

    gmx [anonim] i-a raspuns lui Serban

    Nu stiti cu exactitate cum este cu grilele si examenele la Spiru. Ziceti ca se publica dinainte grilele pe internet? Anul acesta nu a mai fost asa, au publicat numai subiecte orientative. E bine si asa, stai si le rezolvi, cauti materiale si cursuri pe internet de la alte facultati, pentru ca sintezele ce ne-au fost puse de USH la dispozitie sunt insuficiente si multe altele. Credeti-ma, la examene nu mai sunt aceleasi subiecte, cel putin la facultatea de informatica asa a fost. Totul a fost a fost orientativ. Daca nu stii efectiv sa rezolvi exercitii asemanatoare, te-ai ars. Daca nu stii programare si habar nu ai sa citesti si sa interpretezi coduri de programe nu treci de examen, asta in mod sigur. Si de ce supneti ca studentii de la USH nu invata? Cei care au si servici fac asta mai greu, dar nimic nu este imposibil.
  • -4 (12 voturi)    
   Postezi ca n-ai ce face.... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:08)

   Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Maricica

   se plictiseste rau lumea in ziua de azi
   • -3 (7 voturi)    
    pai si tu... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:41)

    Morena [anonim] i-a raspuns lui Frankie

    te plictisesti asa ca ...zip it!
  • +9 (17 voturi)    
   eu m-as intreba ... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:37)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   inainte de a te entuziasma de masura propusa de dna. Andronescu, eu as sta si m-as intreba daca masura a fost luata ca urmare a unei ingrijorari, sincere, ca degradarea sistemului de invatamant este datorata acestor Universitati particulare sau este frica ca numarul , mare, de studenti ai institutiilor particulare duc la diminuarea, considerabila, a numarului de studenti catre Universitatile de stat. Sa fim realisti, nivelul slab , al invatamantului, este acelasi si in Universitati particulare cat si in Universitati de stat. Deosebirea o face numarul de studenti si ingrijorarea privind scaderea " incasarilor " in invatamantul de stat cat si nejustificarea numarului mare de cadre didactice depasite de vremuri. Nu te entuziasma prea mult, desfiintarea acestor universitati nu va aduce mai multi studenti la stat si nu va imbunatati calitatea acestuia. Atat timp cat nu avem un ministru neinregimentat politic, care sa stie ce face si sa faca ce stie, vom avea aceeasi debandada in invatamant la toate nivelele. Parerea mea este ca promovarea unor persoane, pe criteriu politic, va duce la falimentul total al tarii. Nu bunul simt si simtul raspunderii sunt cele care ghideaza miscarile oamenilor politici ci altceva.
  • +7 (11 voturi)    
   Universitatile particulare = AFACERI (Vineri, 10 iulie 2009, 15:10)

   novac [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   In zapaceala de dupa "revolutie" facultatile particulare au fost infiintate ca fabrici de...bani. Sau credeti cumva ca s-au gandit la imbunatatirea calitatii invatamantului?
   Fara nici o consideratie asupra necesarului de specialisti si speculand dorinta multora (+ parintii lor) de a termina Dreptul sau alte facultati care duceau la meserii banoase, cateva persoane "de bine" s-au gandit sa faca un gheseft, care si acum merge din plin.
  • +4 (10 voturi)    
   Bravo zic si eu! (Vineri, 10 iulie 2009, 15:37)

   fost student [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   Ca sa redevina invatamantul din romania ce a fost candva trebuie inceput prin a desfinta 70% din facultatile din romania, mai bine zis 70% din locurile de la facultatile din romania (poate am zis un procent cam mic). Din punctul meu de vedere invatamantul ar trebui sa fie de stat, nu poti sa faci afacere din asa ceva. Din pacate in ziua de azi multi speculatori stiu sa scoata bani din orice si nu tin cont de nimic ce e moral, asa au aparut si aceste facultati, sunt curios daca exista o afacere mai profitabila ca aceasta acum in Romania. Trebuie reintrodus examenul de admitere la fiecare facultate acesta fiind cea mai buna varianta de a evalua un candidat.
   • -5 (5 voturi)    
    LoL (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:32)

    neomul [utilizator] i-a raspuns lui fost student

    fost student? măi băiete, aici se vorbește de univeristăți, private sau de stat, nu de facultăți. Chiar dacă ai fi fost vreodată ”fost student”, nu ai înțeles nimic. Vorbește și Ion că și el e om (literele, de exemplu, e o facultate).
  • 0 (10 voturi)    
   Raspun (Vineri, 10 iulie 2009, 17:04)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   Mda probabil canu ati inteles inca ca acest Minister de oi si balega, nu este in stare sa isi vada de treaba si pur si simplu pentru simplu fapt ca o universitate este in stare sa "produca" atatia bani, lasand universitatile bugetare pe dinafara este inadmisibil . Sa laudam din nou MEC, in loc sa se uite la probleme mai mari...se uita la cei care fac bani. Ma abtin sa nu ii spun ceva si Ministrului...
  • -1 (5 voturi)    
   aiurea (Vineri, 10 iulie 2009, 21:00)

   mirela [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   maricica?.....de unde esti mama....tu ai vazut cum se invata la stat......lipsesc cu duiumul si stau pe banii statului.......iar altii invata o materie intr un semestru si dau evaluare doar 20 intrebari din toata materia.......poate ati auzit ca s au scos grilele .......nu le mai primim ca in alti ani...si mai ai si munca........
  • +2 (6 voturi)    
   ciocu mic ca noi suntem la putere (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:36)

   gp [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   As povesti de medici de familie care au trecut examenele la stat cu brio si habar nu au sa scrie o reteta sau sa dea un diagnostic. Mai subtire cu spetitul pe la stat.
  • +2 (4 voturi)    
   indrumar tehnic! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:21)

   DRAGA MARICICA [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   pentru o excitare a intelectului ca a ta incearca cu un "aparat pe baterii" nu cu o tastatura.
   dupa ce te calmezi(vezi sa aiba acumulatoriAAA ca astfel s-ar putea sa curga si ramai ca fata din polonia gravida din piscina) asculta aici:
   SUB NICIO FORMA NU AI DREPTATE ,in romanica ne aflam in plin razboi al ,,cartoanelor'' si fii sigura ca (aproape) nimeni nu v-a veni sa-ti fure locul din cercetare,dar pentru mine si o parte a generatiei mele a fost o oportunitate aceasta facultate. un lucru spus de seful meu acum cativa ani nu-mi da pace: -degeaba ai tu 20 de ani experienta in it (pe vremea aia discheta era cat o pizza)am zeci de licentiati la usa.dupa doua luni(groaznice)am fost rechemat pentru ca cei doi absolventi de politehnica nu stiau sa deosebeasca o dioda de un condensator.anul acesta am terminat o facultate din cadrul ush(acreditata)si nu mi se pare corect sa nu-mi pot lua diploma pe munca mea, ceea ce mi s-a cerut aia am facut,examene,proiecte. daca doamna ministru are indoieli de nivelul de pregatire pot oricand sa dau o proba de munca cu orice absolvent de la stat. nu inteleg entuziasmul tau poate ii explici copilului meu de zece ani cand vrea sa manance de ce trebuie sa fiu inlocuit de un om cu un carton(sper sa-l am si eu in curand).De aceea iti spun ca este o problema sociala mult mai complexa.
  • +1 (3 voturi)    
   BRAVO ABRAMBURICA !!! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 9:30)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   In sfarsit a facut si ea ceva bun pe lumea asta.

   Din experienta va zic ca se da spaga si la stat si la particulare. Am terminat automatica si in 5 ani de facultate am auzit de 2 spagi.
   a) Una dintre ele s-a lasat cu repercursiuni asupra profesorului ... mai concret a zburat din facultate (acum preda pe la o particulara)
   b) A doua era de genu 10E (da zece euro) si iti garanta ca iei nota 5 ... daca vroiai mai mult trb sa inveti.
   De spagi pe la particulare tot auzeam prietenii ca e incetatenita metoda (dai banu ... primesti subiectele sau dai banu si nici nu mai calci pe la examen)

   Acu nu zic ca e drept pentru oamenii care au terminat anul asta si care nu-si mai primesc diploma. Cum si-au luat diploma la particulare atatea generatii ... ar fi putut sa si-o ia si astia. Mi-e mila de teapa pe care-au luat-o pentru ca multi dintre ei sunt oameni care muncesc si vor doar o diploma (sunt si destui care termina facultatea pe banii lu taticu ... astia si-o merita).

   In concluzie ... e bine ca ne indreptam (cu pasi foarte lenti ) spre intrarea in normalitate.
   Normalitatea in Vest este invatamantul privat. Oamenii dau bani foarte frumosi acolo pentru a asista la cursurile celor mai prestigiosi profesori(care la randul lor cer un onorariu care le permite sa traiasca decent).
  • 0 (4 voturi)    
   ush (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 14:17)

   wonderer [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   foarte bine le face.eu mi-am rupt oasele la o univeristate de stat unde am invatat de mi-au iesit ochii din cap si vad toti fraierii ca se lauda ca fac facultatea la spiri haret,se duc la examene pentru a le da stiind dinainte subiectele,licenta e un simulacru si poate tocmai bazandu-se pe nesimtire si sistemul spagilor si pe ideea ca invatamantul e ceva facultativ pentru a te realiza,ajung chiar sa aiba o viata de "smecher" cu diploma de universitate.
   • +1 (1 vot)    
    licenta (Duminică, 12 iulie 2009, 13:14)

    fabyan [anonim] i-a raspuns lui wonderer

    Bai ma lasi cu licenta de la stat > chiar ca anul acesta am vaztut pe un cumnat deal meu cum a dat licenta la stat Hai ...lasama
   • +2 (2 voturi)    
    stat (Duminică, 12 iulie 2009, 14:09)

    poor [anonim] i-a raspuns lui wonderer

    care oase? shi u cu cat ai luat ex de admitere ? hai sa fim seriosi cu "statul" asta .
    am pa cineva la mine la munca , care e la politehnica ( automatizari) la zi , shi se duce doar la ex . marti da ex de licenta , shi face proiect de pe internet . cum e cu "statul" ....... iti spun eu .....si propriu shi figurat
   • +2 (2 voturi)    
    ush... (Duminică, 12 iulie 2009, 21:51)

    ramona [anonim] i-a raspuns lui wonderer

    buna! as dori sa-mi exprim si eu opinia...sunt si eu proaspata absolventa la ush...si sa stii ca pt licenta am invatat de mi-au sarit capacele..noaptea tarziu si dimineata fff devreme...deoarece am un copil mic si la examene am avut habar de ceea ce m-i se cerea sa stiu .apropo sa stii ca si la stat sunt studenti care habar nu au pe ce lume traiesc tinuti de tata si de mama,iar dupa ce termina facultatea au din start posturi asigurate ...de asta ce zici?
  • +2 (2 voturi)    
   interese politice (Sâmbătă, 18 iulie 2009, 16:21)

   Monica [anonim] i-a raspuns lui Maricica

   Nu este frumos ceea ce se întâmplă. Scandalul care s-a iscat pe tema Universității Spiru Haret ține de interse politice.
 • +1 (17 voturi)    
  MINISTRU ABRAMBURICA (Vineri, 10 iulie 2009, 13:55)

  ion [anonim]

  abramburica cred ca are nevoie de o pauza lunga, foarte lunga de politica.
 • +4 (14 voturi)    
  DIPLOMA Nu, BANI NU (Vineri, 10 iulie 2009, 13:55)

  cris [anonim]

  Ok, am terminat anul asta si am dat licenta la USH. Acum aflu ca nu o sa primesc diploma. Sa inteleg ca este un alt caritas. Eu m-am inscris , am platit taxe si am studiat pentru a primi o diploma in urma rspectarii programei si azi aflu ca desi am urmat toate formalitatile raman si cu bani dati si fara diploma. Vreau sa stiu daca trebuie sa dau USH in judeacta ca nu si-a repectat partea ei de contract.
  • +3 (17 voturi)    
   investitie (Vineri, 10 iulie 2009, 14:39)

   Razvanica [anonim] i-a raspuns lui cris

   Poti sa consideri ca banii aia au fost o investitie. Ai avut niste profesori care te-au invatat niste lucruri grozave, si ai platit pentru serviciile lor, nu pentru diploma. Daca nu te satisface varianta asta, poti sa accepti varianta a doua: ai fost suficient de prost sa dai la USH, acum ai primit o lectie care merita banii respectivi.
   • +2 (10 voturi)    
    investitie? (Vineri, 10 iulie 2009, 17:24)

    kllaus [anonim] i-a raspuns lui Razvanica

    investitii fac oamenii destepti. Cine este destept nu are de ce sa calce pragul unei asemenea " institutii".
  • +5 (9 voturi)    
   Ar trebui dati in judecata (Vineri, 10 iulie 2009, 15:09)

   anna82 [utilizator] i-a raspuns lui cris

   Si sotul meu a terminat tot la USH anul asta. Ce nu inteleg eu e, daca intr-adevar li s-a retras acreditarea in decembrie 2008, cu ce drept au mai organizat examen de licenta??Puteau sa anunte si sa ii indrume pe absolventi sa sustina examenul de licenta la alte universitati. Nu e normal sa te jefuiasca pe fata. Si de ce s-a aflat tocmai acum cand s-a terminat de sustinut licenta????Ma rog e o mare idiotenie ce se intampla in sistemul de invatamant. Legat de faptul ca marea majoritate care termina USH habar nu au de ei asa e, insa trebuie retinut ca nu toti sunt asa. Cunosc persoane care au tocit pe branci si cunosc si persoane care habar nu aveau cu ce se mananca facultatea pe care o faceau. Nu trebuie bagati toti in aceeasi oala. Sa nu uitam ca nu toti au acces la universitatile de stat datorita spagilor pe care le dau prin licee si la bac. Nu se poate compara nota unui absolvent de liceu dintr-un catun uitat de lume cu cea a unui absolvent a unui liceu de prestigiu. Primul obtine usor medii mari in liceu si la bac, in timp ce cel de-al doilea le obtine mai greu. In aceste conditii primului i se faciliteaza intrarea la o facultate de stat ( datorita concursurilor de dosare) pe cand cel de-al doilea ramane pe margini.
   • +3 (5 voturi)    
    precizare (Vineri, 10 iulie 2009, 18:01)

    wilson [anonim] i-a raspuns lui anna82

    Din HG nr.749/2009 USH nu mai apare ca institutie de invatamant superior particular acreditate, domeniile de studii universitare de licenta si specializarile/programe de studii sau autorizate sa functioneze provizoriu.
    Conform articolul 6 , alin 2 ,din prezenta hotarare care prevede ca" la specializarile/ programe de studii care se nu se mai regasesc in prezenta hotarere nu se mai organizeaza admitere pentru anul 2009-2010 ( atentie!) Deci in acest sens cei care se inscriu in primul an sunt in afara legii. Diplomele nu vor fi recunoscute de Ministerul Invatamantului pentru cei care se inscriu in acest an universitar 2009-2010.
    Iar HG nr.676/2007 si HG nr. 635/2008 prevede ca USH este recunoscuta ca invatamant superior particular acreditat sau autorizare provizorie pentru anii 2007-2010 si 2008-2011 (pentru puncte de credite acordate) la specializarile/programele de studii pentru care s-au inscris studentii in anul respectiv. Deci din punctul meu de vedere cei care termin in anii 2010 si 2011 trebuie sa primeasca diplomele cu antetul Ministerul Invatamantul cei care promoveaza licenta. Astept parerile voastre.
  • +3 (9 voturi)    
   Esti castigat (Vineri, 10 iulie 2009, 16:15)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui cris

   daca ai invatat in facultate. Eu am facut tot USH si pot spune ca cei mai nasoi profesori au fost cei care erau si la ASE stat - caci isi bateau joc de munca de la particulara.

   Tot asa pot spune ca ai mei parinti lucrau in invatamant si nu am stiut ca se intra cu spaga la facultatea de stat decat dupa ce am picat :))

   Acum a trecut timpul si visez sa mai fac o facultate insa in afara si alt domeniu caci intre timp am alte specializari. Acum 10 ani eram un copil, lucrurile se schimba si pot spune ca am invatat mai mult muncind in timpul facultatiid ecat in facutltate efectiv. Materia era rareori interesanta si la zi, ba chiar dupa criza asta economica mi-este atat de evident ce teorie falsa am invatat in multe cazuri.

   Am avut si profesori buni - cam la fel de multi ca si in generala si liceu - cam 1-2 pe an. La ei invatam cu spor fie si numai din bun simt
 • +14 (18 voturi)    
  facts (Vineri, 10 iulie 2009, 13:57)

  Mazeta [utilizator]

  Nush cum se face dar Universitatea din Bucuresti a ajuns practic in faliment, iar universitatile particulare prospera cu zeci de mii de studenti anual. Cauzele sunt dupa parerea mea trei:

  1) subfinantarea cronica a invatamantului de stat si introducerea taxelor pt a o compensa.

  2) uniformizarea si multiplicarea la infinit a diplomelor, dublate de eliminarea sau bagatelizarea examenelor de admitere.

  3) permisiunea ca profesorii de la stat (judecatori, parlamentari etc.) sa predea si la universitatile particulare.

  Performanta, nu banii trebuie sa se afle la temelia concurentei dintre invatamantul de stat si cel privat.
  • +7 (15 voturi)    
   Cauza e alta (Vineri, 10 iulie 2009, 14:10)

   irina [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Cauza e alta, dorinta de a obtine diploma fara bataie de cap.
   Se stie ca la universitatile particulare este infinit mai usor si sa intri si sa iti iei examenele.
   • +3 (7 voturi)    
    cauze (Vineri, 10 iulie 2009, 14:47)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui irina

    Statul nu poate reglementa dorintele oamenilor (cine nu vrea sa castige bani multi, rapid si fara bataie de cap?), dar este dator sa asigure un cadru echitabil pentru stimularea interesului comun pe termen mediu si lung. De aceea comparatia intre universitatile particulare si schemele tip Caritas este perfect indreptatita.
    • +4 (4 voturi)    
     cauze? (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 15:37)

     Petrici [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     "De aceea comparatia intre universitatile particulare si schemele tip Caritas este perfect indreptatita."
     Stimabile, este o generalizare mai mult decat pripita.
     Da, USH este un exemplu negativ iar Ministerul face bine ca vrea sa rezolve problema. Insa a spune ca ORICE universitate particulara este ca si caritas este o eroare grava care denota o anumita mentalitate.
     Daca ne uitam pe topul universitatilor din lume vom vedea ca pe primele locuri sunt... cele private.
     Poate ai sa spui ca in State e un alt sistem, si ca noi chipurile urmam sistemul european. Iata insa doua exemple care sper ca o sa te puna pe ganduri:
     University of Buckingham din UK, printre putinele institutii private, este printre cele bune de acolo.
     Iar in estul Europei, Central European University a ajuns acolo unde UB nu o sa ajunga prea curand.

     In acelasi timp e adevarat ca, in medie, studentii de la privat din Romania sunt sub cei de la stat iar Ministerul Educatiei ar trebuie sa impuna niste standarde de calitate mai serioase.
  • +9 (11 voturi)    
   the real facts (Vineri, 10 iulie 2009, 14:25)

   Petrici [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Nu UB este practic in faliment, ci exista un deficit major la multe facultati (pe parte de stiinte), unele facultati (pe partea socio-umana) fiind foarte prospere.
   Pentru a explica asta e nevoie de alte argumente.

   Exista insa o singura intrebare semnificativa: de ce nu avem o universitate de prestigiu in Romania?
  • +4 (10 voturi)    
   Salariile uriase (Vineri, 10 iulie 2009, 14:54)

   FLORIN [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Ai uitat de salariile uriase din invatamantul universitar de stat. Cu greu pot fi sustinute acele salarii de 4-5000 de euro.
   • +2 (4 voturi)    
    n-am uitat (Vineri, 10 iulie 2009, 15:14)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui FLORIN

    Ce zici tu se incadreaza la pctul 3, fiindca sistemul de invatamant a fost penetrat de tot felul de invartiti cu 'spe slujbe si interese, altele decat cele didactice. Pt informarea dvs., un prep. din UB castiga actualmente cca. 900 lei net, iar un lector doctor cca. 1600 lei net. Or mie nu mi se par cifre enorme.
    • +1 (1 vot)    
     intr-adevar (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:24)

     EmaCOM [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     si la UPB sunt salariile foarte similare.. de unde o scoateti cu 4-5000 euro? Profesorii ajung, intr-adevar, la 4-5000 lei, dar nu de euro.
   • +2 (8 voturi)    
    poftim? (Vineri, 10 iulie 2009, 16:59)

    VictorS [utilizator] i-a raspuns lui FLORIN

    ce salarii de 4-5000 de euro ??
    te rog exemplifica

    Stiu as a fact - ca acum un profesor doctor universitar cu catedra intreaga si peste 30 de ani vechime nu ajunge la 1000 e net cu toate sporurile.

    poate era mai corect in 91-95 cand castiga sub 200 de dolari pe luna?

    cat castiga armatele de functionari care dorm la munca si pleca in concedii exotice pe banii nostri?
    • +1 (3 voturi)    
     Hai lasa vrajeala (Vineri, 10 iulie 2009, 21:11)

     soferul [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

     un profesor de la Cuza din Iasi castiga OFICIAL (nu consideram si cartile recomandate spre a fi cumparate de studenti) 8-9000 lei noi, in timp ce amaratii astia tineri, iau de zece ori mai putin. Vrei sa zici ca la Bucuresti sunt salariile mai mici? :)
     • +1 (3 voturi)    
      sunt convins (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:36)

      VictorS [anonim] i-a raspuns lui soferul

      sunt ferm convins, nu vorbesc baliverne. Sunt din familie de dascali si am multi profesori in familie. E o bazaconie - la stat nu castiga nimeni atat, nu stiu ce se intampla la iasi. Cat despre cartile "recomandate" e ca spaga la doctor. Sa crezi ca toti merg pe reteta asta e o nebunie.

      Generalizand si vazand peste tot mizerie nu facem decat sa ne confirmam si reconfirmam propria mizerie.
    • -2 (2 voturi)    
     salarii (Duminică, 12 iulie 2009, 13:17)

     fabyan [anonim] i-a raspuns lui VictorS

     ori esti ... ori esti... vorba lui boureanu de la psd... mai documeteza-te
  • 0 (2 voturi)    
   raspuns (Vineri, 10 iulie 2009, 19:33)

   EU [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   stii care este problema la Universitatea Bucuresti?ca acolo la stat intra numai aia din sate uitate de lume cu medii foarte mari si restu cik ;la plata..si platesti de rupi.....iti permiti?nu..atunci sa se duca de rapa.....e vina lor......si au mai si scumpit taxele...
 • +1 (13 voturi)    
  Aiureli (Vineri, 10 iulie 2009, 13:57)

  ion [anonim]

  Cine o felicita, ar trebui sa mai treaca pe la scoala, orice scoala!
 • +7 (11 voturi)    
  invitatie (Vineri, 10 iulie 2009, 14:00)

  vasile [anonim]

  va invit la onesti unde niste infractori care se dau profi universitari servesc diplome contra bani!
  • +10 (16 voturi)    
   Prosti cu diploma (Vineri, 10 iulie 2009, 14:10)

   atat [anonim] i-a raspuns lui vasile

   Va dedic melodia Mari Romani -"Prosti cu diploma"
   Cum e posibil ca o universitate privata sa aiba mai multi studenti decat locuri la buget la toate universitatile de stat din Romania ?
   O decizie ce mi-a adus un zambet pe fata.
 • +1 (15 voturi)    
  Trebuie mai multe universitati inchise (Vineri, 10 iulie 2009, 14:05)

  dana [anonim]

  Mai multe universitati trebuie inchise , deoarece in aceasta tara conteaza cantitatea (nr. de diplome) si nu calitatea. Ar trebui inchise macar 80% din univeristati deoarece produc someri pe banda rulanta care au cel putin o diploma. Era unul de la Spiru Haret care avea 15 diplome. Trebuia sa intre in Cartea recordurilor cu acest specimen , aceasta universitate de top. O decizie buna , sa speram ca vor urma si altele.
  • +2 (2 voturi)    
   15 diplome (Duminică, 12 iulie 2009, 13:21)

   fabyan [anonim] i-a raspuns lui dana

   aberatii ... ce usor este sa fabulezi .. pe un subiect dat de o abramburica care dupa ce a distrus invatamintul de stat .. incepand de la primar a se vedea subiecte gresite acum vine sa disruga ce a mai ramas de distrus
 • +3 (15 voturi)    
  f bine (Vineri, 10 iulie 2009, 14:20)

  eu [anonim]

  Foarte bine ca au scos USH in afara legii... am un prieten care a dat 7 examene intr-o zi pe parcursul a 3 ore... in timp ce la o universitate de stat numai un examen tine 3 ore, numai socotesc cat trbeuie sa inveti la un examen la o facultate de stat ca sa-l promovezi
  • 0 (10 voturi)    
   ce legatura are ? (Vineri, 10 iulie 2009, 14:26)

   escu [anonim] i-a raspuns lui eu

   daca a invatat si a luat 7 examene nu vad ce care e problema ? argumenteaza , nu fi las
   • +1 (9 voturi)    
    Foarte mare legatura (Vineri, 10 iulie 2009, 15:26)

    fost student [anonim] i-a raspuns lui escu

    Tu habar nu ai ce inseamna un exament adevarat. Se vede ca in viata ta nu ai avut parte de unul. Is scarbit deja de atatia care iau note mari la examene de cacao si care se cred apoi cei mai destepti de pe planeta. Culmea e ca rezultatele astea la foarte multi le da o foarte mare incredere in ei fiindca in prostia lor nu sunt in stare sa se aprecieze nici sa aprecieze o anumita forma de invatamant. Foarte multi continua cu mastere, mai nou si doctorate. Crede-ma, trebuie sa ai ceva in cap ca sa iti dai seama si sa recunosti cat esti de "prost". Esti si tu unul dintre ei?
    • +2 (6 voturi)    
     r (Vineri, 10 iulie 2009, 19:36)

     EU [anonim] i-a raspuns lui fost student

     Eu am terminat licenta cu 10 la spiru....am 9,30 la politehnica......crezi ca merit diploma de la spiru sau nu?hai mai esti asa tare de vai ce prosti sunt astia de la spiru?
    • +4 (6 voturi)    
     adevarul despre spiru (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:03)

     ionica [anonim] i-a raspuns lui fost student

     fratilor,nimeni nu va bagat mana in buzun sa stiti ca si la spiru daca inveti nu se da nici oiti spaga nimeni nu pune bete in roate dar repet cu conditia sa inveti.eu am fost f.mutumit,cand am invatat am luat nota mare cand nu una mai mica,asa ca nu mai va dati rotunzi si nu uitati aste o facultate ptr.noi buzunarele mai mici cu mai saracuti,s
    • +4 (4 voturi)    
     Frica? (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:04)

     lianaliana [anonim] i-a raspuns lui fost student

     Daca tot sunt asa de prosti cei de la Spiru, nu trebuie sa va fie frica de ei. De ce atatea comentarii? Voi, astia de la stat, ii veti inlatura la un eventual concurs prin cunostintele si competenta voastra. :)
  • +3 (11 voturi)    
   ?/ (Vineri, 10 iulie 2009, 15:07)

   carcg [anonim] i-a raspuns lui eu

   Cat se invata la stat mocofanilor?
   Colegii mei nici nu stiu unde e ASE-ul si au promovat toate examenele fara sa treaca pe acolo...cine vrea sa invete invata oriunde..sora mea e la Politehnica si n-ai sa vezi sa invete vreodata..oricum are numai 9 si 10 ca are tata bani..
   • +1 (5 voturi)    
    Arata-mi (Vineri, 10 iulie 2009, 21:13)

    soferul [utilizator] i-a raspuns lui carcg

    un student de la USH care sa fi castigat vreun concurs international.
   • 0 (2 voturi)    
    fugi ma (Vineri, 10 iulie 2009, 22:23)

    jan [anonim] i-a raspuns lui carcg

    Maestre, sora ta e un personaj imaginar !
  • 0 (0 voturi)    
   ar trebui sa va mai informati inainte sa afirmati (Joi, 20 august 2009, 10:26)

   eu [anonim] i-a raspuns lui eu

   prietenul tau minte, te asigur ! NICIODATA nu ai avut posibilitatea sa dai toate examenele de semestru, intr-o zi !!! pentru ca atatea examene se dau la sfarsitul unui semestru, 7 ! si asta pe parcursul unei luni de zile !!!! nici macar restantele nu le poti da toate in aceeasi zi !
   data viitoare cand mai afirmi ceva, informeaza-te mai intai de la sursa si nu lua de buna dorinta de compatimire a "prietenului " tau !!
 • 0 (16 voturi)    
  Super (Vineri, 10 iulie 2009, 14:21)

  ion [anonim]

  Felicitari ministerului pentru aceasta decizie !!!
 • 0 (14 voturi)    
  Amuzant (Vineri, 10 iulie 2009, 14:23)

  Protoss [utilizator]

  Stati linistiti ca nici la stat nu se invata mare lucru, invatamantul din Romania e mai jos decat credeti, zic eu care am inceput 3 facultati si am terminat 1 dupa 8 ani :))
  • +5 (7 voturi)    
   felicitari (Vineri, 10 iulie 2009, 15:37)

   zboing [utilizator] i-a raspuns lui Protoss

   eu dupa 9 ani si am fost scarbit de atitudinea comisiei la sustinerea lucrarii de licenta. Toata munca mea s-a rezumat la 10 min de prezentare in care n-am fost bagat in seama si 3 intrebari complet idioate. Nota ? sa se incadreze in intervalul +/-1 punct fata de media pe toti anii. nu conteaza daca ai un proiect de nota 10 atata timp cat n-ai cotizat la decan sa faca o exceptie.
   • +2 (2 voturi)    
    :) (Vineri, 10 iulie 2009, 20:05)

    Protoss [utilizator] i-a raspuns lui zboing

    exact asa a fost si la mine cu mentiunea ca la noi au scazut cam 2 puncte ca am fost aia care trebuia sa dea licenta cu un an in urma...
  • -3 (7 voturi)    
   pai daca tu esti pulbere (Vineri, 10 iulie 2009, 15:51)

   d [anonim] i-a raspuns lui Protoss

   daca iti curge scuipat din gura de prost ce esti,deaia ai terminat-o in 8 ani. :))
 • +5 (13 voturi)    
  universitatzile lui peste (Vineri, 10 iulie 2009, 14:27)

  Nnickx [anonim]

  universitatzile particulare sunt niste tiparnitze de diplome
  am prieteni care au terminat univesritati particulare nestiind nici ei prea bine ce materii au facut iar acum castiga banul folosindu-si carca
  • -4 (6 voturi)    
   hotie (Vineri, 10 iulie 2009, 15:46)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Nnickx

   ca orice firma particulara principala lor preocupare e sa fure. asta dovedeste clar cam care e nivelul privatilor romani. niste hoti
  • -1 (7 voturi)    
   e un compliment (Vineri, 10 iulie 2009, 16:01)

   cristian [anonim] i-a raspuns lui Nnickx

   asta e un compliment. oamenii aia MUNCESC. nu stau cu mana intinsa sa le dea cineva posturi pentru ca ei, vezi doamne, au DIPLOME. intrebarea e daca si un absolvent de la stat ar face asa ceva. ar munci cu carca pentru a produce ceva sau ar cersi un post conform cu 'valoarea lor de prospat licentiati' ? sau poate ar sta pe banii batranilor asteptand sa le 'dea' cineva ceea ce 'li se cuvine', un post caldut, eventual platit ca in vest.
 • +6 (10 voturi)    
  foarte corect (Vineri, 10 iulie 2009, 14:28)

  marci [anonim]

  ma bucur din tot sufletul daca chiar s-ar tine de cuvant. eu am facut facultatea la petre andrei si m-au jupuit de bani nemotivati, sunt foarte scumpi si cunosc care au diploma neprezentadu-se nici macar o ora la cursuri, dar avand bani au fost cei mai tari, iar cei de sus au permis asta. asa ca jos cu ei!!!!!!!!!!
 • +5 (17 voturi)    
  ffff bine (Vineri, 10 iulie 2009, 14:28)

  superadi00 [anonim]

  spiru haret e garantzia prostiei.. 99% din persoanele pe care le-am cunoscut care 'studiau' acolo erau analfabeti de-a dreptul.. USH trebuie desfiintata complet.. sa se duca la sapa nenorocitii, nu sa se angajeze pe pile dupa aia la stat sa ne nenoroceasca pe toti.. la camp cu nesimtzitzii si imbecilii !!!!!
  • 0 (8 voturi)    
   ai dreptate (Vineri, 10 iulie 2009, 14:50)

   emil [anonim] i-a raspuns lui superadi00

   la camp cu tine !
  • +1 (9 voturi)    
   de acord (Vineri, 10 iulie 2009, 15:43)

   stef [anonim] i-a raspuns lui superadi00

   dupa modul necivilizat in care vorbesti e clar ca nici marar USH n-ai fost in stare sa faci. probabil pana si caricaturile alea de examene le-ai picat iar acum ii vrei desfiintati fiindca nu te-au lasat sa-ti iei diploma fara sa stii nici la ce facultate esti student. si e clar cam in ce medii te invarti daca ai de-a face cu atatia analfabeti.
  • +1 (1 vot)    
   analfabetul (Duminică, 12 iulie 2009, 13:28)

   fabyan [anonim] i-a raspuns lui superadi00

   Tare as vrea sa te cunosc sati demonstrez cat esti de anlfabet ... cu tot statul tau cu tot. E posibil sa fi cunoscut tipi analfabeti ...asta spune de fapt cum esti .. tu bai nesimtitule daca esti asa de destept de ce vorbesti urat. ... bai desteptule... scuza-mi repetitia, dACA AM FI ASA DESTEPTI AM VEDEA CAUZA nu efectul .sa nu uitam ca tara asta a fost condusa numai de oameni care au terminat facultatea la stat .. ce zici iti place cum arata? Hai sictir
 • +4 (10 voturi)    
  penibile cele mai multe comentarii... (Vineri, 10 iulie 2009, 14:40)

  Fl [anonim]

  1 tara are someri cu sau fara diploma pentru ca nu are activitate economica, economia fiind distrusa dupa 1990 de aranjamentele politice la nivel inalt cu complicitatea potentatilor zilei
  2 calitatea invatamantului e data in primul rand de calitatea umana a individului care studiaza si de calitatea prfesionala a dascalului, Aici romanii stau foarte prost:
  2a individul roman care merge la o universitate vine in general dintr-o familie care nu a avut nici preocupari pentru scoala si nici nu a stiut cum sa-si creasca odrasla astfel incat sa se dezvolte sanatos
  2b profesorii actuali, mai ales cei de liceu cu varste de pana la 45 de ani sunt fostii elevi ai generatiilor ceausiste cand nu era voie sa se lase corijenti si repetenti. Daca ei (profesorii) au crescut cu o astfel de mentalitate si care s-a transmis de la o generatie de elevi la alta CINE SA MAI EDUCE SI SA PREGATEASCA TINERII?
 • 0 (6 voturi)    
  USH (Vineri, 10 iulie 2009, 14:43)

  Olguta [utilizator]

  Am inteles din presa ca nu vor fi afectati studentii deja inscrisi; cred ca exista si studenti buni si foarte buni acolo dar exista si semi-analfabeti; o organizare noua a invatamantului ar fi de dorit, inclusiv cel de stat; ceea ce va pot spune din experienta proprie, sistemul Bologna este un dezastru; ceea ce se studia in patru sau cinci ani, acum ingramadeste in trei ani, un exemplu; studentii copiaza pe rupte, si la stat, si la particular; am un amic la Spiru, un tip de treaba, dar cam paralel cu ceea ce studiaza...si isi ia examenele date pe calculator, cu note mari, dupa ce memoreaza raspunsurile la intrebarile grila.....
  • +2 (2 voturi)    
   examene (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:45)

   j [anonim] i-a raspuns lui Olguta

   Examenele sunt corecte la Spiru Haret. Cand se afisau grilele, erau fffffffffffffffff grele, dificil de rezolvat, ne plimbau prin toata materia. Acum, aceste grile nu se mai afiseaza, sunt la prima vedere.
   Am sa te rog, Olguta, sa iei tu o carte care are 1200 de pagini (numai o carte din bibliografia minima obligatorie) si sa o citesti macar de 3 ori si sa vedem daca te descurci cu intrebarile din grila deosebit de dificila, care se da intr-un anume timp, trebuie sa te incadrezi intr-o jumatate de ora, de exemplu! Si sunt convins ca nu vei face fata! Trebuie invatat serios la SH. Exemplul pe care l-ai dat cu amicul tau nu poate fi generalizat! Fiecare padure isi are si uscaturile sale, bineinteles. Dar uita-te tu la stat. Acolo, sunt toti cu pile si universitatile de stat isi au mult mai multe uscaturi decat particularele. Uscaturi sunt si in randul profesorilor de la stat! Nu vor sa-si faca datoria! Sunt niste scarbe. Am intrat la stat si eu, si prietena mea. Mie mi se cereau bani sa trec (desi lucrarea mea era PERFECTA, de nota 20!), iar ei i s-au cerut chiar si favoruri sexuale. Deci nu-mi spune tu mie ce se intampla la stat, ca sunt revoltat, acrit, scarbit, etc de invatamantul de la stat cum nu-ti poti inchipui. Ce ni s-a intamplat la stat, la particulara n-ai sa vezi! Sunt niste jigodii la stat. Niste pedofili, cu totii aproape. Daca indrazneai sa zici ceva zburai de la stat (ca puteam sa chemam televiziunea si sa-i dam pe post cu toate neregulile care le fac)! Cei pilosi de la stat nu aveau nici o treaba cu facultatea. Nici nu treceau pe acolo. Poate doar la sfarsit, ca sa-si ia diploma. Sau le-o lua pila lor!
   Am trecut prin multe la stat si eu si altii! Asa ca nu mai sustineti sus si tare universitatile de stat, care oricum nu mai sunt ele de stat. Invatamantul nu mai e gratuit nici la stat!
   • 0 (0 voturi)    
    corect (Duminică, 12 iulie 2009, 15:18)

    badescu ioana [anonim] i-a raspuns lui j

    sunt de acord
  • 0 (0 voturi)    
   memoreaza (Duminică, 12 iulie 2009, 14:32)

   poor [anonim] i-a raspuns lui Olguta

   shi u 3-4 sute de raspunsuri ......e usor?
 • +1 (13 voturi)    
  Ignoranti frustrati (Vineri, 10 iulie 2009, 14:45)

  Lucio [anonim]

  Sunteti doar niste ignoranti frustrati care vindeti rosii in piata cu diploma. Eu am terminat dreptul la stat cand eram mai tanar, sunt angajat , si aveam nevoie de inca o facultate, asadar am ales ush pentru a evita stresul si spagile cerute pe final de fac la stat. Cine va da dreptul sa ii acuzati pe cei care pur si simplu aleg calea usoara dupa ce au trecut prin cea grea.Nesimtirea cu care ne trateaza fac. de stat le duce rand pe rand spre faliment. Este doar un joc politic inainte de alegeri , pe care ignorantii nu-l vad nici daca ii bati in cap cu bata.Daca ai tras din greu 3 ore la un examen afla ca nu esti unic/a si nici nu m-as mandri cu asta. Mentalitea de roman mediocru ne-a adus aici si invidia. Continuati sa fiti fraieri ca o faceti bine, si platiti in continuare taxele enorme la fac de stat ce ajung in buzunarele stapanilor vostri care v-au spalat creierii si v-au facut fanii lor.
  • 0 (6 voturi)    
   Mai usor cu pianul pe scari, particularule! (Vineri, 10 iulie 2009, 20:27)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Lucio

   1. Ai ales USH ca a doua facultate pentru ca se trece prin ea ca voda prin loboda!
   2. Ce taxe se platesc la stat, mai neica? Aaah! ca nu ai luat nici simulacrul ala de examen de admitere si musai sa iesi cu diploma... eh! atunci platesti ca sa ai dreptul sa mergi la cursurile lor!
 • +4 (4 voturi)    
  the old days are over. a new beginning aproaches : (Vineri, 10 iulie 2009, 14:53)

  andrei [anonim]

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5941426-ani-solicita-cercetarea-penala-prorectorului-universitatii-tehnice-constructii.htm
 • +2 (14 voturi)    
  o decizie mai mult decat inteleapta! (Vineri, 10 iulie 2009, 14:56)

  thassos [anonim]

  bravo organelor abilitatea care au decis astfel! chiar daca o sa sughit o zi intraga de la injuraturile "absolventilor" (ghilimele au ambele sensuri, sic!), decizia este una f laudabila! mi-ar trebui ore intregi sa scriu de ce sunt de acord cu aceasta decizie, insa oamenii cu capul pe umeri imi vor da dreptate! inca o data felicitari organelor decizionale!!!
 • -1 (5 voturi)    
  OK! (Vineri, 10 iulie 2009, 15:02)

  Robert [anonim]

  desi am terminat si eu studiile la o universitate particulara, sunt de acord cu o mica curatenie, daca se incepe cu aceasta cooperativa e bine, stau linistit ca nu am dat vreodata in cei 4 ani de studii, 7 examene in trei ore, practic am invatat de la profesori care candva, au fost titulari evident la universitati de stat, prin urmare am aflat mai mult sau mai putin, aceleasi informatii ca si un student de la stat, diferenta dintre invatamantul universitar particular si cel de stat: prestigiul evident(ASE, Politehnica versus Spiru Harlem? prea mult)
 • -1 (7 voturi)    
  cum se pune problema (Vineri, 10 iulie 2009, 15:02)

  nu conteaza [anonim]

  un cunoscut de-al meu s-a inscris la o universitate de stat. la zi, ca fara frecventa nu exista psihologia in brasov...problema ca acel om mai si munceste, ca sa poata sa se intretina! s-a pus problema sa lipseasca la unele cursuri, sau la altele sa vina mai rar... cu o indiferenta crasa, cativa "domni profesori" au explicat sus si tare ca ei au pretentia de a se prezenta la toate cursurile, in caz contrat nepromovand exemenele. mai mult decat atat, i s-a spus sa intrerupa vreo 3-4 ani munca si sa faca scoala. normal ca acest cunoscut s-a retras de la univ de stat, ca despre ea e vorba, si s-a inscris la o univ particulara. deci domnilor profesori, unii mai si muncesc ca sa traiasca...
  • +3 (11 voturi)    
   Falsa problema (Vineri, 10 iulie 2009, 17:29)

   HappyEnd [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza

   Nu inteleg de ce se revolta lumea cand profesorii cer prezenta obligatorie la cursuri. Daca vrei sa inveti, atunci mergi la cursuri, daca vrei sa muncesti, atunci mergi la serviciu. E cam dificil sa le faci serios pe amandoua in acelasi timp. Daca n-ai bani sa te intretii in timpul facultatii, te angajezi si ramai cu munca. De ce traim cu impresia ca toti trebuie sa avem diploma de licenta?!
   Facultatea nu e pentru mase! De asta am ajuns sa avem soferi cu diploma, cum bine spunea cineva mai sus.
   • +1 (3 voturi)    
    concurenta doare (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:43)

    goe [anonim] i-a raspuns lui HappyEnd

    Te deranjeaza concurenta ? Ce te faci daca maine unul cu diploma de USH se dovedeste mai competent si mai productiv decat tine ? Mai bine sa desfiinteze USH ca sa aiba putori ca tine ce manca ...
    • 0 (2 voturi)    
     Huh?! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 21:27)

     HappyEnd [utilizator] i-a raspuns lui goe

     Daca ai fi avut un strop de inteligenta, ai fi observat ca nu sunt de partea nimanui in disputa asta (si in sistemul privat sunt profesori care cer prezenta obligatorie si bine fac). Din punctul meu de vedere, incompetenti ies si de pe bancile facultatilor de stat si de pe cele ale facultatilor particulare. Iar tu esti un exemplu bun..
     Traiasca concurenta!
    • +1 (1 vot)    
     Sunt perfect de acord (Duminică, 12 iulie 2009, 21:55)

     Oana [anonim] i-a raspuns lui goe

     Numai frustrati care cred ca diploma aia le deschide orice usa. Se inseala amarnic. In societatea in care traim trebuie sa dovedim ca suntem capabili. Din aceste motive exista someri cu diploma sau vanzatori cu diploma. Multi obtin diploma dar nu multi dovedesc ca merita intradevar sa o aiba in posesie. Iar cand dovedesti ce poti nu conteaza daca pe diploma ta scrie Universitate de stat sau particulara.
   • +1 (1 vot)    
    Prezenta (Duminică, 12 iulie 2009, 13:31)

    fabyan [anonim] i-a raspuns lui HappyEnd

    Ai auzit de cuvantul facultativ?
    • -1 (3 voturi)    
     Bataie de joc (Luni, 13 iulie 2009, 10:16)

     HappyEnd [utilizator] i-a raspuns lui fabyan

     Da, am auzit si consider ca tocmai genul asta de abordare a dus, in buna parte, la situatia catastrofala in care se afla invatamantul din Romania (si ma refer aici la intreg sistemul de invatamant, nu doar la cel privat). S-au inventat mijloacele astea stupide (prezenta facultativa, invatamant la distanta etc.) pentru ca toti mediocrii cu pretentii de intelectual sa poata termina o facultate. Din cauza asta e plina tara de incompetenti care-ti dau peste nas cu diploma de licenta, cand ei nici macar nu stiu sa scrie romaneste (vezi postul de mai jos al lui poor – este elocvent). Universitatile sunt institutii de invatamant SUPERIOR, or treaba asta cu prezenta facultativa (care este de fapt prezenta doar la examene) si cu profesori care accepta sa tina cursul cu 5 studenti in clasa, si aia plictisiti, este maimutareala, nu invatamant superior.
     Facultatea se face tocindu-ti coatele prin amfiteatre, prin biblioteci si acasa la birou – pe tot parcursul anului, nu stand in sesiune in fata calculatorului si citind niste asa-zise cursuri.

     Am postat ceva mai jos un comentariu care abordeaza acelasi subiect, poate te lamureste pe deplin.

     Regards
   • +2 (4 voturi)    
    secolul 21 (Duminică, 12 iulie 2009, 14:50)

    poor [anonim] i-a raspuns lui HappyEnd

    alooo ....suntem intr-o ERA a informaticii .... asa ca, de ce sa pierd vremea sa-l vad pe mosul ala mereu cand pot f frumos sa invat acasa singur de pe internet toata materia lui ?shi sa ma prezin la ex ffff pregatit . asa ca......;;cu prezenta laso moarta . aaaaa poate vrei sa te duci acolo sa mai cauti o pitipoanca . daca nu sti de unde sa iei iti dau eu un pont . la wc-uri pe usi sunt anunturi care mai de care . cU oferte de "munca" prestata de STUDENTE LA STAT ...(PREZENTE IN FIECARE ZI LA "CURSURI")
    • 0 (2 voturi)    
     Secolul inculturii si indobitocirii (Luni, 13 iulie 2009, 10:39)

     HappyEnd [utilizator] i-a raspuns lui poor

     In primul rand ti-as recomanda sa nu mai emiti pareri ce contin trimiteri exacte la sexul interlocutorului, atunci cand acesta nu este clar exprimat de nicknane. Nu esti suficient de perspicace ca sa-l intuiesti.
     Cat despre restul comentariului.. nu am mare lucru de spus. Esti exemplul viu al unor intregi generatii de studenti care n-au citit o singura carte in viata lor si cred ca totul se invata de pe internet. Rezultatul?Incompetenta si mediocritate!
   • 0 (0 voturi)    
    Tu pretinzi ca ai o diploma???? (Duminică, 12 iulie 2009, 21:51)

    Oana [anonim] i-a raspuns lui HappyEnd

    Deci daca tu ai o diploma de absolvent de facultate , chiar facultate de stat, ne dovedesti intradevar ca exista analfabeti cu studii superioare finalizate la stat. Nu mai incerca sa faci pe desteptul cand de fapt din cele 3 cuvinte pe care le-ai scris nu rezulta ca ai avea mai mult de 3 clase primare.
    • 0 (0 voturi)    
     :) (Luni, 13 iulie 2009, 10:19)

     HappyEnd [utilizator] i-a raspuns lui Oana

     Oana, cred ca ai gresit destinatarul!
 • +7 (13 voturi)    
  Tiparnita de diplome (Vineri, 10 iulie 2009, 15:13)

  jean valjean [anonim]

  Se stie f bine ca majoritatea studentilor din universitatile particulare sunt angajati la stat unde o diploma te ajuta in cariera, ai un procent acolo in plus la salariu. Acum si ultimul politist de la circulatie are facultate, si ultima dactilografa din armata, si ultimul sofer din nu stiu ce minister. Sa nu fim naivi, tiparnita de diplome a fost tinuta in priza tocmai de cei direct interesati.
  • +1 (5 voturi)    
   naivitate (Vineri, 10 iulie 2009, 15:32)

   dumi [anonim] i-a raspuns lui jean valjean

   si adica statu' (adica ministerul invatamantului) isi arde tocmai proprii angajati ? cat de naiv poti fi ... ia inteaba-te care sunt acele universitati unde statul isi directioneaza salariatii ... si mai intreba-te cum se face ca exact acele universitati nu au si nici nu vor avea vreodata probleme cu acreditarea ...
 • +2 (8 voturi)    
  ... (Vineri, 10 iulie 2009, 15:21)

  Nakamura [anonim]

  Lucio si "nu conteaza" au foarte mare dreptate. Nu pot sa neg faptul ca exista o gloata destul de "grasa" de analfabeti in facultatile particulare dar trebuie sa fim constienti ca sunt si exceptii. Eu fac master-ul la USH dupa ce am terminat Informatica Economica la ASE, la stat (nu la taxa) si la zi. Si sincer sa fiu nu am VRUT sa fac master-ul la ASE datorita lipsei de respect si de profesionalitate de care dau dovada o mare parte din profesori. Am primit si raspunsuri de genul (la contestatie) "Nu vezi ce fata ai, ras in cap si cu cioc? Mai vrei sa stau sa iti si citesc elucubratiile... nota doi cu felicitari, la vara" - asta se intampla la o materie ce trata exact ce profezez eu si acum si pe vremea aceea, si la care sunt certificat si ptr care iau si un salariu frumusel. Deci hai sa fim seriosi cu invatamantul din Romania is cu profesorii . CINE VREA SA INVETE INVATA SI LA LUMANARE IN GRAJD. (problema ministerului este ca unii copii chiar invata asa).

  Frustratii mai bine pun mana si pe practica, nu numai pe carte. (apropo de venit la orice curs, integralisti si examene de 3 - 5 ore).
 • 0 (8 voturi)    
  ceva precizari (Vineri, 10 iulie 2009, 15:26)

  Oarecare [anonim]

  la tv, un nene de la spiru' a spus ca au cerut sa fie scosi de pe lista universitatilor acreditate prin hg, ei fiind deja acreditati prin lege ... in traducere pentru cei cu facultate la stat facuta degeaba, sunt deja acreditati, doar au cerut anularea unui document care nu-si avea rostul.

  Oricum, dezamagit de sistemul de stat, care te invata multe numai ce se cere pe piata muncii nu, cel mai probabil voi da in toamna la ei :D

  In ce priveste petre andrei si apollonia, se pare ca aveau nevoie de o lege, oricum, situatia e un pic mai complicata la ei
  • +2 (4 voturi)    
   Petre Andrei (Vineri, 10 iulie 2009, 21:18)

   soferul [utilizator] i-a raspuns lui Oarecare

   "e doua" :)

   1) Univ. Petre Andrei, Iasi
   2) Univ. Petre Andrei din Iasi

   una nu a fost acreditata niciodata. Alta e in "scandalul" de acum. Vai de capul "studentilor".
 • +2 (12 voturi)    
  mai lasati-ma cu particularele voastre! (Vineri, 10 iulie 2009, 15:45)

  Bogdan [anonim]

  Va rog sa terminati cu prosteala aia ca la particulare se invata la fel ca la stat, ca unii dintre noi am vazut ce sacrificii trebuie sa faci sa termini facultatile de stat romanesti, cum sunt ele, cu bune cu rele:P Si, de cele mai multe ori, e foarte greu sa o termini pentru ca profesorii nu sunt "sclavii" tai, ca la particulara, unde iau bani din buzunarul tau si sunt direct interesati sa continui sa-i platesti.
  Eu termin acum un masterat la stat si sunt ingrijorat ca multe facultati particulare au dreptul nu doar sa organizaze cursuri de master, dar in scurt timp vor putea sa scoata si doctoranzi! Va dati seama? Atunci si Gigi Becali cu Vanghelie vor deveni in fine doctoranzi, iar studiile de orice fel in Romania vor trece in derizoriu....
  • +1 (5 voturi)    
   Logica de foc (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 2:09)

   ieny [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Teoria ta neaga invatamantul particular. Sunt sclavii banilor toti profesorii din invatamantul particular? Prin extensie, toti angajatii de pe planeta si TOT ce tine de PARTICULAR.
   Gigi Becali si Vanghelie pot deveni doctoranzi chiar daca se desfiinteaza toate facultatile particulare daca asta isi pun in cap. E loc. Isi doresc insa? Legendara noastra Leana, cabinetul 2, avea ambitii de genul asta, le-a si materializat fara probleme in tara limbilor de lemn, unde libertatea se tara cu capul spart si toti handicapatii stateau cu gurile cascate sub tribune sa arunce tatucu' cu creveti. Cum se ajunge aici? Simplu, prin INTERZICERE, vedere bicolora si LOGICA de FIER. Ca si a D-nei Ministru, care, depasita evident de situatie, ajunge, in extremis, sa acuze studentii de neglijenta in ... autoprotectie. Adica vezi tara plina de centre USH cu 4 etaje, firma la poarta, televiziune si radio particulara, editura, revista, complex tipografic si mult bla bla si cica nu vezi bine, au aparut ilegal peste noapte, fata morgana.
   Energica si logica D-na, tot inainte! Iar tie Succes la master, grabeste-te poate se elibereaza posturi in minister! Cu sabloanele astea poti ajunge mareeeee! E loc.
   Eu inca caut dreptatea, undeva, pe la mijloc si respir inca in mediocritatea de pureci alb negru care ma inconjoara. In imbecilitatea mea de student USH, rad cateodata de ce-mi aduc aminte - bunica mea a vazut primul TV color cu putin timp inainte de a muri. Pana sa vina cineva sa il regleze ea a ramas in sufragerie, privind la ecranul cu pureci alb negru. Dupa numai o ora era convinsa ca vede color. Degeaba i-am spus eu 'Nu mai mamaie, sunt alb-negru!' ... Cu cat se uita mai mult, cu atat mai convinsa era ca are dreptate, draga de ea :)
   Ieny, student USH
  • +2 (4 voturi)    
   va e o frica ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:47)

   goe [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   ti-e frica de concurenta, rromane ? sunt licentiat USH. hai, mergem amandoi, ne angajam undeva si-mi arati tu cum se munceste ? daca esti mai ineficient decat mine apari aici si declari ca esti un incompetent cu diploma ?
  • -1 (1 vot)    
   dupa aceea (Duminică, 12 iulie 2009, 15:05)

   poor [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   dupa ce termini masterul la STAT sa faci shi u ce a facut Becali cu 4 clase sau 7 cat are el . sa fi in functia lui in stat .nu include bani ( cu toate ca nu a mostenit nimic de la parinti) i-a facut el cu mintea lui aia creata de analfabet . daca asta ar fi avut un doctorat in management era acum multimiliardar in euro.
 • +7 (9 voturi)    
  USH (Vineri, 10 iulie 2009, 15:45)

  cami [anonim]

  Nu conteaza ce facultate faci si nici daca ai o diploma de la o universitate de stat sau particulara. Din pacate, in Romania, angajarea nu se face pe criterii de competenta ci pe sistemul "cine pe cine cunoaste".
  Am avut colegi, la universitatea de stat, care nu stiau cu mult mai mult decat cei de la particulara, din contra. Am cunoscut si absolventi de facultate particulara foarte capabili.
  Situatia existenta nu se rezolva prin desfiinitarea unor facultati particulare ci printr-o schimbare de mentalitate. Cum spunea cineva mai sus, un absolvent de facultate particulara isi castiga banii cu carca. E normal, pentru ca nu a invatat nimic si nu este capabil. Dar sunt multi altii care au avut obtinut un job doar pentru ca aveau o diploma (uneori obtinuta special pentru respectivul job) - pentru ca aveau "pile". Repet, nu facultatea este problema, problema o reprezinta companiile (in special cele de stat) care nu angajeaza pe criterii de competenta. Aceste companii si institutii promoveaza non-valoarea si prostia cu diploma. Atunci cand angajarea se va face pe criterii de competenta, nu va mai conta ca sunt 1000 sau 50000 de licentiati. Cei care nu sunt competenti vor avea doar un carton pe care nu il vor putea folosi. Acolo trebuie sa se ajunga pentru a rezolva situatia actuala.
 • +4 (6 voturi)    
  asta cum o interpretati (Vineri, 10 iulie 2009, 15:46)

  de unde bani? [anonim]

  taxele de la facultatile de stat, mai mari decat cele de la particulare

  în românia, daca nu ai bani sau daca nu esti un elev de nota zece, nu mai ai ce cauta la facultatile de stat.
  din aceasta toamna, tinerii care au intrat pe locurile cu plata au avut parte de o surpriza de proportii. taxele sunt uriase, în comparatie cu cele de la scolile particulare.
  taxe universitati universitati particulare
  700 - 1500 lei/an
  universitati de stat
  ase 2400 lei/an
  arhitectura 4000 lei/an
  medicina 5000 lei/an
  • +3 (3 voturi)    
   Ca un indiciu bun (Vineri, 10 iulie 2009, 21:21)

   soferul [utilizator] i-a raspuns lui de unde bani?

   Daca universitatile de stat ar fi fost asa de varza, atunci lumea s-ar fi dus buluc la cele particulare fiindca sunt mai ieftine si mai bune. Nu?
   • 0 (0 voturi)    
    shi unde crezi ca se duc ? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:10)

    poor [anonim] i-a raspuns lui soferul

    pai asa shi fac ....60000 de studenti doar la una (.ush )-nu este "buluc"?
  • 0 (0 voturi)    
   Taxe mari la "stat"? De ce? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:52)

   Taxe mari la "stat". De ce? [anonim] i-a raspuns lui de unde bani?

   ASE-ul are o taxa de 3600 lei noi/an, nu de 2400!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Duminică, 12 iulie 2009, 15:56)

   ... [anonim] i-a raspuns lui de unde bani?

   Nu trebuie sa fii un elev de nota 10 ca sa intri la stat... cei care vin de la anumite scoli unde profesorii sunt indulgenti, le dau note mari si reusesc astfel, elevii, sa ocupe un loc in universitatile de stat, fara a fi elevi de 10. Ei sunt elevi chiar de 5-6, dar daca li se da 10 ca sa intre la stat.... Si ulterior, stiti cum fac fata si la stat, cei cu "10" la BAC? Impingand bani pana nu mai pot profesorilor corupti de la stat!
   Asa ca e coruptie la stat, ceva de nedescris. Nu am cuvinte ce se petrece pe acolo si ce se afla de fapt, in "culise" la stat!
 • -2 (8 voturi)    
  vai de voi (Vineri, 10 iulie 2009, 15:46)

  radu [anonim]

  vai de voi cei care considerati ca la stat se face carte. sunteti niste frustrati,scuze,idioti frustrati. sa dea d-zeu sa va terminati voi facultatile la stat,idiotilor,si sa va angajati tot la stat,pe niste salarii de cacat ,pe care le meritati,./
  • -1 (1 vot)    
   Ura de dupa usa ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 2:41)

   Ieny [anonim] i-a raspuns lui radu

   Destabilizare, acuzatii, bisericute, vorbim ca sa ne aflam in treba. Fiecare in particular detine adevarul absolut, oricine poate generaliza si trage concluzii.

   Vocea ta nu e unica, e un zgomot GENERAL, ca un marait in noapte, "folclor modern" cu ison bine intretinut si de de cei ce conduc in 'evolutie'. Noapte si ceata, pe undeva un zornait in buzunar ca o luminita la capatul tunelului ....
 • -5 (7 voturi)    
  universheetati (Vineri, 10 iulie 2009, 15:48)

  hop si eu [anonim]

  Am lecturat si eu comentariile voastre si am ramas surprins sa constat (inca odata) ca 99% din asa zisii studenti nu sunt in stare sa deosebeasca nara stanga de anus dar sunt foarte combativi si experti cand e vorba sa comenteze o informatie de presa. Sfatul meu e sa incercati sa ganditi cu ceea ce aveti pe umeri si nu cu ce stati pe scaun atunci cand analizati o astfel de informatie. Bafta!
 • 0 (10 voturi)    
  Nasol, baietzi... (Vineri, 10 iulie 2009, 16:15)

  goe [anonim]

  Acum trebuie sa va stoarceti creierele si sa incercati sa treceti de admitere la Universitatile adevarate.
  Oricum nu-mi fac nici o grija: nu veti reusi ca deh, acolo unde-i ban prea mult, vai de cap.
  Nasol de voi, ce mai!
 • +7 (9 voturi)    
  ush (Vineri, 10 iulie 2009, 16:30)

  dira [anonim]

  Nu sunt improtriva facultatilor particulare, ci impotriva analfabetilor cu facultate. Cea mai buna solutie ar fi ca toate facultatile (fie ca sunt particulare sau de stat) sa fie obligate SA ORGANIZEZE EXAMENE DE ADMITERE (mai dificile sau mai usoare in functie de conducerile fiecareia) prin care sa se trieze cei care, bine spunea cineva mai sus, sunt potriviti pentru munca de camp. In acest fel ar creste si prestigiul facultatilor particulare si nu ar mai exista ura asta intre studenti de la stat si cei de la particulare. Iar cei ca mine de la particulare, nu s-ar mai simti frustrati ca jumatate din colegii lor sunt analfabeti.
  Iar pentru cei care folosesc scuza "trebuie sa muncesc, timpul nu-mi permite si d-aia merg la spiru", tin sa va amintesc ca invatamantul superior nu are caracter obligatoriu, iar o societatea nu trebuie sa fie constituita numai din intelectuali.
  • +3 (7 voturi)    
   sa-mi zic si eu parerea... (Vineri, 10 iulie 2009, 16:55)

   Costi [anonim] i-a raspuns lui dira

   daca la stat se facea scoala, eram de acord cu decizia dar scuza-ma, eu am terminat politehnica, am avut prieteni in ASE si acum fac "Spiru" la FR pt. ca muncesc de vreo...6 ani.
   Vreau sa va spun ca subiectivismul in UPB era halucinant. Pt. o lucrare mai buna decat a altora puteai sa iei lejer o nota cu 2-3 puncte mai mica (lucrare corectata in diagonala si digerata cu o viteza de 10 pagini in 5 minute), la ASE se faceau 12 ore pe saptamana iar "studentii emeriti" abia daca se duceau la 3-4 ore (acum cred ca e mai rau) iar in Spiru, da. sistemul cu grile ar parea superficial dar macar nu e subiectiv si ca sa iei totusi examenul trebuie sa citesti fie grilele, fie cartea. E drept, sunt multi, multi cocalari care nu au nicio treaba cu acest cuvant "superior" insa problema nu e la grile ci la felul in care se face admiterea (pe dosare). Daca se mentinea admitere la facultate si admitere la liceu, triajul era enorm si nu mai ajungeau 250.000 de tineri sa-si depuna dosarele la facultate .
   Invatamantul romanesc s-a depreciat groaznic din cauza eliminarii admiterii si asta in numai 10 ani! aproape o decizie voita de a duce educatia in coma in care se afla.
  • 0 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 10 iulie 2009, 17:32)

   [anonim] i-a raspuns lui dira

  • +1 (1 vot)    
   de acord ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 3:49)

   Ieny [anonim] i-a raspuns lui dira

   Si nu numai examen de admitere, dar mai multa seriozitate la licente.
   Poate singura vina a celor de la USH e aceea ca nu luptam suficient sa facem curat in ograda proprie. Analfabetii cu facultate sunt 'realitati' si nu mai pot trece neobservati, au iesit deja ca paduchii in frunte!
   In ceea ce ma priveste, nu am venit la USH pentru diploma dar nici nu sunt de acord ca ... nu o merit! Imi place ce invat, ma pasioneaza, am trecut din primul semestru bariera manualelor USH, traduc, citesc, nu-mi pot lua gandul de la materiile de scoala. Uit sa ies din casa, nu stiu cand trece timpul si nu imi este teama de nici o provocare, nu au decat sa schimbe testele grila cu examene scrise si orale.
   In situatia data nu mi se da sansa sa demonstrez ca NU am trecut ca rata prin balta, NU am copiat, NU am invatat grile rezolvate, NU am dat spaga. Nu stiu daca se mai poate sa o iau de la capat in alt centru universitar, dar, in primul rand M-AS PLICTISI cumplit sa fac asta.

   Ar trebui sa se gaseasca o solutie corecta, impartiala pentru cei care au absolvit sau sunt inca studenti USH. Triati-ne cumva, selectati, nu ne faceti unici responsabili pe noi, studentii, pentru mizeria la care s-a ajuns! Lucrurile au scapat de sub control din cauza noastra? Daca e tara plina de incompetenti si analfabeti cu diploma intrebati-va in primul rand de ce s-au ridicat ierarhic ?!
   Este foarte bine ca exista facultati in toate judetele. E o sansa, o deschidere. Multi nu isi pot permite facultatile de stat, dintr-un motiv sau altul. Nu toti insa, asa cum bine spui, trebuie sa fie studenti, o selectie mai riguroasa este absolut necesara. Daca nu se face la admitere, atunci ... macar in cursul primului an de facultate. cat despre analfabeti ... DA, ar fi necesara macar o proba orala si una scrisa in fiecare an. Licenta lasa de dorit, aici au dreptate cei 'de la stat' ... dar dati-ne sansa unei competitii directe!
   • +2 (2 voturi)    
    Seriozitate la examene (Duminică, 26 iulie 2009, 22:52)

    Valeria [utilizator] i-a raspuns lui Ieny

    Ai perfecta dreptate. Problema nu este admiterea la facultatile particulare(pe baza de dosare), ci faptul ca nu se cere suficient la examene. Pana la introducerea grilelor, la Spiru s-au dat examene finele serioase si partiale la fel de serioase. Eu am prins vremurile astea si vreau sa spun ca lumea chiar se stresa sa invete. Dar se si pica pe capete, pt ca profesorii sunt f buni si cereau mult. Din pacate, in ultimii ani cat am fost acolo, s-a introdus sistemul de grile si lumea nu mai dadea pe la facultate decat daca materiile ii interesau sau daca profesorii cereau prezenta.
    Licenta de asemenea lasa de dorit la Spiru si ar fi bine sa se organizeze ceva mai apropiat de licenta de la stat, pentru ca nivelul de cunostinte al studentului sa fie corect evaluat.
 • +3 (5 voturi)    
  o apa s-un pamant (Vineri, 10 iulie 2009, 16:30)

  petre [anonim]

  Studiile de licenta sunt o labareala intrucat, la psihologie in orice facultate, asimilezi numai chestii teoretice; daca vrei sa inveti ceva meserie te inscrii la un master sau urmezi un curs de formare profesionala. Am reusit sa termin Politehnica si sincer am ramas cu sechele la cat invatam numai ca sa trec examenele unui constipat ce te umilea in ultimul hal aratandu-ti cat de neica-nimeni esti pe langa el. Ba mai mult am pierdut bursa in anul 3 din cauza unui cretin care considera ca nu sunt elev de 6 (atata luasem si imi era suficient) si m-a chemat si-n toamna. Deci rog apologetii invatamantului la stat sa ma mai scuteasca cu comentariile lor insipide.
 • +1 (5 voturi)    
  ingnorantii fara vina (Vineri, 10 iulie 2009, 16:41)

  axl [anonim]

  stimati concetateni care injurati "privatii", tineti cont ca tot sistemul capitalist in care traim cu totii (bun sau rau) se bazeaza pe taxele si impozitele platite de acesti "privati"

  statul nu produce nimic in valoare absoluta, el gestioneaza si...consuma; in cazul nostru fura, delapideaza cat poate
 • +1 (5 voturi)    
  ipocritii (Vineri, 10 iulie 2009, 16:48)

  diogene semidoctu` [anonim]

  celor care invata la stat si se cred buricul pamantului,le amintesc ca si la stat se face scoala cu spaga,mita,ciubuc,pesches s.a.apoi vreu sa le amintesc ca posturile bune se ocupa prin concurs,concurs care este castigat de cine trebuie ,nu de cine e mai bun.
 • -1 (5 voturi)    
  felicitari! (Vineri, 10 iulie 2009, 16:53)

  Ana-Maria [anonim]

  In sfarsit o decizie inteleapta!
 • +1 (1 vot)    
  USH (Vineri, 10 iulie 2009, 16:55)

  Wilson [anonim]

  Din HG nr.749/2009 USH nu mai apare ca institutie de invatamant superior particular acreditate, domeniile de studii universitare de licenta si specializarile/programe de studii sau autorizate sa functioneze provizoriu.
  Conform articolul 6 , alin 2 ,din prezenta hotarare care prevede ca" la specializarile/ programe de studii care se nu se mai regasesc in prezenta hotarere nu se mai organizeaza admitere pentru anul 2009-2010 ( atentie!) Deci in acest sens cei care se inscriu in primul an sunt in afara legii. Diplomele nu vor fi recunoscute de Ministerul Invatamantului pentru cei care se inscriu in acest an universitar 2009-2010.
  Iar HG nr.676/2007 si HG nr. 635/2008 prevede ca USH este recunoscuta ca invatamant superior particular acreditat sau autorizare provizorie pentru anii 2007-2010 si 2008-2011 (pentru puncte de credite acordate) la specializarile/programele de studii pentru care s-au inscris studentii in anul respectiv. Deci din punctul meu de vedere cei care termin in anii 2010 si 2011 trebuie sa primeasca diplomele cu antetul Ministerul Invatamantul cei care promoveaza licenta. Astept parerile voastre.
  • +1 (3 voturi)    
   USH (Vineri, 10 iulie 2009, 18:04)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui Wilson

   Felicitari pentru logica si observatie; m-a ajutat mult sa inteleg problema.

   P.S. Batalia cea mare este la / pt. fac. de drept ID / inv. la distanta. Aceasta nu a fost / este acreditata. Pentru ea s-au judecat (si cistigat!) cei de la USH cu ministerul. Care acum reactioneaza "ciudat".
   • 0 (0 voturi)    
    USH (Vineri, 10 iulie 2009, 20:07)

    Wilson [anonim] i-a raspuns lui Sorin

    Buna Sorin! am vazut mesajul tau si iti multumesc pentru apreciere! Intr-un adevar pentru facultatea de drept la invatamant la distanta ID nu este acreditata/sau autorizat provizoriu in cele doua h.g . Practic nu exista acest invatamant la distanta , deci este ilegala.
    Dar obsv ca este acreditata la zi si fara frecventa numai autorizare provizorie.
 • -1 (7 voturi)    
  diferenta.. (Vineri, 10 iulie 2009, 16:56)

  Raluca [anonim]

  Am citit articolul si mi s-a parut bun..si cu un mare impact, mai ales asupra celor care sunt studenti in cadrul acestei Universitati..ca sa fiu sincera..si sa trec direct la subiect..am terminat o facultate la stat..in care trebuia sa invat, poate erau materii cu profesorii mai "indulgenti", dar la majoritatea..erau carti de invatat..Si ulterior m-am apucat de Spiru..si am vazut diferenta..e mult mai usor, chiar foarte usor...daca citesti de 2 ori e imposibil sa nu iei 5...sau daca te ajuta memoria poti sa tinzi si spre o nota mai buna...daca esti absolvent al unei facultati de stat, facute la zi...Spiru ti se pare..un fel de scoala..in nici un caz facultate..prin care treci foarte superficial si simplu..si degeaba se vor ridica voci care vor pretinde ca invata ceva..fiti seriosi! Nu poti sa acumulezi stiinta de pe bancile acestei facultatii...e absurd ca cei care termina Spiru sa se pretinda mai destepti, sau mai intelectuali..facultatea asta scoate studenti pe banda rulanta...pentru un singur interes...:banul..si ambelor parti le convine:studentului ii convine ca este ieftina si ia o diploma la sfarsit de studii superioare...intr-un mod foarte simplu, iar facultatii ii convine pentru ca venitul anual creste suprinzator..n-o sa puteti compara niciodata o facultate de stat, in care ti se predau niste cursuri, in care dai un examen...scris..care dureaza si pentru care trebuie sa inveti practic...sau sa parcurgi materia...cu o facultate in care ai de invatat maxim 30 de pagini..asta insemnand vreo 200 de intrebari..si unde examenul dureaza maxim 30 de minute..deci..e aburd sa va treziti vorbind..voi cei care faceti facultatea asta pentru diploma..nu pentru a asimila niste cunostinte noi...practic nu prea ai ce acumula din niste intrebari grila sa fim seriosi...si da recunosc. o fac pentru diploma...in Romania conteaza sa ai cat mai multe diplome, nu
  • 0 (2 voturi)    
   in locul tau taceam... (Vineri, 10 iulie 2009, 20:33)

   Ali [anonim] i-a raspuns lui Raluca

   daca vrei sa inveti poti, de aceea ai manuale, dar tu ai ales sa inveti grilele... ti s-au parut manualele prea gerele ???? daca tot te lauzi ca ai terminat o fac la stat, de ce nu te-ai apucat sa citesti manualele si sa dai ex din ele???? si eu am terminat spiru, dar am citit si manualele pt ca am facut facultatea si pt a invata ceva, nu numai pt diploma
 • +2 (4 voturi)    
  nu mai inteleg nimic (Vineri, 10 iulie 2009, 16:57)

  nedumerit !!!!! [anonim]

  oameni buni, si eu am terminat o facultate din cadrul universitati spiru haret, m-am inscris ca era mai ieftin (nu vorbesc acum de calitatea invatamantului)dar si pentru ca am vazut ca era acreditata de minister in momentul inscrierii mele .oare doamna ministru daca se supara s-au este obligata politic poate retrage si diploma tatalui meu promotia '75 metalurgie tot printro ordonanta de urgenta. Nu stiu daca undeva in lumea asta se pot face modificari retroactive ale legii. Puteau spune ca din anul universitar 2009-2010 nu mai au voie sa faca inscrieri dar asta este de domeniul fantasticului se petrece o nedreptate un abuz al ministrului, cred ca v-a avea cel putin 50000 de procese pe rol. eu nu voi renunta la cei trei ani fara lupta stiind ca totul a fost absolut legal.
  • +3 (3 voturi)    
   ptr nedumerit!!!!! (Vineri, 10 iulie 2009, 20:09)

   wilson [anonim] i-a raspuns lui nedumerit !!!!!

   Din HG nr.749/2009 USH nu mai apare ca institutie de invatamant superior particular acreditate, domeniile de studii universitare de licenta si specializarile/programe de studii sau autorizate sa functioneze provizoriu.
   Conform articolul 6 , alin 2 ,din prezenta hotarare care prevede ca" la specializarile/ programe de studii care se nu se mai regasesc in prezenta hotarere nu se mai organizeaza admitere pentru anul 2009-2010 ( atentie!) Deci in acest sens cei care se inscriu in primul an sunt in afara legii. Diplomele nu vor fi recunoscute de Ministerul Invatamantului pentru cei care se inscriu in acest an universitar 2009-2010.
   Iar HG nr.676/2007 si HG nr. 635/2008 prevede ca USH este recunoscuta ca invatamant superior particular acreditat sau autorizare provizorie pentru anii 2007-2010 si 2008-2011 (pentru puncte de credite acordate) la specializarile/programele de studii pentru care s-au inscris studentii in anul respectiv. Deci din punctul meu de vedere cei care termin in anii 2010 si 2011 trebuie sa primeasca diplomele cu antetul Ministerul Invatamantul cei care promoveaza licenta. Astept parerile voastre.
  • -1 (1 vot)    
   Limba romana e putin cam chinuita la Spiru (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:51)

   unul care a terminat la stat [anonim] i-a raspuns lui nedumerit !!!!!

   Felul in care ai scris cuvintele: "s-au", "printro", "v-a" ne arata clar nivelul foarte inalt al cunostintelor dobandite in "cei trei ani" petrecuti la Spiru Haret. NO COMMENT!
   • 0 (0 voturi)    
    scuze pentru cel ce a terminat la stat (Duminică, 12 iulie 2009, 1:58)

    ptr nedumerit!!!!! [anonim] i-a raspuns lui unul care a terminat la stat

    da,ai dreptate, stiu ca scuza te acuza dar crede-ma ca de ieri vad rosu in fata ochilor. Nu stiu de ce am folosit acel ,,s-au'' pentru ca intotdeauna utilizez ,,ori''.Pentru celalalte doua greseli nu am scuza(iuteala de mana, tastatura stricata,poate ca simteam nevoia sa strang pe cineva de gat)nu-mi explic.Nu cred ca aceste trei greseli gramaticale pot pune o anatema asupra unei universitati, cu toate ca suntem in plina vanatoare de vrajitoare.Ce nu inteleg este aceasta ,,rautate'' a studentilor de la stat...tu faci o facultate gratis,pe care o platim noi prin taxe si impozite dupa ce termini ...gata,esti tare,Romania nu-ti poate oferi nimic si fugi oriunde apare un banut. Este normal sa fiu ingrijoarat ca investitia mea a plecat, de ce sa mai scoatem super specialisti in ''gramatica" daca ei nu raman aici.Statul este un prost administrator ai banilor publici,frate,vrei invatamat gratis...dupa ce termini,prestezi cativa ani in schimbul acestei investitii.
   • 0 (0 voturi)    
    de ce? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:31)

    poor [anonim] i-a raspuns lui unul care a terminat la stat

    cu ce este vinovata ush .? nu crezi ca sunt lucruri invatate in clasa a 4 . deci nu a dobandit tipul in facultate ....ci in .... generala!!!
   • 0 (0 voturi)    
    rautate cat cuprinde din partea celor de la stat (Duminică, 12 iulie 2009, 16:17)

    rautate cat cuprinde din partea celor de la stat [anonim] i-a raspuns lui unul care a terminat la stat

    Este rautate cat cuprinde din partea celor de la stat!
    Nu toti sunt la fel, ce e asa de greu de inteles?
    Dintre cei de la stat sunt foarte multi analfabeti! Stiu cateva personaje care au absolvit "Limba romana" la Universitatea Bucuresti, si culmea! Si la buget, ca au venit din provincie cu note mari si au intrat la stat si nu stiu nici sa scrie sau sa se exprime corect!!!
    Ba chiar am intalnit de-a lungul carierei mele, profesori de la universitati de stat de prestigiu, care nu scriau corect din punct de vedere gramatical! Exprimarea lasa de dorit. Ziceai ca sunt ultimii analfabeti...
    Asa ca nu fii atat de rautacios user-ule "unul care a terminat la stat"!
    Pana una alta, eu am absolvit la stat o facultate dupa ce am absolvit si la particulara, o alta specializare. Deci, ma tine si memoria si nu inseamna ca sunt prost daca am ales sa fac o facultate particulara! Meritele imi sunt recunoscute la serviciu. Asa ca degeaba vin unii si altii si cauta sa arate ciobul din ochiul altuia si nu-si vad de treaba lor si sa-si vada de ciobul din ochiul lor!
    Pana una alta, la particulara totul a fost bine pentru ca au fost obiectivi, nu si-au permis profesorii sa faca pe nebunii cu noi, desi aveam lucrarea de nota 100, sa caute nod in papura cum faceau cei de la stat!
    La cursuri, la particulara, eram asteptati si bine-veniti toti studentii pentru a pune intrebari profesorilor, a fi lamuriti cu privire la aspectele teoretice si practice ale materiei respective. Pe cand la stat, erai repezit, umilit, se plangeau profesorii ca n-au timp sa stea nici 2 minute in pauza sa-ti explice un amanunt pe care poate nu l-ai inteles. Nici nu se poate compara o universitate particulara, unde esti respectat, cu o alta universitate de stat. Cei de la particulara au calitatea de a fi oameni, nu lepre, ca cei de la stat!
 • +2 (8 voturi)    
  Romania,tara intelectului care da p'afara... (Vineri, 10 iulie 2009, 16:59)

  traian [anonim]

  Adevarul este ca USH a ajuns o banala afacere care se vinde deocamdata bine!Dai cu banul si iei diploma!De ce?Prea putin conteaza!Importanta este puzderia de asa zisi absolventi care cu scutul diplomei in fata si cu ceva relatii au intrat in sistemul public si bugetar!Baieti si fete care prin lipsa de profesionalim si de pregatire compromit orice proiect sau program national,compromit economia si chiar natiunea!Cu mici exceptii,absolventii tip USH,Sextil Puscariu Brasov,unitati similare de prin Arad,Suceava,Sf Gheorghe Covasna,Campulung ,Facultatea de Medicinita din Brasov,etc au coborat in derizoriu valoarea diplomelor universitare romanesti chiar de la intrarea noastra in UE.
  Orasele noastre sunt pline de barmani,soferi de taxi,ospatari si secretaure cu doua trei diplome,cu masterate...Rezultatul?Ce se vede!
 • -4 (6 voturi)    
  p.s (Vineri, 10 iulie 2009, 17:01)

  diogene semidoctu` [anonim]

  intrebare pt cei care se chinuie la stat si de cred miezul din gogoase:
  pe ce loc seafla cea mai bine clasata universitate de stat ?

  raspunsul va reprezenta valoarea acestor institutii.
  • +2 (2 voturi)    
   Macar se afla (Vineri, 10 iulie 2009, 21:25)

   soferul [utilizator] i-a raspuns lui diogene semidoctu`

   Pe cele particulare, din Romania, nici nu le gasesti prin clasamente. Daca te referi la unele univ. particulare din strainatate, atunci ai dreptate.
 • +5 (5 voturi)    
  SP (Vineri, 10 iulie 2009, 17:02)

  aiurea [anonim]

  Stati linistiti oameni buni!
  Va certati aiurea...articolul asta a fost scris ca pe cineva sa atentioneze sa cotizeze la buget electoral...ca vorba aceea e criza, afaceri cu statul mai subtire, deci bani pt batalia electoral yoc.
  Strangem si noi cu usa pe cine putem :)
 • +6 (6 voturi)    
  Clarificari ! (Vineri, 10 iulie 2009, 17:22)

  Danut D Deleanu [utilizator]

  @ In ori ce domeniu scoala,facultate,profesie sunt mai multe pozitii: Cei seriosi care stau cu fata la carte,cred in valorile stiintei studiului si muncii .Cei care la cererea, pe banii familiei pierd timpul cumpara diplomele,in viata inseala " Pe Dzeu de zile si sefi/patroni de bani.O alta caregorie tine de capacitatea genetica,de punere in valoare a zestrii genetice de aici aleganduse varfurile maxim 10% din cei buni.Inflatia de diplome are doua aspecte: 1/Lacomia. 2/Asaltul analfabetilor si discreditarea invatamantului Romanesc, o bomba cu efect pe termen f f f lung,Negativ.DDD
  • 0 (0 voturi)    
   'u ce esti? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:47)

   poor [anonim] i-a raspuns lui Danut D Deleanu

   IN "ORICE" DOMENIU ;
   "ALEGANDU-SE";
   A INSELA (A INDUCE IN EROARE)DECI INSALA;
   acum e clarificat !!!
 • +1 (5 voturi)    
  Ce ''UAMENI''!!!! (Vineri, 10 iulie 2009, 17:33)

  irina_ [anonim]

  Unii dintre voi nu mai puteti de prea mult bine si v-ati vazut studenti credeti ca stiti ce este si ce nu mai bine.Sunt studenta anul 2 ,primul semestru din anul 1 l-am urmat la Universitatea Al.I.Cuza din Iasi,pentru ca nu am o situatie materiala foarte buna a trebuit sa ma transfer la Univesitatea Petre Andrei cu filiala la mine in judet.E drept nu se compara o universitate particulara cu una de stat cat tine de predare,evaluare etc....DAR....Sa nu uitati spaga ,pilele si altele inca mai sunt valabile si nu conteaza ca esti la particular sau la stat.Si tot la fel de bine poti trece printr-o facultate de stat ca voda prin loboda cum au impresia unii ca ar trece astia de la particular.Totul tine de STUDENT pana la urma...de ce esti student?CA SA STUDIEZI!!!Cu ce sunt eu vinovata ca n-am o situatie materiala destul de buna sa fac o facultate la stat ,insa eu imi doresc sa-mi continui studiile si ultima mea sansa in prezent este sa continui la o facultate particulara.Sunt studenti la facultati particulare care pot da clasa cu brio celor de la stat.Nu ma judecati ca de asta e plina tara de prosti si geme de foame ca s-au nascut care mai de care mai intelepti si-atotstiutori.E usor sa aratati cu degetul!!!!Daca nu esti asa cum vor ei ,se supara.Pentru ca toti stiu exact ce trebuie sa faca altii.Si niciodata n-au habar de cum trebuie sa-si traiasca propriile lor vieti.
  • -3 (3 voturi)    
   Mai Irina (Vineri, 10 iulie 2009, 20:36)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui irina_

   Nu esti in stare sa indeplinesti niste standarde minime, nu faci facultate! Punct.

   Faptul ca la ""particolera" nivelul de examinare e mult mai scazut comparativ cu facultatile de stat e o aberatie!! De ce? pentru ca pana acum diplomele de la stat erau perfect egale cu cele de la privati, iti acorda aceleasi drepturi! ori asat nu e OK!

   In ultima instanta nu toti trebuie sa faca o facultate!
 • -2 (4 voturi)    
  tara lui Papura Voda (Vineri, 10 iulie 2009, 17:45)

  DUTA NELU [anonim]

  Trebuiesc desfiintate Universitatile cu taxe mici si banii trebuie depusi la Universitatile cu multi profesori politicieni.Urmeaza alegerile si soartii guvernelor depind de cine iese presedinte.La incadrare pe un post in care se munceste se va da examen si se va incadra un competent,indiferent ce facultate a absolvit.Pe un loc cu...pile va intra cei care sunt...lacatusi-mecanici ...cubanezi(cubani!!!) sau cei tari in...tata !!!
  • 0 (4 voturi)    
   Mai Nielule! (Vineri, 10 iulie 2009, 20:33)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui DUTA NELU

   Tu trebuie sa te intorci in scoala primara mai baiatul, dupa aceea sa vorbesti despre facultati!

   Cu exprimarile si dezacordurile astea de tractorist in postare nu reusesti sa convingi pe nimeni (in afara de cei de la USH).
   • 0 (0 voturi)    
    tu vb ? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:51)

    poor [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

    de exprimari si acorduri mai BAIATU'
    sau baiatule 1 la gramatica
 • -2 (6 voturi)    
  "private" (Vineri, 10 iulie 2009, 18:00)

  Mihnea [anonim]

  Daca o persoana a facut "facultatea" la "Romano-Americana", "Spiru Haret" (pacat ca i-au manjit numele in asa hal) etc., e clar ca are doar studii medii. Daca e absolvent de facultate "la Stat", media generala cu care a absolvit spune totul. Si aici "le dau drumul", dar notele reflecta realitatea.
  Angajatorii "cu cap" asa vad lucrurile.
 • +2 (8 voturi)    
  hah (Vineri, 10 iulie 2009, 18:51)

  Alexa Boros [anonim]

  haha asa da chiar as vrea sa vad USH prabusit mai ales ca este una din cele mai mari universitati corupte ce vizeaza numai la bani ... daca ai banii potriviti iti iei ce diploma vrei existenta sau nu
 • +1 (5 voturi)    
  Dmne... (Vineri, 10 iulie 2009, 19:19)

  Irina_ [anonim]

  Ma uimesc unii cum se bucura de raul altuia si cat sunt de rautaciosi ...de fapt sunt FRUSTRATI!!!Ce avantaj am daca as fi la o facultate de stat si-as fi la taxa si nu am sanse sa ma incadrez in numarul de la buget???Totul in tara asta se rezuma numai la bani.La ce folos ca sunt elevi/studenti cu sute de diplome si nu sunt bagati in seama...cand banul vorbeste si traiasca nepotisumul...!!!Majoritatea cand ajung sus si mai ales cum anume ajung sus...uita sa se mai uite jos...!!Offf...Taxele de stat sunt mai mari decat cele de la particular ,si-atunci ce posibilitate sa am eu sa imi platesc taxa cand parintii au un salar de minimu pe economie????Cum ma determina pe mine statul sa fac o facultate la stat cand taxele sunt asa cum sunt???Sa mai am si-un job pe timpul facultatii ,rezultatele nu vor putea fi roz...
  • -2 (8 voturi)    
   Irinuca, fata hai! (Vineri, 10 iulie 2009, 20:30)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Irina_

   Macar la facultele de stat mai exista un minim de exigenta la examene!
   La voi la USH examenele nu le iei numai daca nu vrei!

   Hai, mai scuteste-ma de indignari interesate! Timpurile cand toti tractoristii isi luau diploma de la SH s-au terminat!
  • 0 (0 voturi)    
   ce tot avetzi? (Duminică, 12 iulie 2009, 15:57)

   poor [anonim] i-a raspuns lui Irina_

   A FRUSTR//Á ~éz tranz. livr (persoane) A lipsi de un drept sau de un bun legitim. /<fr. frustrer, lat. frustrari
   care este explicatia cuvantului in propozitia ta ?
 • +3 (3 voturi)    
  sisi (Vineri, 10 iulie 2009, 20:03)

  mimi [anonim]

  Chiar asa eu zic sa desfiinteze si bacul si multe din facultatile de stat , pe acelasi motiv. Coruptie si educatie pe foi cumparate cu bani .Sa fim seriosi, nu doar facultatile particulare ci intreg sistemul educational e praf
 • +3 (3 voturi)    
  totul e varza (Vineri, 10 iulie 2009, 20:25)

  hunter [anonim]

  sunt student anul III la USH. Daca decizia asta a fost luata abia acum, inteleg ca pana acum totul a fost OK??? Daca nu, atunci cum a incasat statul roman toate impozitele si taxele de la USH?? Asta inseamna ca statul roman si ministerul, evident au fost partasi la aceasta megaescrocherie. E bine sa o inchida dar , atentie VREM BANII INAPOI
  • -1 (5 voturi)    
   Banii inapoi!? (Vineri, 10 iulie 2009, 22:06)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui hunter

   Cere-i de la USH, ca la ei esti inscris, la ei ai platit! Ei au deschis linii de studiu fara acreditarea si aprobarea MEC, ei trebuie sa raspunda!
   • 0 (0 voturi)    
    stai linistit ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 4:15)

    Ieny [utilizator] i-a raspuns lui Gimmy

    ca nu de la tine ii cerea !
    • 0 (0 voturi)    
     Ce vorbesti? (Luni, 13 iulie 2009, 10:51)

     Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Ieny

     Atata timp cat ii cere inapoi de la stat, afecteaza si buzunarul meu de platitor de taxe si impozite!
     Clar?
  • 0 (0 voturi)    
   ups (Duminică, 12 iulie 2009, 15:59)

   poor [anonim] i-a raspuns lui hunter

   atentie VENIM !!!!shi nu suntem putini !!!
 • 0 (0 voturi)    
  comunicat USH (Vineri, 10 iulie 2009, 20:43)

  eserban [anonim]

  http://www.spiruharet.ro/comunicat.pdf
 • -1 (3 voturi)    
  S au trezit ca nu mai au banuti (Vineri, 10 iulie 2009, 21:06)

  Teo [anonim]

  oare cum ai putea sa mituiesti un calculator?nu stiu, mi se pare aberanta disperarea astora de la stat sa ii face pe viitorii studenti s nu mai vine la Spiru.....anu trecut am auzit una si mai bua..."nu mai sunt locuri la SPIRU", oare la anu ce o s mai faca pentru a debusola si mai rau studentii? Dar oare Pataichin, Elisabeta Lipa, Andra, Miky, campioni mondiali.......ei ce parere au de toata cacealmaua asta? Da, ei si multi altii sunt la Spiru...dar ce sa facem....tre s nu mai mergem la Spiru si hai la stat unde tre s dam 70 mil pe an , plus spagi, plus restante.....k din ele tre sa si scoata si profii bani. Doar e criza....o sa ne manance invidia si ura pe toti .... oricum s a dus de rapa tara asta.
 • -1 (3 voturi)    
  Spiru Haret (Vineri, 10 iulie 2009, 21:49)

  anonim [anonim]

  Cum sa dea Androneasca o lege retroactiva? Nu e sanatoasa cucoana asta. A dat invatamantul peste cap rau de tot... Daca nici examen de admitere la liceu nu se mai da, ce examen de admitere vreti la o universitate si particulara? Pai se face de ex., drept sau jurnalism in liceu ca sa dai admitere la aceste facultati? Nu! Cunostintele le dobandesti pe parcursul facultatii. Sa nu-mi spuna mie cineva chiar si de la stat ca a iesit super-invatat din facultate. Logic ca a invatat si la locul de munca. Toti angajatorii din ziua de azi iti cer experienta sa ai, in primul rand. Ori FR-ul sau ID-ul sunt ideale ca forme de invatamant pentru cei care si lucreaza. Nu poti face bine si scoala si serviciu, cum vor angajatorii. Asa ca normal e sa fie si ID-ul sau FR-ul acreditate!!!
  Si ca sa stea linistiti toti inciudatii, la Spiru Haret chiar se face carte daca vrei. La asa-zisele universitati de "stat" care practica taxe uriase, exagerate nu se face scoala... (chiar cei care sunt asa-zis la "buget" fac cheta la fiecare examen si nu scapa fara a da bani, chiar daca stiu materia f. bine. Altfel, profesorii nu ii trec. Pe urma, se mai percepe inca un rand de taxe - in spate, trebuie sa mai dai ceva ca sa-ti dea nota pe merit sau cu un punct macar micsorata!!! Stiu asta foarte bine). Pe cand la Spiru Haret n-am intalnit asa ceva. La USH e obiectivism, examenele se dau pe calculator, astfel, sistemul fiind OBIECTIV!!!!!!!!
  Iar daca avem grile, e bine de retinut ca acestea sunt realizate din toata materia, sunt FOARTE grele, le vedem la prima vedere si nici cei care am mai facut o alta facultate la stat nu stim sa raspundem chiar la toate intrebarile. Aceste intrebari sunt deosebit de complexe.
  Chiar nu inteleg ce are ministrul inv. cu universitatile particulare. Nu se cere spaga ca la cele de stat? Asta e de fapt, problema???
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:01)

   [anonim] i-a raspuns lui anonim

 • +5 (5 voturi)    
  Spiru Haret si Romania (Vineri, 10 iulie 2009, 21:56)

  Razvan [anonim]

  Buna seara,
  am citit in fuga din comentariile postate si am observat, nu cu mirare, cat de multi inteligenti se afla pe planeta. Nu pot sa nu fiu ironic cand sunt judecate persoane in urma facultatii absolvite.
  -
  Invatamantul de stat si cel privat se completeaza. Celor care nu au o parere buna fata de invatamantul privat le recomand sa deschida ochii si sa priveasca in jurul lor in lume. o sa vada formele de invatamant privat si valoarea lor. si vor mai avea o surpriza. nu suntem singura tara de pe planeta. macar cu aceasta din urma informatie vor ramane.
  -Practica isi va spune cuvantul si va releva daca cineva din privat sau stat a invatat. Si sa fim sinceri. Si in privat si in stat sunt multi care au trecut si doar au o diploma.atat.
  -si ma uit la oamenii carora soarta le a dat mai multe si la cei care au primit mai putin, dar au ajuns toti cam in acelasi loc. pe o cale privata sau de stat. chiar daca forma de invatamant inca are o problema in romania. initial nu ar trebuii sa existe diferente. dar din pacate exista. soarta a fost generoasa in prima situatie dar...doar material...ca sa zic asa....si nene Caragiale....dreptate ai avut....pacat de pamantul pe care calca lichelele care habar nu au nici macar de sufletul lor....si se tavalesc in noroiul vorbelor lor...in noroiul neimplinirii si invidiei...vai de ei...
  -so... in asa tara , asa oameni, asa sistem...si multi dintre noi trebuie sa il suportam si sa speram ca vom putea trai bine si in tara noastra.
  toate bune voua.
 • -2 (6 voturi)    
  Felicitari!!!!!! (Vineri, 10 iulie 2009, 21:59)

  george marin [anonim]

  Aleluia ! Doamne Ajuta !

  Poate ca totusi mai exista o speranta in tara noastra. Poate ca totusi n-o sa ne prabusim in noi insine intr-o implozie care sa ne transforme dintr-un popor care crede in valori REALE intr-o populatie de canalii corupte.
  Felicitari ministerului invatamantului si oricui sustine aceasta initiativa. A venit vremea sa punem valorile la locul lor (si nonvalorile deasemenea)
  • +4 (4 voturi)    
   Particularele vs. facultatile de stat (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:20)

   studentparticularasistat [anonim] i-a raspuns lui george marin

   Non-valori sunt cat cuprinde la stat. Se laudau unii dupa admitere, intr-un an, la o universitate renumita de stat (unde sunt student si eu, dar nu-mi place, pentru ca subiectivismul e in floare): " Am dat masina, nu se poate sa nu fiu admis". E admisa persoana respectiva la ZI (da, da, la ZI !) si nimereste cu mine in grupa si... si ce credeti? Nu mai da pe la facultate decat inainte de examene. De ce inainte? Lesne de inteles... si culmea, ia si toate examenele cu brio! Deci, e posibil asa ceva la stat? Uitati ca e posibil orice la stat!
   Deci... non-valori sunt si la stat. Degeaba imi tocesc eu coatele pe bancile facultatii si invat, ca tot nu sunt corecti profesorii de la stat. In schimb cei de la particulara, nimic de zis. Sunt inscris si la Universitatea Spiru Haret si pot spune ca am mai mult de citit la Spiru Haret decat la facultatea de stat. Si pot face o conexiune buna intre cele 2 facultati la care sunt inscris - la cea particulara, profii sunt obiectivi, pe cand la cea de stat, profii sunt subiectivi, manjiti pana peste cap. Unii de la stat ne cer de la obraz diverse favoruri. Am zis ca-i inregistrez si sa-i dau pe post. Astia trebuie dati la stiri, nu cautat nod in papura aiurea, la cei de la particulare.
   Eu sunt pentru particulara, desi sunt inscris si la stat. Pot face diferenta. Diferenta e clara: cei de la S.H. sunt corecti! Celor de la stat le lipseste aceasta calitate. Cei de la stat sunt dornici de imbogatire peste noapte (pe langa ca ne percep taxe exorbitante, dar de fiecare data aproape, la examene, tre' sa dam "ceva" si daca nu dai atat colectiv ciubucul, cat si separat, e vai de tine!!!).
   DECI... diplome cumparate sunt la stat, nu la particulara. Acolo, la stat, ne cer pe langa taxa oficiala si alte si alte "taxe".
 • -3 (5 voturi)    
  propunere (Vineri, 10 iulie 2009, 22:02)

  student [anonim]

  Odata cu desfiintarea acestor *abatoare de facut bani* pentru niste jegosi de asa-zisi profesori universitari , propun anularea tuturor diplomelor eliberate de aceste universitati de cartier si publicarea acestora in ziare de tiraj national ... vor fi mari surprize ... oare va avea cineva curajul de a scapa tara de o generatie de idioti cu diplome cumparate ???
  • +1 (3 voturi)    
   raspuns pt. student (Vineri, 10 iulie 2009, 22:35)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui student

   macar cei sapte ani de acasa.............
  • -1 (1 vot)    
   corect (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:59)

   student2 [anonim] i-a raspuns lui student

   propun anularea tuturor diplomelor eliberare de universitatile romanesti si reexaminarea fiecarui posesor de diploma. probabil vom avea mari surprize ...
  • 0 (0 voturi)    
   esti cam agitat... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:42)

   Annutza [anonim] i-a raspuns lui student

   Scapa tu tara asta de idiotii astia....fi tu "Mihai Viteazul" al studentilor care invata pe rupte si nu au dat o spaga in viata lor pentru a promova un examen...Ia problema in mana...si rovolutioneaza invatamantul romanesc ;)
  • 0 (0 voturi)    
   pt. student (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 20:42)

   gmx [utilizator] i-a raspuns lui student

   Asta este cea mai mare tampenie pe care am citit-o pana acum. Este hilar. Mi-e greata de toata prostia debitata.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu conteaza denumirea facultatii, (Vineri, 10 iulie 2009, 22:16)

  Solomon [anonim]

  daca este de stat sau particulara. Oare la infiintare de unde au fost profesorii??? Nu tot cei de la stat???? Nu sunt si acum profesori care predau la mai multe facultati??? Au ajuns sa faca naveta, predau in fiecare zi in mai multe orase ale tarii.... evident ca si cei din conducerea facultatilor particulare au crescut numarul de locuri.... sa poate plati salariile/onorariile si transportul domnilor profesori. Calitatea invatamantului e data de calitatea profesorilor.... Despre studenti??? Sa nu generalizam, studenti care nu stiu absolut nimic sunt in ambele tabere... si la stat si la particular. In opinia mea s-a gresit cu ani inainte..... cum se spunea si mai sus, nu avem o economie functionala... pai in cazul asta pentru ce avem atatea facultati???? Pana si Basescu avea dreptate cand vorbea de tinichigii lui..... Dar... nu suntem singurii, vedeti manifestatiile liceenilor francezi... si aia se vad toti in spatele unui birou, doar reuniuni, conferinte si manageri viseaza. Deci nu conteaza ca este facultate de stat sau privata..... conteaza calitatea.... daca s-ar da examene la admitere sau daca locurile de munca nu ar fi aranjate (cum s-a mai spus dealtfel).... alta ar fi calitatea.... dar cum in tara asta, pentru a da un exemplu, toti copiii de avocati s-au nascut pentru a fi avocati, cei de notari la fel.... cum vreti sa mai mearga ceva??????
  Spunea cineva mai sus ca ministrul este inregimentat politic... Asa este, dar am avut si apolitici.... L-am avut pe Marga... a inceput frumos, dupa care a intrat in partid.... l-am avut pe Miclea.... Inceput frumos, dar scurt si urmat de demisie:) A spus ca din cauza lipsei banilor.... ce gluma... pai este lasitate, daca voia sa faca ceva ramanea.....
  Daca se mai poate remedia ceva..... doar prin reducerea numarului de facultati.... prin introducerea examenelor.... si prin dotarea facultatilor.... altfel... tot o apa si un pamant va ramane invatamantul romanesc....
 • +4 (6 voturi)    
  USH (Vineri, 10 iulie 2009, 22:40)

  andreea [anonim]

  eu cred ca endroneasca e dusa rau cu pluta si n-are ce cauta pe aici...i-as cumpara un bilet pt polul nord doar dus...dar nu vreau s risipesc banii pe aia....nu merita...
  nu numai aia de bani gata fac astfel de facultati...sunt oameni care nu-si permit sa faca la zi...poate fi din cauza ca au si o slujba, au o familie si nu se hraneste cu aer sau poate varsta...
  dar aceasta femeie nu putea sa anunte oamenii inainte...putea sa spuna ca din anul 2009-2010...dar daca atat o duce dovleacul ala pe care il poarta pe umeri...
  IN FINAL EU CRED CA SUNT MULTE INTERESE POLITICE LA MIJLOC...CA PANA ACUM CUM DE AU FOST ACREDITATE SI PESTE NOAPTE NU MAI MERGE...CE, A VISAT ANDRONEASCA URAT?
 • +1 (1 vot)    
  Intrebare... (Vineri, 10 iulie 2009, 22:41)

  Razvan [anonim]

  dragi co-comentatori...
  cineva spunea mai sus ca facultatea nu e pentru ,,mase,,...
  - intr adevar...multi din cei care au postat aici sunt doar oi din turma. nu vor ajunge niciodata la conditia umana. pentru ei este simplu si placut sa preia si asimileze o parere si sa urmeze orbi un mesia. probabil este blestemul genetic al religiei.. nu pot avea personalitate. nu pot filtra o informatie. nu o pot analiza. nu pot accepta noul - in conditiile de fata invatamantul privat - sunt nascuti doar pentru munca bruta - chiar daca isi folosesc intelectul amortit la un nivel minim - pentru paine si divertisment....e trist...trist...dar sclavul care accepta faptul ca e sclav...mai este sclav....?....de fapt...in romania , cel putin in momentul de fata , inca traiesc si isi educa copii in stilul lor, multe persoane ce amesteca prostia cu o eticheta, apoi o poarta cu mandrie si ii condamna pe cei ce nu sunt la fel cu ei...fara libertate...fara demnitate..
  - nu mai spun nimic. cei care nu vor intelege nu au nici o vina. nu toti oamenii se nasc liberi si traiesc liberi, mai ales prin capacitatea de a respecta libertatea si drepturile semenilor sai.
  dixi.
  • +1 (1 vot)    
   dragul meu ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 4:27)

   Ieny [utilizator] i-a raspuns lui Razvan

   Intai raspuns: Sclavul e tot om inainte de toate! Continuare la raspuns: Iti inteleg revolta, dar sa nu cadea in extrema lor - generalizarea. Da, e un cosmar, un zid de etichete in spatele carora multi se simt protejati. Tot tu spui ca nu au nici o vina. Au o vina, FRICA. Nu sunt liberi, nu pot inca, nu stiu cum, dar asta nu inseamna ca nu vor. Dorinta de libertate exista in toti, in spatele camuflajului si etichetei exista o mare durere, una care uneori maraie, alteori musca.

   Iti dau o veste cumplita: e de datoria noastra sa ii eliberam! Cu EI asa, nici noi nu putem fi liberi. Zidul lor musca din libertatea noastra si nu poate fi bombardat pentru ca ii ucizi. Ei, acum sa te vad ! Solutii !

   Ieny, student USH
   • 0 (0 voturi)    
    pentru Ieny (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:49)

    Razvan [anonim] i-a raspuns lui Ieny

    Ieny...salut !
    Solutia este intr-adevar eliberarea lor. Dar trebuie si ei sa vrea...daca ei nu vor ...ce faci ? devii un dictator?...ideea este ca o solutie cu adevarat aplicabila in masa...sau la un nivel care sa depaseasca grupul, inca nu am gasit. mai caut...toate cele bune tie Ieny....
 • +4 (6 voturi)    
  liniste va rog (Vineri, 10 iulie 2009, 23:26)

  BAIETIcalmativa [anonim]

  eu am facut si ASE piata romana si Spiru Haret inca 2 facultati...ii stiu si pe unii si pe altii... nu veti rezolva nimic. 1. Androneasca nu e jurist si habar nu are ce vorbeste!!! a facut un abuz si va trebui sa plateasca in instanta pentru afirmatiile facute. 2. si la stat sunt prosti si la party sunt prosti. 3. si la stat sunt oameni destepti si la party mai gasesti din acestia. Nu asta e problema. 4. legea nu se aplica retroactiv. ( principiu fundamental de drept) calmati va va rog ! apoi dati i in judecata....
 • -1 (3 voturi)    
  invatamant privat, fabrica de diplome (Vineri, 10 iulie 2009, 23:31)

  Dana [anonim]

  Atat cat va exista invatamantul privat si platit in Romania va fi un dezastru din punct de vedere al calitatii umane. Ministerul Invatamantului ar trebui sa investeasca mai mult in invatamantul de stat, sa aloce mai multe foduri pentru cercetare. Cel mai ideal ar fi sa se introduca examenele de admitere in facultati, atunci s-ar face selectie, daca nu v-om ajunge o tara de oameni "intelectuali" cu niste harti eliberate de diferite institutii. Atata timp cat totul este privit cantitativ si nu calitativ...totul este un dezastru. Cred totusi ca intr-un final va fi cineva care va lua atitudine si nu vom lungi discutii si comentari pe niste site-uri pe care poate cei care trebuie sa le vada sunt prea ocupati sa le vada ...Si inca ceva...ar trebui luate toate universitatile private la puricat - V. Goldis Arad...nu suntem o natiune pregatita pentru astfel de servicii, mentalitatea nationala nu ne-o permite...
 • -1 (5 voturi)    
  Pentru niste idioti !!!! (Vineri, 10 iulie 2009, 23:39)

  Sonia [anonim]

  mda...cel mai tare ma enerveaza 'tocilarii' astia care ii acuza pe cei de la USH si care acum se bucura de ghinionul celor 60.000 de studenti.
  Si eu studiez la USH, anul 2
  Fiecare are mentalitatea lui intr-adevar si nu e bine sa te bucuri de raul altuia. .....ma refer la cei cu diploma la univ de stat.
  Si nu la toti, doar la golanasii astia de la stat, care nu isi pot tine gura si chiar le doresc sa ajunga in situatia celor 60.000 de studenti acum :)
  care e problema lor ???? realitatea e ca toate universitatile celelalte, de stat, au ele pica pe USH pt ca le ia toti studentii, si deci sansele la spagi, mite, etc. Asta e problema
  iar studentii de la stat, au si ei pica pe astia de la USH ca iete na ei ' e ' studiosi rau si saracii ce surmenati sunt la examene si cat invata si au ei ceva ( ca sa fiu si eu cu pica, daca tot e vice versa --- tocilarii !!! ) cu astia de la privat ca au examenele de-a gata si ca habar n-au.

  Care e problema voastra puilor ?? Ne platiti voi taxele cumva ??Se invoca: ' pai daaa ca uite asa se duce de rapa calitatea sistemului de invatamant romanesc pac pac, ca aia de la privat habar n-au de ei si ies prosti cu diploma, pe cand saracii einsteini de la stat invata pe rupte etc etc'. Si ce ? cine v-a pus sa va duceti la stat ? V-a fortat cineva ? Nu cred. Si nici sa va spetiti la examene nu va forteaza nimeni, e decizia fiecaruia.
  Cum s-a mai spus si mai sus, sa mai amintim si de sist. de inv. rural. Eu asta de la privat ma speteam pt note si medii mari la oras in timp ce la tara, marea majoritate iau note pe plantat de struguri. Si uite asa se duc baietii cu medii fantasmagorice la facultate de stat si ' e ' ei studiosi blamandu-i pe astia care nu mai au loc de ei si se duc la USH. Pe scurt, sunt si unii la stat care inv. si isi vad de mucii lor, sunt si la privat care au habar de fac si iau note pe merit.

  Asa ca mai lasati rautatile si imbecilitatile fara limite ca va face rau la ten :D
 • -1 (3 voturi)    
  Invatamantul particular in toata lumea (Vineri, 10 iulie 2009, 23:50)

  nu conteaza [anonim]

  In toata lumea, universitatile cele mai de prestigiu sunt cele PARTICULARE!!!
  Parintii strang bani inca de cand copiii sunt foarte mici pentru a putea fi trimisi la o universitate PARTICULARA!!!!!!! Cele de stat nicaieri in lume, nu sunt prea apreciate.
  Cred ca acest lucru se intampla si in Romania. Numai ca aici, in Romania, anumite personaje au ramas cu gandirea de pe vremea stra-stra-strabunicii, de a face facultate de stat. Dar acele personaje nu inteleg ca in Romania facultatile de stat nu sunt fara taxa, ba chiar au taxele cele mai de varf dintre toate universitatile particulare. Degeaba numiti fratilor, "universitate de stat" ca la zeci si sute de milioane date pe an la invatamantul de stat cu plata (daca ati mai intalnit asa ceva in toata lumea...) nu se poate numi asa...
  Nu se intelege sau nu se vrea sa se inteleaga ca la particulara, esti tratat cu obiectivism si respectat, nu ti se cer bani suplimentari fata de acea taxa stabilita la inceput, oficial! Asta e diferenta dintre particulara si facultate platita cu varf si indesat, dar numita "de stat". Cum poate fi numita o facultate ca e de stat daca pretinde un sac de bani, (plus mita, aia n-o mai includ)?
  Cei de la particulara ne putem bucura de obiectivism, spre deosebire de cei de la "stat", dar care platesc saracutii de ei, mai ceva decat noi, cei de la particulare. In plus, de invatat, invatam mult mai mult decat ceilalti de la "stat". Noi trebuie sa stim si cele mai mici amanunte din carti (si nu avem doar o carte sau doua carti de 400-500 de pagini de invatat, ci avem si cate 10 carti recomandate; deci, cine vrea sa invete, invata oriunde, dar mai ales la particulara!!!).
 • 0 (4 voturi)    
  sa fim seriosi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:03)

  catalin g [anonim]

  am citit ce am putut si eu..vad ca multa lume este fericita dat fiind faptul ca spiru haret nu mai este acreditata..ziceti ca lumea isi cumpara facultatea acolo..ca numai persoane cu bani se inscriu la aceasta facultate..dar nu priviti in celalalt sens..cum, ca celelalte facultati de stat au taxa dubla aproape tripla pe an..nu oricine isi permite..dimpotriva..tind sa cred ca cei cu bani isi cumpara diplomele la facultatile de stat..din moment ce la spiru haret la sectia id/if taxa este de 10 mil si putin iar la univ ovidius este de 20 de mil.. in crestere..sa ne gandim cine se duce si unde se cumpara cu bani diplomele..si nu uitati ca e multa lume care munceste si alege aceasta facultate..pentru a economisi totusi un ban gramada..asa ca nu va mai bateti cu pumnii in piept..ca totusi doar daca privim partea taxelor..spiru haret oferea posibilitatea multor persoane de a face o facultate..multor persoane cu posibilitati financiare mai reduse..pentru ca pana la urma oriunde cine vrea sa faca carte face chit ca e fac de stat chit ca e particulara ..s`o lasam moarta :) se stie in ce tara traim si conditiile de aici :)numai cine are bani si pile ajunge repede departe :)
 • +6 (6 voturi)    
  stat vs privat (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:10)

  gogu [anonim]

  nu stiu de ce va tot chinuiti sa vedeti daca facultatea de stat este mai buna decat cea privata sau invers, cand ii foarte simplu...coborati putin mai jos, la liceu si aflati raspunsul singuri. inainte de '89 daca lua cineva nota 10 la BAC (pe judet) aparea in ziar, acuma frate intr-o singura clasa sunt cel putin 5 care termina cu 10 BAC-ul, ca sa nu mai vorbesc de medii, asa ca...decideti singuri.
  • +1 (1 vot)    
   Corect (Luni, 27 iulie 2009, 0:14)

   Valeria [utilizator] i-a raspuns lui gogu

   Eu am invatat o gramada pt. a lua note bune la BAC, mi-am tocit nervii si sanatatea si am terminat cu 9,50, a doua pe liceu. Nu mi-a pasat f tare ca unii luasera 10 pt ca atunci se dadea examen serios la stat si am intrat fara probleme printre primii.
   Intre timp, cineva de genul Monica Columbeanu a luat 10 la BAC. Poate imi explica si mie cineva cum ca respectiva creatura cu mintea unei rame moarte merita acele note si ca profesorul care i-a aranjat acele note nu merita batut...
 • 0 (4 voturi)    
  pentru ... (Sonia de mai sus) (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:39)

  rica venturiano [utilizator]

  Problema mea e ca multi oameni care ar putea sa fie bucatari sau croitori sau tamplari straluciti se duc la Spiru si iau diplome pe degeaba, apoi ajung (de exemplu) profesori si ne educa noua copiii , desi n-au fost in stare nici sa-si ia BAC-ul din prima (am dat exemplul cu profesorii fiindca am cunoscut personal cateva specimene de acest gen). PS: cu cat arunci mai mult cu laturi, cu atat mai clar ti se vad frustrarile.
 • +2 (2 voturi)    
  ABRAMBURICA (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:40)

  lary [anonim]

  Chiar trebuie sa luam inseama personajul Ecaterina Andronescu? este renumita sub pseudonimul "Abramburica" si cred ca se stie de ce. Pai la ea tot ce este simplu trebui sa fie complicat dupa cum urmeaza: daca sunt ore de sport in programa scolara nu trebuie sa mai fie, daca sunt facultati acreditate nu trebui sa mai fie, daca trebui marite salariile profesorilor cu 50% nu trebui sa mai fie, daca facultatile de stat sunt falimentare educational trebui finatate, pentru ca profesorii si personalul didactic sa aiba unde se face ca muncesc, fiindca de platit si muncit o fac in particular ca doar deasta au aparut Facultatile particulare sa va mai spun? Nu cred ca este suficient, asa ca nu mai faceti pe grozavii uni la altii pentru ca toti sunt o apa si un pamant sau pe romaneste "rade ciob de oala sparta".
 • 0 (2 voturi)    
  Particularele - cele mai tari (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:44)

  la particulara [anonim]

  Fratilor, MBA-ul e de condamnat, nu? Ca doar si ala se plateste... si inca cat... minim 10.000 euro in Romania sau poate ajunge si la peste 100.000 EURO in afara tarii!
  Deci... si la straini se practica sistemul universitatilor particulare. Acelea sunt cele mai tari universitati. Si nimeni nu se revolta cum e la romani, ca sa moara capra vecinului!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Daca stam mai bine sa ne gandim, la universitatile de stat se plateste cat nu face (chiar am auzit si de exorbitanta suma de 100 de milioane pe an si se studiaza mult mai putin decat la particulara!!!). Asa ceva nu e posibil!
  Au niste taxe astia de la stat... chiar, de ce se numeste de stat o universitate care percepe totusi taxe atat de mari, mai mari decat la o particulara? Nu cumva e un paradox sa se numeasca asa, cand la universitatea de stat se percep taxe de sute de milioane? Si atunci, vine intrebarea: cine "cumpara" diplomele?
  La particulara se face carte si slava Domnului ca si noi invatam mult ca sa luam examenele. Cei de la stat degeaba or sta toata ziua cu cartea in mana, ca lor nu le sunt recunoscute meritele spre deosebire de noi si de aceea or fi devenit ei asa de frustrati. Ii si cred, pe de o parte, ca sunt invidiosi - ca doar puteau invata si la particulara, dar cu taxe mai moderate. Dar, pe de alta parte, cei care ne invidiaza pe noi trebuiau sa aleaga sa se inscrie la particulara (asa, ar fi evitat si subiectivismul tuturor profesorilor de la stat).
  Si avem si noi nume mari, mari personalitati de la care avem foarte multe lucruri de invatat la particulara. Profii stau si peste program cu tine sa-ti explice, sa nu pleci acasa cu vreo nelamurire legata de materiile dansilor. Deci eu zic ca sunt si mai constiinciosi cei de la particulara decat cei de la stat, isi fac datoria cum se cuvine si nu sunt milogi. Da, da,ati citit bine - milogi!Asta e cuvantul potrivit pentru profesorii de la stat - cersetoria ii caracterizeaza!
  Dna Andronescu ce alege sa promoveze?Cersetorii de la stat!
  • -2 (2 voturi)    
   particularii peştilor prăjiţi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 10:39)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui la particulara

   Nu există (încă) universităţi care să "scoată" absolvenţi MBA pe bandă rulantă ! Din acest punct de vedere comparaţia dvs. cu studiile (costisitoare) MBA este nerelevantă, obs. dvs este un sofism în concluzie !

   Faptul că SH scoate studenţi pe bandă rulantă poate fi certificată de către mine din două surse:
   - am rude apropiate care au finalizat studiile la sucursala Univ. Spiru Haret de la Suceava sau sunt pe cale să ... Examenele sunt un simulacru. Se copiază la greu. Poate îmi spun cei care susţin USH cum se poate să promovezi materiile fără să fi învăţat ? Cum se poate să promovezi examenele fără nici o prezenţă la curs sau seminar ?
   - constatare proprie: subiectele de Baze de Date (Fac. de Informatică !!!) de la sunt puerile în comparaţie cu ce se cere la ASE - CIG sau ASE - FABBV ! Faptul că studenţii susţin un examen în jumătate de oră cu 20/25 de grile din care 75% din subiecte au fost cunoscute din start nu este un examen. Este o bătaie de joc. Unii se prefac că predau iar alţii se prefac că învaţă !

   USH dacă nu ar avea susţinători în politica de la Bucureşti ar fi dispărut !

   USH nu este decât o societate comercială (ştiu că dpdv juridic situaţia este alta) care prestează ... servicii de acordarea a unor diplome în schimbul banilor ! ATÂT ! Nu este vb. de servicii de învăţământ !
 • 0 (2 voturi)    
  Sa crestem numarul recordurilor mondiale! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:49)

  hotnewsfil [utilizator]

  In aceslas sens si in aceeasi masura in care, pentru a ridica nivelului civic al tuturor romanilor, peste noapte, printr-o lege care sa stabileasca obligativitatea prezentei la vot a tuturor celor optsprezecemilioane de votanti potentionali (propunere "Plesu"), tot asa, ca sa crestem masiv numarul de intelectuali veritabili, ar trebui ca toti cei ce ating varsta de optsprezece ani sa fie obligati sa devina studenti, cu mentiunea ca profesorii care nu promoveaza toti elevii si toti studentii sa fie aspru pedepsiti.
  Am realiza astfel doua mari recorduri care ne-ar situa pe primul loc in lume, la proportia de votanti si la cea de studenti (ambele 100%), asa cum suntem campioni mondiali la probele : cel mai lung carnat si cel mai mare numar de gura-casca imbracati in Mos Craciun.
  • +1 (1 vot)    
   piata muncii (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:56)

   dorin [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   marele record mondial al Romaniei e numarul celor ce-si iau o diploma pentru ca apoi sa nu profeseze nici macar o ora in domeniul pentru care s-au specializat . in mod normal ar trebui desfiintate acele facultati in cazul carora nici macar un sfert din licentiatii ultimilor 5 ani nu profeseaza in domeniu. iar in cazul acesta probabil ca multe facultati de stat ar trebui desfiintate. de ce sustine statul o facultate ce produce licentiati ce nu au cautare pe piata muncii ?
 • +5 (5 voturi)    
  20 de ani (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:32)

  Briz [anonim]

  In '90 Silviu Brucan a estimat ca trebuie 20 de ani pentru ca "stupid people" sa invete ce este democratia.
  Cat timp nu exista decat doi poli stat-privat, nu discutam de democratie, ci doar de un simulacru. Democratia inseamna diversitate, toleranta, drepturi si obligatii. Cat timp exista 1 bugetar care paraziteaza 1 contribuabil privat, iar primul are pretentia unui salariu indecent fata de contribuabili si cu servicii indoielnice, nu s-a facut decat o schimbare a unor nomenclaturisti cu alti noi (si mult mai multi) nomenclaturisti. Tot acest scandal care are ca subiect educatia (si mai este si marota cu sanatatea cand se schimba directorii sau se recomanda vaccinarea copiilor pentru boli, desi in alte tari totul este in stadiu de experiment pe cobai) si defapt e un pretext de a-i pune pe unii contra altora, pentru a-i abate de la aspecte cu adevarat importante pentru spatiul european.
  Cei care cer invatamant public si cu examen de admitere isi mai aduc aminte de obligativitatea cursurilor de socialism stiintific?
  Cat despre cei din invatamantul cu taxa, sau fara taxa, doar cei care invata pentru crestere personala pot vorbi despre satisfactii viitoare (cu sau fara pile in posturi de decizie). Restul, se presupune ca au optat pentru dezvoltarea unor abilitati care pot aduce beneficii materiale viitoare mai mult sau mai putin probalile. Restul este bla-bla-bla
  • 0 (0 voturi)    
   Degetul pe rana (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 3:55)

   Ieny [utilizator] i-a raspuns lui Briz

   Felicitari Briz ! Nu ramane anonim ! :)
 • +2 (2 voturi)    
  nereguli la uaic (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:34)

  irina potlog [anonim]

  am fost si eu studenta la uaic si datorita faptului ca s-a omis trecerea unor note in catalog de catre distinsa d-na secretara,am dat din nou acele examene,platind taxele aferente...la facultatea unde am fost studenta e sef de catedra unu prezentat ca o somitate si el e o mortaciune care noteaza studentii intr-o maniera extrem de subiectiva... eu sunt scarbita de incompetenta celor de la stat!!!!!!!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Decizia Curtii de Apel (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 1:56)

  Anonim [anonim]

  A avut cineva, de la Gandul sau de la Hotnews, sa citeasca decizia Curtii de Apel? Sunt convins ca cei de la USH le-ar pune-o la dispozitie. Lectura acesteia va demonstra in ce masura se respecta legile in tara si de catre cine.
 • -1 (3 voturi)    
  in sfarsit (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 2:11)

  tes [anonim]

  Felicitari dna ministru. Spiru haret este bine cunocuta ca fiind o masinarie de dat diplome pe banda rulanta pe bani f multi.... un pas bun as zice. locurile ramase acum la buget de la aceste 3 fac ar trebui redistribuite catre celelate facultati!
  • -1 (1 vot)    
   felicitari (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:51)

   goe [anonim] i-a raspuns lui tes

   felicitari, doamna ministru. protejati impostura absolventilor de stat. ei vor sa fie tratati ca niste printi deoarece au o diploma. nu deoarece muncesc, esta e o insulta pentru ei. atunci cand apare cineva care munceste, face eforturi si e apreciat pentru asta incepr sa injure. ca de ce sa fie apreciat ala care munceste si nu ei, putorile cu diploma obtinuta la stat.
   • 0 (0 voturi)    
    3...stai jos... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:37)

    micutza [anonim] i-a raspuns lui goe

    :))))))))....cred ca ai avut parte de niste traume cauzate de acesti oameni despre care vorbesti...pai...ce vrei...pune mana si invata si obtine si tu o diploma....sau plateste pentru ea...intra si tu in randul lumii :)))
    • +1 (1 vot)    
     interesant (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:10)

     goe [anonim] i-a raspuns lui micutza

     normal ca cine munceste merita nota 3. romanika, ce naiba. in schimb putorile cu diplome luate la stat pe spaga (stiu ei foarte bine) merita 10. ii felicit ! intelectuali adevarati !
 • 0 (0 voturi)    
  Cum asa ?! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 4:30)

  Ieny [utilizator]

  E retroactiv ! Wow ! Sper ca nu vad bine!
 • +3 (3 voturi)    
  Bataie de joc din partea Ecaterinei Andronescu (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 5:25)

  Alex [anonim]

  Imaginea invatamantului romanesc este afectata de sistemul de stat deficitar si nu de Universitatile particulare, care ofera o alternativa mai buna si la un pret mai scazut decat cele de stat.
  Dar nu are ce sa iasa bun de la ministrul Ecaterina Andronescu si in general de la guvernul actual.

  Universitatea Spiru Haret a avut castig in instanta in 2007 si probabil va avea din nou, pentru ca ministerul se bazeaza mai ales pe abuzuri si presiuni si pe o lipsa totala de respect fata de studentii acestei Universitati.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu fac politica (Luni, 13 iulie 2009, 4:05)

   Ieny [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   ... si nici nu consider ca USH are dreptate 100% desi sunt student USH si desi din punct de vedere legal, DA, are - exista o hotarare irevocabila in favoarea USH ( http://www.spiruharet.ro/comunicate/respingere-recursuri.pdf ). Altundeva e durerea: cum necum au absolvit USH si semianalfabeti si sper din tot sufletul ca acest lucru sa nu mai fie posibil in viitor. Pe NICAIERI, nu numai la USH ! Este vorba de prestigiul invatamantului particular, al USH si al tuturor absolventilor USH care au invatat si nu si-au batut joc de ei insisi pentru un carton colorat si ceva bani in plus la salariu.
   Cat despre D-na Ministru Andronescu OF! face afirmatii cu care nu sunt de acord, cateva exemple ar fi: NU trebuiesc invinuiti studentii de eventualele nereguli cu privire la acreditarea USH - conform legii in vigoare ( HG-ul nu e inaintea legii) nu exista nereguli ! Au 'incalcit' lucrurile si au pretentia sa le 'descalcim' noi. Art 60 alin 1 din Legea invatamantului 84/95 impune conditia organizarii cursurilor de zi (pentru care USH are/avea acreditatre) pentru a se putea desfasura cele serale, FR, ID ! In ultima instanta si dupa o irevocabila s-a trecut la ultima solutie - ridicarea acreditarii pe motiv ca USH a CERUT in instanta acest lucru ?! Afirmatia asta e vreo figura de stil a D-nei Ministru ? Un fel de " Ia uite ce pot sa-ti fac eu Bondreo si mai uite si cum pot justifica ce-am facut - zic ca tu ai cerut-o! Sunt tare nu-i asa?" ... Mai sunt afirmatii ale Doamnei Ministru care imi suna prost. NU SE MAI PUTEA pentru ca au inceput sa apara anunturi de angajare in presa ?! care specificau 'exclusiv absolventi USH' si pentru ca USH a solicitat eliberarea unui numar prea mare de diplome anul acesta si S-A SPERIAT ?! Nu, nu asa pune problema un Ministru, lider, conducator, director ! Nu are personalitate.
   E trist ce se intampla in invatamantul romanesc, e trista 'inteligenta' pretinsilor absolventi si studenti care cer desfiintarea invatamantului privat. E trist si ploua ...
 • +2 (2 voturi)    
  PT TOTI ABSOLVENTII SPIRU H. (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 6:50)

  GENERATIILE ANTERIOARE [anonim]

  OARE CE VOR GANDI / SPUNE ANGAJATORII IN MOMENTUL CAND TE PREZINTI CU O DIPLOMA DE LA SIPRU, PT EI MAI ESTE VALIDA SAU NU? avand in vedere ca aceasta universitate nu va mai exista.

  interesant este ca pe net circula precum ca Univ Bucuresti va intra in faliment, se pare ca astfel s-a luat decizia salvarii Univ Bucu.
 • +2 (4 voturi)    
  examene finale (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:29)

  horia [anonim]

  Marea problema a invatamantului superior romanesc e ca diplomele nu spun nimic despre nivelul cunostiintelor. Solutia ar fi ca la incheierea studiilor examenele finale sa fie extrem de dure. Si mai ales CORECTE. Oricine e liber sa urmeze o facultate. Dar ar trebui sa existe la incheierea studiilor un set de examene comune stat - privat de o duritate extrema in urma carora doar cei ce dovedesc faptul ca au acumulat cunostiinte si MAI ALES ca sunt capabili sa le aplice in cadrul unor examinari complexe. Nu avem nevoie de cetateni ce invata papagaliceste mii de pagini dar care sunt apoi incapabili sa aplice cunostiintele intr-o situatie reala. Si cu atat mai putin de cetateni care nu pot aplica ceea ce au invatat pentru simplul motiv ca nici n-au invatat vreodata.
  • 0 (2 voturi)    
   SH (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:28)

   student [anonim] i-a raspuns lui horia

   Examenele la Spiru Haret pot spune ca sunt mult mai dure decat la stat. La stat dai o lucrare de diploma luata de nu stiu unde, apoi o "sustii" cu profesorii din facultate si subiectivismul e in floare astfel!
   Pe cand la SH, stim sa sintetizam foarte bine informatiile din mii de pagini si invatam pe rupte ca sa luam examenele! Nu se compara evaluarea noastra, a celor de la SH cu cea de la stat. Prin sistemul obiectiv de evaluare foarte bine pus la punct, invatam foarte mult. Avem grila, dar te plimba prin toata materia. Noi avem si capacitate de sinteza, de analiza. Nu ne putem compara cu universitatile care te pun sa sustii o simpla lucrare de licenta la absolvire, iar aceasta lucrare se cumpara direct de la profesorii din timpul anilor sau se ia de nu stiu pe unde...
   In plus, angajatorul te intreaba "Ce stii sa faci?" si vrea sa ai experienta.
   Asa ca stai linistit ca la particulara, evaluarea e mult mai complexa si obiectiva decat la stat, iar profesorii isi fac datoria mult mai mult si sunt si incoruptibili fata de cei de la stat, care te jupoaie si prin taxele nejustificat de mari (doar e invatamant de stat, nu?), dar si prin mita care ti-o tot cer!
   INVIDIA ii caracterizeaza pe cei de la alte universitati care au interesul de a se desfiinta Univ. S. Haret doar pentru a avea ei un profit mai mare. SH e un nume, un brand. Nu merita sa treaca prin asa mizerie, mocirla a societatii corupte! Pentru ce? Doar ca sistemul e obiectiv si nu sunt corupti ca ceilalti?
 • -2 (6 voturi)    
  Universitatile particulare ... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 8:32)

  Cioara din varful parului [anonim]

  masinarii de scos diplome pe banda, fara nici un pic de consideratie pentru educatia universitara adevarata.
  Scot tampiti cu patalama cu miile.
  Nu voi angaja niciodata unul dintre ei.
  • +3 (3 voturi)    
   si universitatile de stat ce fac? (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:13)

   io [anonim] i-a raspuns lui Cioara din varful parului

   fix acelasi lucru. faci de exemplu facultatea de psihologie din bucuresti, de la un capat la altul e plina de nepotisme, cursurile sunt ca vai de lume. si, dupa ce termini, te duci scarbit sa-ti faci masterul la pilosii aia de la spiru haret, unde profii sunt mari mahari in alte domenii decat cel universitar, dar constati cu amaraciune ca, desi nu stralucit, nivelul masterului este superior celui al universitatii de stat din bucuresti, si observi ca intr-un an jumatate ai facut mai multa scoala decat in cei patru ani de facultate.
   cat despre angajare, cand cauti personal aplici un interviu si eventual si testare, si folosesti persoane care chiar se pricep la asa ceva (apropo de psihologie); altfel, spunand ca nu accepti abolventi de spiru nu faci decat sa continui sistemul romanesc in care numai diploma conteaza.
  • 0 (0 voturi)    
   Asa sa faci, (Luni, 13 iulie 2009, 4:17)

   Ieny [utilizator] i-a raspuns lui Cioara din varful parului

   dar vezi ca intai trebuie sa ai o afacere, vreau sa zic o firma ceva ... unde-i angajezi? Si cu ce-i platesti? Cu generalitati?
 • +3 (3 voturi)    
  USH (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 9:11)

  heinrich [anonim]

  sunt foarte trist ca nu am avut posibilitatea sa urmez cursurile unui liceu de prestigiu(Traian Caracal),sa fac o fac. la stat,banuiesc ca nu o sa ajung niciodata ministrul invatamantului,pt ca am diploma de USH!!!
  • +2 (2 voturi)    
   penibil cum vedeti multi faultatea (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:42)

   T [anonim] i-a raspuns lui heinrich

   mai ales facultatile de aci. multi oameni si profesori au orgolii atat de mari(orgolii de genii neintelese) incat materiile pe care le faceti la ASE.POLi,uSH etc fara exceptie nu au nici in clin nici inmaneca cu realitatea de pe piata muncii.asha ca indiferent ca veti da 25 -20 mil la AE,45 mil la poki sau 350 eur la uSH rezultatul va fi acelasi - copii cu diplome carenu vor folosi prea mult daca nu ai experienta de munca.sau vei incepe pe un post foarte low level .sau vei face parte dintr un program graduate-varianta fericita..taxele de la facultati nu se justifica sub nici o forma - mai ales la o fac ca ASE unde nici macar aer conditionat nu ai in timp ce dai examene iar iarna mori de frig.iar manualele trebuiesc cumparate-nici mai mult nici mai putin decat ce iti recomanda profesorul.sa faci o fac in zilele noastre inseamana sa gadili orgoliul unor profesori antici si frustrati cae nu vor sa inteleaga realitatea de azi. si pe buna dreptate toate materiile si continutul lor sunt din 1992.economia se chimba,stiinta face progrese- desi suna extremista ideea , din punctul meu de vedere nici celel de stat nu ar trebui acreditate - de ce ? pt ca nu pregatesc pt nimic.stati cu totii in biblioteci si cititi cateva carti de profil dupa unplan propriu si s ar putea sa aveti ceva sanse in ziua de azi- si eventual s ar putea sa si luati examenele de la facultate.e o mare bataie de joc si mai aiurea e ca li se face jocul de catre studenti- noi suntm de vina - nu profesorii care unii sunt si ei muritori de foame - sau daca nu mor de foame acum - au fost saraci candva si ii sperie indeajuns incat sa nu accepte ca orice mateire trebuie adaptata. si pt ca lor le e mult prea greu a piveasca inainte si a se informeze cu privirile la ultimele descoperiri,trenduri in materie etc...si ar trebui facuta de studenti si de decani - insa decanii sunt la fel de comunisti ca si profesorii .daca tot dati bani nu vreti sa si folositi in munca ce ati invatat in facultate?
 • +3 (3 voturi)    
  scoala@ro (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 10:30)

  alexandru lapusneanu [anonim]

  scoala din ro, reflecta situatia statului roman: coruptie si angajari pe pile, posturi aranjate - retinute, sporuri salariale date la stat pe baza de diplome, transformarea postului din studii medii in post de studii superioare, etc.
  So asa a inceput vanatoarea de diplome. Univ. particulare si de stat au profitat de situatie si au devenit adevarate prostituate: dai banu, ceva scola-examene, si iei diploma. Mii de locuri la drept, stiinte economice, administratie publica, relatii internationale ...toate la 'taxa'.....au aparut peste noapte

  Doar pe la privati si nici aici peste tot, se apreciaza adevarata performanta si se fac angajari cu concursuri serioase. Despre primele acordate angajatiilor: imi aduci profit de 10000 de euro, rezulta o prima de de 300-1000 de euro. Asta e performanta ce merita platita, nu diplome, linguseli, curvasareala ca la stat (includ si regiile 'autonome' aici).

  La privat nu conteaza ce scrie pe diploma, ci ceea ce poti sa faci. Vii la interviu, arati ca esti bun -> esti angajat.

  Ce incearca sa faca ministrul inv acum e sa carpeasca o haina plina de molii si roasa de soareci cu un petec.

  Ce as face daca as vrea intradevar sa 'vindec' invatamantul: as revenii la metodologia si structura invatamantului de inainte de 89: examene de admitere in liceu si facultati, NUMAR de locuri adecvat (nu mii de economisti, drept, etc), etc.
 • -2 (4 voturi)    
  foarte bine... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 11:09)

  helium [anonim]

  Eu sunt absolvent de Poli, facultatea mea fiind aproape de SH, practic NationalTV le desparte. Fara sa fabulez, in pauze mai mergeam la acel magazinas de langa SH si eram intrebat de diferite persoane unde e Spiru, asta prin luna aprilie, mai, probabil pentru prima oara...numai spun ca vedeai toate latraturile culese de pe bulevarde, care-si etalau hainele si aerele. Masinile "tari" erau la ordinea zilei, muzica nu lipsea.

  SH nu este o universitate, este un club...sau mai bine zis un bordel in care faci o asa zisa facultate dupa bunul plac.
  • +1 (1 vot)    
   esti varza (Duminică, 12 iulie 2009, 11:11)

   helium [anonim] i-a raspuns lui helium

   Cred ca erau studenti de la tine de la facultate, pentru ca daca vorbesti de cei de la ID gresesti, pentru ca sunt ori la munca ori sunt prea saraci dar daca vorbesti de cei de la zi esti la fel de ... varza. Cei de la zi invata la fel ca orice altul de la orice facultate dar au un avantaj, nu sunt "caminari" unde de regula se face curvasarare la greu si asta pentru ca acea facultate la care invata nu au forma ID si de regula e foarte scumpa.
  • 0 (0 voturi)    
   Fabulezi! (Luni, 13 iulie 2009, 4:32)

   Ieny [utilizator] i-a raspuns lui helium

   Am si eu un vecin de la care au fugit sa-si piarda urma pana acum vreo doua concubine ca de bau bau, cu ce aveau pe ele.
   Cand face crize fara spume la gura poti sa intelegi ce urla in noapte ... ceva tot in genul asta, vede bordeluri si c... PESTE TOT! Cand oboseste plange si ne povesteste cum il batea maica-sa cand era mic.
 • +1 (3 voturi)    
  f. bine (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 11:38)

  kimi [anonim]

  recunosc ca si eu sunt "student" la USH, e o cloaca nenorocita unde si-au dat intalnire toti incompetentii.eu sunt acum la licenta dar mai am restante din anul 2 si 3 la practica (pe care nu o practica nimeni,toti vin cu adeverinte false si caiete de practica copiate} si sincer nu-mi mai vine sa-mi dau licenta,nu sunt chiar un dobitoc congenital dar intr-o fascultate decenta nu cred ca as fi mai sus de 5-6....sunt unii care nici nu stiu la ce examen vin in sesiune....e DEZASTRU.
 • +4 (4 voturi)    
  iauzi, vai ce surpriza !!! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 11:46)

  kalu [anonim]

  vai ce surpriza...pai monstrii astia cu zeci de sedii s-au nascut peste noapte nu? Si bietii nostri guvernanti precum Fat Frumos se lupta in zadar. Pai mai baieti v-ati trezit SUSPECT de tarziu sa puricati fabricile astea de bani si mai ales lipseste universitatea number one in domeniu, prietenii stiu cine !!!
  • +1 (1 vot)    
   comentari si invidiosi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 14:37)

   wer [anonim] i-a raspuns lui kalu

   cati dintre voi ati votat, ma intreb, daca "da" pentru cine si daca "nu" de ce "nu". Vor spune unii ca nu are legatura cu subiectul dar eu zic ca daca ei nu vad aceasta legatura atunci sunt pe dinafara cu realitatea si nu au ce se comenteze despre facultati. Poate nu vedeti ca de fapt lumea asta a noastra e impartita pe "afinitati", PCR-uri, pile, cunostinte si relatii, mai noi si "cotizatii". Acum e lupta pe viitorii studenti asa ca lumea arunca cu vorbe in stanga si in dreapta. Ma uitam la tovarasa ministru cat este de aronganta si ieftina in vorbe. Nu cunoaste legislatia si nu vrea dumnule sa inteleaga ca acum ce am intrat in UE trebuie sa tinem cont si de alte legilatii. Exemplu clar vezi taxa de poluare. Oare domnul ex priministru Tariceanu avea ceva interese?
 • -1 (3 voturi)    
  absolvent_de_spiru (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:21)

  absolvent_de_spiru [anonim]

  De ani de zile idiotenia asta cu ID-ul fabrică diplome pe bandă. Am avut mereu un cui împotriva acestui sistem. Din păcate acuma sunt şi eu absolventă a unei facultăţi ID din cadrul Spiru Haret. De ce ? Cu toate că ani de zile am muncit suficient de mult să-mi ridic nivelul profesional prin studiu individual... a venit şi nefericitul moment în care un şef analfabet a considerat necesar să promoveze o oaie cu studii "superioare" de Spiru Haret într-o funcţie de şef, chiar dacă respectiva n-avea şi nu are vreo treabă cu pregătirea profesională în domeniu. Drept urmare.. a trebuit să mă înscriu şi să urmez una din facultăţile acestei universităţi în condiţiile în care s-au mai înscris câţiva colegi "capabili", de frică să nu am mereu parte de momente de astea în care-mi iau faţa vajnici absolvenţi de Spiru. Aş dori să dispară această instituţie... cu o singură condiţie... Ca tot ce înseamnă diplomă obţinută la aceste universităţi de doi bani să fie retrase. Iar cei care au fost promovaţi în baza acestor diplome să fie obligaţi la plata unor despăgubiri către statul român.
  Din şi pe la universităţile de stat se întâmplă fenomene ciudate. Un glonţ în capul fiecărui ministru care serveşte numai interesele partidului şi al propriei persoane poate că ar mai regla lucrurile.
  • +1 (1 vot)    
   Re:absolvent_de_spiru (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:53)

   ANONIM [anonim] i-a raspuns lui absolvent_de_spiru

   Esti penibila D-soara,Invata in primul rind sa minti,iar in al doi-learind sa fii sincera.
   In cazul in care ai spus adevarul in comentariile tale nimeni nu te opreste sa duci diploma la politie si sa faci o un denunt ca ai obtinut-o fraudulos.
 • +2 (2 voturi)    
  sisi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:27)

  mimi [anonim]

  Un angajator care se respecta angajeaza oameni pe seama aptitudinilor respectivului si nu a foilor
 • -1 (3 voturi)    
  Facultate la stat (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 12:57)

  duffyduck [anonim]

  Pai tocmai asta e ideea .. nu confundati facultatea la stat cu cea particulara/taxa. Pentru ca cei care intr-adevar se chinuie sa isi ia examenele pentru a nu pica la taxa .. ei sunt cei dezavantajati de cei de la privat/taxa.
  Exemplu concret poate chiar eu , invat de nu mai pot in sesiune la politehnica ca sa trec examenul cu 6 maxim , si in vara cei cu restanta iau 8 .. 9 .
  Stiu ca multa lume o injura pe androneasca , chiar mie imi vine sa arunc cu ceva in ea (cum dreq sa faci taxa la parcare in poli 6ron si alte decizii intelepte) dar sa fim seriosi , totusi pe termen lung ceea ce vrea ea sa realizeze este sa reformeze invatamantul romanesc si sa diferentieze o data pentru totdeauna analfabetii de cei care vor sa invete.

  Sa fim seriosi oricum , problema nu e in invatamantul romanesc, ci in intreaga mentalitate. Uitati-va la toate generatiile actuale, nu stiu decat fusta cat mai scurta, mosuletz cu bani dupa care sa ramana cu averea..sau pt baieti fete cat mai proaste da bune pentru "rodaj personal".

  Iar apoi, cine intra la privat ? Toata ceata cea vestita a modellingului,vedete..etc .. k daca iubi/tata/mama/purcelu au bani de ce sa aibe ambitia prosteasca de a fi la zi cu examenele la stat deci .. sa nu platesti nimic ba din contra sa mai iei si bursa ?!
 • +2 (4 voturi)    
  Eterna si fascinanta Romanie (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:35)

  HappyEnd [utilizator]

  Am citit cam toate comentariile la acest articol si constat ca o buna parte contin greseli inadmisibile de gramatica a limbii romane. Daca toti cei care au postat comentariile cu pricina sunt studenti sau au terminat deja o facultate (fie ea de stat sau privata), atunci asta spune totul despre situatia in care se afla sistemul de invatamant din Romania. Sa-mi explice si mie cineva cum astfel de persoane promoveaza clasa a patra, ca sa nu mai vorbim de bacalaureat sau de un examen de licenta.
  S-a ajuns in situatia asta din cauza unei mentalitati gaunoase, si anume ca toti trebuie sa faca o facultate, prin orice mijloace: concurs de dosare, fara frecventa, seral, inavatamant la distanta, spagi etc. Daca ar fi dupa voi, ati face si medicina la fara frecventa, ca deh, unii au familii, altii mai si muncesc ca sa se intretina si altele de gen. Pe vremuri facultatea era pentru elite si ar fi trebui sa ramana accesibila doar celor care au posibilitatea (atat intelectuala, cat si materiala) sa o termine, nu tuturor mediocrilor care vor diploma de licenta.
  My 2 cents...
  • 0 (0 voturi)    
   Re:HappyEnd (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:57)

   dan [anonim] i-a raspuns lui HappyEnd

   Bravo,ai fost impartiala,si corecta.
 • +2 (2 voturi)    
  afaceri (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:41)

  mousex...partea 1 [anonim]

  Am citit majoritatea comentariilor la acest articol (cele care au totusi o logica)
  Lucrurile stau in felul urmator si incerc sa fiu cat mai succint:
  1. Ministerul – are de castigat din aceasta controversa pentru ca da dovada de implicare si interes in delicata problema a calitatii invatamantului romanesc. Indiferent de finalitatea acestei chestiuni ministerul va putea spune “n-am stat degeaba, am facut ceva”. (dupa parerea mea cam neconstructiv, putand la fel de bine sa se adreseze celor de la USH “ok, ati eliminat subiectivismul si coruptia in corectarea examenelor dar consideram ca mai trebuie lucrat aici si aici…cum va putem ajuta? “ – considerabil mai constructiv, zic eu)
  2. Presa – are de castigat cel mai mult din astfel de controverse in felul urmator: astfel de articole aduc cititori si comentatori; mai multi cititori => audienta/rating mai mare; audienta/rating mai mare => reclame mai multe/mai scumpe; reclame mai multe/scumpe=> bani mai multi. Astfel si presa este o afacere si sa nu va mirati ca apar tot felul de articole care mai de care mai dezinformate, scopul lor este de a crea audienta.
  3. Alte universitati (nu cele acuzate) – au si ele de castigat in sensul ca astfel de controverse dauneaza imaginii USH, prin “murdarirea” imaginii USH se creeaza un risc in mintea viitorului student care v-a gandi in felul urmator “decat sa risc sa fac o facultate si dupa ce termin sa nu imi fie recunoscuta diploma, mai bine ma duc in alta parte, chiar daca e mai scump/greu/etc. “ Astfel, mai putini studenti la USH=> mai multi studenti la alte universitati neimplicate; mai multi studenti=> mai multi bani. Asadar si universitatile sunt o afacere (inclusiv cele de stat ca si acolo sunt taxe) si fiind concurenta apar tot felul de practici.

  P.S.: Pentru consultanta/PR/lobby mousex@live.com ; asta ca sa fac si eu o afacere in spiritul acestui articol.

  Sfarsit partea 1
 • +4 (4 voturi)    
  afaceri (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:42)

  mousex...partea 2 [anonim]

  Singurii prejudiciati sunt universitatile a caror imagine este “murdarita” si, mai grav, studentii, fostii studenti si viitorii studenti carora li s-a introdus nesiguranta validitatii diplomelor de licenta, in cazul primelor doua categorii, si in cazul viitorilor studenti “inlaturarea” unei optiuni, poate mai convenabila, de a urma cursurile universitare.
  Concluzie: Se incearca “murdarirea” imaginii universitatilor acuzate (ne aflam in perioada inscrierilor), acum depinde de fiecare cititor daca se reuseste.

  De admirat studentii si fostii studenti ai USH ca iau apararea universitatii din care fac/au facut parte.
  De ignorat cei care lovesc in aceste universitati si studentii lor in necunostinta de cauza si infomare minima.
  Ar mai fi multe lucruri de spus dar nu vreau sa depasesc marimea articolului insasi.
 • 0 (2 voturi)    
  cam sucks cu universitatile astea particulare (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 13:47)

  Mihai [anonim]

  cam sucks cu universitatile astea particulare fie ca se numeshte spiru,hyperion,romano-americana etc,fratilor treaba voastra unde va duceti,dar dak vreti ca dupa terminarea facultatii sa va alegeti dekat cu o hartie numita diploma si nimik mai mult in sensu cunostinte 0,angajatori care sa va accepte pe vreun loc de munca 0 atunci urmati aceste facultati particulare si ink ceva la facultatile de stat de bine de rau dak invetzi bine mai primeshti ceva un bonus o bursa ceva aici nimik doar de aia se numesc particulare ca sa-ti ia banii nu sa-ti dea,cat despre minister insfarsit o decizie buna a tovarasei abranburica,stiu si io ca in perioada interbelica toate facultatile se plateau si la fel se intampla si acuma peste tot in vest,dar akolo se invatza si se invatza carte nu ca la noi
  • 0 (0 voturi)    
   Ideea este... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:42)

   gabriel4west [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   .... ca la noi cam sucks in toate domeniile si in toate partile.

   Iar diferenta nu este facuta de " stat sau particular", nici pe departe, oricat ar incerca unii sa denigreze particularii sau altii statul.

   Diferenta o face OMUL. Cum bine se spune: omul sfinteste locul. Si ma refer si la profesori si la studenti, in cazul universitatilor.

   Si la toate partile implicate, indiferent despre ce domeniu este vorba.

   Oare nu ar fi mai bine daca am incerca sa cautam si sa gasim solutii la problemele noastre decat sa ridicam in permanenta piatra si sa aruncam cu ea care incotro ne vine ?
 • +1 (3 voturi)    
  ofticosi (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 14:47)

  rew [anonim]

  In general cine se oftica pe tema asta. Sa vedem: pilosii care sunt angajati pe la stat pe un post bunicel si vine unul care a "facut" facultatea la privat si in urma unui concus ii ia fata pilosului, din intamplare, pentru ca tot intimplator omul a mai invatat cate ceva. Asta e un exemplu nevinovat dar realitatea e mult mai dura. Lucrez la stat si nu ai loc de pilosi mai grav este ca din cauza lor mai mor si oameni.
 • 0 (2 voturi)    
  EBA (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 14:53)

  gfrd [anonim]

  O fatuca care nu are nimic decat un tata presedinte si atat. Ce sa scoata ea pe buzitele alea ale ei in parlamentul european. Pe la noi nu a scos decat perle si a depitat numai ineptii. Asta e Romania si ne ocupa tot timpul. Sa traiti bine gao......lor.
  • +1 (1 vot)    
   mda (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 18:47)

   pretioasele ridicole [anonim] i-a raspuns lui gfrd

   "debitat" nu este o anagrama de la "ineptii" - se scrie cu b, nu cu p
   • -2 (2 voturi)    
    ptr mda (Duminică, 12 iulie 2009, 10:54)

    gfrd [anonim] i-a raspuns lui pretioasele ridicole

    Ești varza domnule corector. "Inebtie" ești tu cu "b" si anagramat, eu zi sa te uiti prin DEX sau sa te duci pe la o facultate privata daca pe la cea de stat nu ai invatat nimic.
 • +4 (4 voturi)    
  Ministerul incalca legea (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 14:57)

  Legistul [anonim]

  USH are dreptate in acest conflict legal si va invinge. Dovada, in hotararile atacate de USH se mentionau pentru fiecare universitate atat specializarile cat si formele de invatamant acreditate, anume ZI, FR sau ID. Ori, Legea Invatamantului spune clar ca cine organizeaza cursuri de ZI, poate infiinta si formele de invatamant FR sau ID. Ceea ce dovedeste ca daca ai acreditare pentru ZI, nu iti mai trebuie acreditare pentru FR sau ID, le poti organiza si gata. Au castigat in instanta pentru ca au avut dreptate, ministerul vrand sa le reduca activitatea prin "adaos la lege". Acele victorii in instanta insa nu afectau HG-ul emis acum, insa Ministerul iar a actionat ilegal. Aceste ilegalitati vor fi oprite insa nu in instanta, ci printr-o finantare tacuta a PSD-ului, asa cum s-a facut intotdeauna. Aceasta metoda este brevetata de Abramburica: te strang cu usa pana platesti, dupa care, pentru ca ai intrat in legalitate, te las in pace....
  • +1 (1 vot)    
   Bravo (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 20:24)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Legistul

   Salut,
   Am citit comentariul tau si te aprob.Din pacate multe persoane gindesc ilogic si irational facind anumite comentarii care demonstreaza nivelul "RIDICAT" de cultura si intelect dobindit la facultatile de "STAT".Este o rautate generata de concurenta pietei muncii deoarece se simt amenintati de licentiatii facultatilor particulare.In ceea ce priveste Abramburica a avut si are un comportament care reflecta nivelul de intelect pe care a reusit sa-l acumuleze la "STAT".Daca e sa vorbim de imagine ,acceseaza link-ul urmator.http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_lRlKTcTu9mU/SZEgXA3HLcI/AAAAAAAAAJU/orKdN-TPzLI/s400/abramburica.jpg&imgrefurl=http://cpoalelungi.blogspot.com/2009/06/abramburica-garantat-vanghelie.html&h=400&w=300&sz=26&tbnid=E8Ah0Qrcz8n2BM:&tbnh=124&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3DAbramburica&hl=ro&usg=__W8V7-QzEVmXi6RkqnaXE5fUelak=&ei=y8lYSryeHcXy-Qam74lI&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image
 • +2 (2 voturi)    
  imi pare rau (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 15:09)

  ami [anonim]

  Este destul de urat ceea ce se intampla.Dar totusi de ce nu s-a anuntat totul mai repede.Poate unii studenti si-ar fi dat altundeva licenta??!! Parerea mea personala e ca tot pe fond politic este totul.Dar ce sa ne mai miram de ce zice doamna "ministru",din moment ce pana in prezent nu a facut mare lucru.Nu poate sa-si coordoneze nici subalternii..ex:profesorii si BAC-ul.De ce trebuie platiti profesorii suplimentar pentru examenele de BAC???Nu este serviciul lor?
  vor salarii pentru a sta 4 luni pe an in concediu ?
  • 0 (0 voturi)    
   Cine este Andronache Abramburica (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 20:29)

   dan [anonim] i-a raspuns lui ami

   http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_lRlKTcTu9mU/SZEgXA3HLcI/AAAAAAAAAJU/orKdN-TPzLI/s400/abramburica.jpg&imgrefurl=http://cpoalelungi.blogspot.com/2009/06/abramburica-garantat-vanghelie.html&h=400&w=300&sz=26&tbnid=E8Ah0Qrcz8n2BM:&tbnh=124&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3DAbramburica&hl=ro&usg=__W8V7-QzEVmXi6RkqnaXE5fUelak=&ei=y8lYSryeHcXy-Qam74lI&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image
 • 0 (0 voturi)    
  PLEASE....O informatie vreau si eu...!!! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 16:19)

  ella_mihaela [anonim]

  Stie cineva daca se poate face transfer de la o facultate particulara la una de stat???Si daca da ,care-i procedura ,se da vreo admitere ceva?
  • 0 (0 voturi)    
   -- (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 16:55)

   Maxx [anonim] i-a raspuns lui ella_mihaela

   trebuie sa te duci la facultatea unde vrei sa te transferi sa vezi daca te primeste si trebuie sa ai incheiat anul fara restante
   • 0 (0 voturi)    
    Merci frumos! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 18:54)

    ella_mihaela [anonim] i-a raspuns lui Maxx

    .
 • +3 (3 voturi)    
  UDH (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 17:37)

  aniladam [utilizator]

  Inainte de tot ce voi spune in continuare vreau sa ma prezint: am 37 ani, , sunt mama a 3 copii si sunt absolventa a USH, . Cum am reusit sa realizez acet lucru? Cu mult sacrificiu si cu multa munca. O sa spuneti probabil " ce se mai invata la USH !" Se invata, de ce sa nu se invete? Cine vrea, invata oriunde, sau poate nu ati auzit ca orice padure are si uscaturi? Se spune ca noi, cei de la USH suntem prosti sau analfabeti, dar cine sunteti voi cei ce ne judecati?Oare nu sunteti nedrepti cand aruncati cu piatra in noi ca si cand voi , cei ce terminati la stat, ati fi mesianici? Nu aveti propriile voastre uscaturi? Spuneti ca noi invatam raspunsul grilelor afisate pe net . Nu este adevarat, pe site-ul facultatii nu au fost postate grile ci doar subiecte posibile si asta este cu totul altceva. Spunea cineva ca "inainte cu o luna de sustinerea examenelor manca cartea",dar de ce doar cu o luna inainte? Atunci cand esti atat de silitor si de constincios nu trebuie sa asimilati cunostinte si informatii noi tot timpul?Cum poti sa intelegi aplicatiile ce se efectueaza in cadrul seminariilor daca nu sti despre ce se discuta , fiindca de invatat se invata cu o luna inaintea examenelor? Cu ce esti diferit de mine, nu tot asa citesc si eu cursurile si cartile la care se fac trimiteri pentru a putea raspunde la aceste subiecte posibile , care cel putin pentru licenta nu sunt mai putin de 400 subiecte? Sau cum iti poti inchipui ca poti invata mecanic raspunsul problemelor de economie sau analiza economico-financiara cand datele problemelor pot fi oricand altele si nu realizezi nimic daca nu stii sa le rezolvi?Credeti cumva ca asta este definitia prostiei?Nu dragii mei ! Prostia apare atunci cand niste minti atat de luminate mor de grija altora! Nu fiti rautaciosi si nu va stresati in zadar , deoarece in viata de zi cu zi criteriile de promovare sunt altele iar de triat ne triaza viata clasificandu-ne pe toti la justa noastra valoare mai devreme sau mai tarziu,cu siguranta
 • 0 (2 voturi)    
  ush (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 19:25)

  andreea [anonim]

  stiti...pana la urma androneasca a picat de prosta...dar daca s-a trezit ea asa de pe o zi pe alta sa platesca....eu nu sunt de acord cu postul de mistru al invatamantului...sincer nu cred ca are o rationare corecta si demna de acel post...eu as compara-o cu o evadata de la spitalul de nebuni la cum actioneaza...
  Sper ca a fost cat de cat invatatura de minte pentru ea...
  Toate profilele de la universitatea spiru haret au fost acreditate...dar s-a marit taxa....
 • -2 (2 voturi)    
  invatati, maturati, invatati (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 20:38)

  ispy [anonim]

  vinzatoarea-avocat de la non-stopu din colt injura printre dinti cind merg sa iau o bere. taximetristul-economist murmura in barba cind astept sa imi vireze suma pe care el si-o considera bacsis... instalatorul-inginer diplomat s-a prostit si el... pe scara blocului e mizerie: femeia de serviciu a intrat in concediu de studii.

  romania nu are nici macar o universitate in top 100. iar calitatea invatamintului superior s-a diluat drastic, prin infiintarea locurilor cu taxa la stat, prin aparitia ciupercariilor de diplome private...
 • 0 (0 voturi)    
  o dilema (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 21:40)

  popescu [anonim]

  Nu inteleg de ce exista atata invidie.Sa va reamintesc ca orice angajator va intreaba "Ce stii sa faci" si nu "Ce nota ai la licenta" . Astfel cei care termina facultatiile particulare , si a caror note nu reflecta cunostintele acumulate pe perioada facultatii , diploma le va folosi drept ornament , si nimic mai mult.
 • 0 (0 voturi)    
  Curiozitate... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 21:55)

  Tiberiu [anonim]

  Exista vreo facultate in Romania la care, chiar daca inveti bine, trebuie sa platesti ca sa treci sau ca sa iei nota pe care o meriti?
  • -2 (4 voturi)    
   da, la cele de stat sunt escroci (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:31)

   n [anonim] i-a raspuns lui Tiberiu

   Da, la facultatile de stat trebuie sa platesti ca sa treci, indiferent de cat de mult ai invatat!!!
   Sunt niste escroci la stat! M-am saturat de profii de la stat, m-au scarbit!
   • +1 (3 voturi)    
    Si mai multa curiozitate... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 23:26)

    Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui n

    Da-mi un exemplu de situatie in care ai invatat dar a trebuit sa dai bani ca sa treci.
   • 0 (0 voturi)    
    nu se poate generaliza (Duminică, 12 iulie 2009, 18:50)

    nu [anonim] i-a raspuns lui n

    sunt cazuri particulare alea in care platesti examenele. problema este ca exista asemenea cazuri si ca sunt tolerate. dar de aici pana la a spune ca asta se intampla la toate facultatile de stat este aberant.
    eu am facut facultatea la cluj si prieteni de la stomatologie imi spuneau ca pentru nu stiu care profesoara li se recomanda sa viziteze cutare magazin de bijuterii, unde vanzatoarea le sugera studentilor ce si-ar dori doamna de data aceea. si studentii cumparau respectivul lantisor - evident acestea se petreceau cu ocazia examenului. asta este un caz concret. dar la fel de bine stiu si ca aia de la medicina invatau tot timpul pe branci.
 • +2 (2 voturi)    
  parere (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:33)

  just_me [anonim]

  Buna seara,

  inainte de toate TREZITI-VA LA REALITATE!!!! Invatamantul in Romania este la pamant si din cauza conducerii , a ministerului...privit ce se intampla cu admiterea la liceu, cum se sutin tezele cu subiect unic, priviti cum sunt sutinute examenele de BAC acolo cine este vinovatul?? Nu sunt pot face niste amarte de sibiecte pentru examene si se dau mari profesori cand de fapt habar nu au. Uitati va la cadrele didacice din licee si scoli generale .Ar trebui facut ceva la nivel national. Nu trebuie sa dam cu ce ne este la indemana in aceasta universitate...eu spre exemplu sunt absolventa a doua facultati una dintre ele este la stat in Universitatea Bucuresti si cealalta in invatamantul particular, sunt idei preconcepute pe care le aveti cu privire la cei care urmeaza cursurile unei facultati particulare, scoala se face oriunde numai sa doresti sa inveti , se pot lua examene probabil si asa cum sustineti voi nu contest ,dar repet indifrent daca facultatea este de stat sau particulara daca vrei sa inveti vei invata.
 • +1 (1 vot)    
  Geniilor (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:41)

  Florin [anonim]

  Bai frate numai cel care nu-i sigur pe el poate abera asa ceva ,de ce va este frica de astia de la Spiru vad ca va panicati atata inseamna ca sunteti slabi si nu puteti obtine un job ca sunteti slab pregatiti altfel nu-mi explic de ce tot sariti in sus ,nu ati auzit de concurenta sau nu faceti fata cu invatamantul asta Ceausit si invechit ,toceste ca prostul si copie pe sub banca vai de capul vostru.
 • +2 (2 voturi)    
  Spriru Haret NU e o fabrica de diplome! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 22:59)

  Nu mai fiti rautaciosi, egoisti cei de la stat! [anonim]

  Locuri pe pamant sunt pentru toata lumea, asa ca cei de la stat nu trebuie sa fie asa inversunati impotriva celor de la particulare!!!
  Eu am absolvit si la stat si la particulara. Pot spune cu mana pe inima ca la particulara se invata mult mai mult. Rezultatele iti sunt recunoscute fara sa impingi bani sub forma de mita!
  Asa ca nu mai fiti asa rautaciosi cei care ati facut doar la stat.
  Sa va spun ceva senzational: profesorii de la stat ne invatau sa fim atat de egoisti, sa ne sfasiem intre noi, sa nu ne imprumutam nici macar o carte, bagau zazanie intre noi, se mergea pe principiul: "Domneste si dezbina". Deci va dati si voi seama cum e la stat...
  Daca platesti o taxa la particulara nu inseamna ca platesti diploma, cum am vazut ca scriau unii niste aberatii pe aici, pur si simplu. Daca taxa e de 13 milioane la particulara, de ex., iar la stat e de 40 pana la suta de milioane, nu inseamna ca platesti profesorii sau o diploma la particulara. Mai degraba la stat, ca sa iei o diploma de stat e mai scump si nici nu inveti mare lucru acolo, profii sunt total dezinteresati! E normal ca la stat sa se practice astfel de taxe? E normal ca la stat sa se dea mita in euro in plicuri doar ca sa ti se dea examenul pe drept, atat cat meriti, nu mai mult?
  La particulara eu nu am auzit de astfel de cazuri.
  Cat meriti, atata iei la SPIRU HARET!
 • +2 (4 voturi)    
  facultetea (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 23:09)

  Ady [anonim]

  Vreau sa transmit tuturor "studentilor la stat" o intrebare:Ce experienta profesionala aveti in domeniul in care studiati? Stiu ca nu aveti cum sa o dobinditi,ca sunteti prea tineri dar tocmai asta este "concurenta".Cunosc oameni foarte capabili pe posturile pe care lucreaza si care risca sa-si piarda slujbele pentru ca nu au studii superioare.
  Va povestesc din exprienta proprie: Lucrez ca sofer de camion din "96 si am umblat cam prin toata Europa,am cunoscut foarte multi oameni,multe culturi si am trcut prin multe situatii.Anul trecut am incercat sa-mi schimb meseria,sa lucrez ca dispecer dar pe unde am aplicat mi sa raspuns ca n-am studii superioare.Nu conteaza ca vorbesc trei limbi straine,cunosc trasee,kilometri,adrese,tipuri de marfa,etc.,daca nu am studii nu corespund;prin urmare m-am inscris la facultate;ca sa pot concura cu vreun "pustiulica"care are studii dar experienta zero si cind suna ma intreaba:"Numai acolo ai ajuns?" dar el nu are habar cum se circula pe sosele.
  Concluzia:in Romania nu conteaza calitatea unei persoane ci numai imaginea pe care o are.De aceea am ajuns unde suntem;suferim de o boala mare"Multilateral dezvoltat" si in realitate nu facem nimic concret.
  "Economiile"mari s-au dezvoltat pe principul"Cei mai buni in domeniul lor".
  • 0 (2 voturi)    
   Nobel,ce mai... (Duminică, 12 iulie 2009, 9:30)

   Weather [utilizator] i-a raspuns lui Ady

   Uite un camionagiu destept care da la noi lectii.Hai sa ne traiesti Dorele,tu ii fi ala care dansa pe ritm de manele in timp ce ditamai hardughia mergea singura pe autostrada...
   PS.Ai uitat sa ne enumeri la lista competentelor si traseistele pe care le-ai examinat...
 • 0 (0 voturi)    
  Vrem democratie! (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 23:28)

  E democratie [anonim]

  Vrem democratie!
  Cum e posibil in secolul XXI sa interzici facultatile particulare???
  In strainatate particularele sunt cele mai de prestigiu! Exista si in afara concurenta, dar mancatori din astia, ca in Romania nu exista nicaieri! Intreceti toate natiile Pamantului cu egoismul vostru!
  La stat ne invatau profesorii sa fim egoisti, e foarte adevarat ce scriau alte persoane mai sus. Daca nu erai rau, egoist, misel, fara scrupule, n-aveai loc. Daca intr-un an nu puteai veni la facultate o zi, colegii nu-ti dadeau cursurile!
  Chiar profesorii ii incurajau sa faca asa!
  Bani ni se cereau de la obraz!
  Cheta era obisnuita la fiecare examen la stat! Apoi, la nota, se negocia. Te chema profesorii la catedra si fara nici o jena, iti cereau de la obraz, de fata cu restul. Eu le spuneam: "Dar... am facut perfect. Am invatat si ceea ce ne-ati dat dvs. si am studiat si suplimentar". Nimic... nu se discuta. Spaga era spaga la stat. Facea parte din sistem. Daca nu dadeai, nu luai examenul. Puteai sa stii perfect, ca nu luai examenul. In schimb, alte pitipoance, se duceau chiar cu profesori si alea erau trecute si cu note mari.
  Si atunci vin eu si intreb: Poti categorisi o persoana ca asta, care a trecut cu note mari ca era c...va facultatii, ca fiind foarte buna specialista in domeniul in care a fost licentiata? Si nu era doar un singur caz, erau nenumarate fete sarace, venite de la tara, care n-aveau bani nici sa stea in gazda, iar profesorii le plateau si gazda. Era penibil sa vezi un mos cu parul alb si aproape fara dinti in gura, cocosat, de mana cu studente care mai de care... In schimb, la particulara, n-am vazut asa ceva, asemenea orgii...
  Am ramas cu un gust cat se poate de amar in urma absolvirii facultatii de la stat. De facultatea particulara, nimic de zis! La particulara, ce sa zic: e corectitudine, conditiile nu se compara.
  La stat nici geamuri la sala de curs n-aveam in plina iarna! :)))
 • 0 (0 voturi)    
  Vreau sa fie democratie (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 23:43)

  vreau democratie [anonim]

  Vreau sa fie democratie si sa fie lasate in pace facultatile particulare.
  Intr-o societate democrata asa trebuie sa fie - cat mai multe firme, companii, universitati, etc. Publicul trebuie sa faca diferenta. Concurenta nu trebuie sa fie neloiala. Se procedeaza incorect - Ministerul e condus de facultatile de stat, e dirijat impotriva universitatilor particulare. Iar la gagauta aaia de andronescu (nu merita s-o scriu cu litera mare!!!), nu se poate pretinde verticabilitate. Femeia asta n-are coloana verticala. E prostuta rau de tot. E saraca cu duhul rau de tot. A zapacit invatamantul de-a binelea. Daca ea e o zapacita, sa lase Dumnezeului in pace pe toata lumea, sa nu mai deruteze bietii elevi. Da niste legi, peste noapte. Sa lase locul altuia mai competent, androneasca asta!
  Intr-o tara democrata vreau democratie sa fie!
  Vreau sa fie lasate facultatile particulare sa functioneze. De ce sa fie cerute taxe ilegale la stat, daca esti student?
  La particulara nu e asa. E un sistem corect, neatins de coruptia care exista la stat!
  De ce nu avem dreptul sa alegem sa mergem unde vrem noi, studentii, din moment ce e democratie? De ce ne constrangeti sa facem neaparat la stat o facultate? Am facut facultate la stat. Gata! Acum s-a terminat, mi-a ajuns pana peste cap. Masterul il fac la particulara! Nu se compara, nu exista termen de comparatie. Sistemul e super corect la particulara!
  Mai bine sa termini la particulara atat cu o taxa mica, dar cinstit, decat la asa-zisul "stat", dar cu taxe super mari. Sunt multe persoane la stat care se denigreaza in ultimul hal pentru a termina o facultate. Se duc prin paturile tuturor, deja nu mai conteaza si nici numarul nu-l mai stiu la cati profesori se duc cu acele fete de moravuri usoare!
  La particulara nu prea am vazut sa fie asa.
 • 0 (0 voturi)    
  Curiozitate patologica (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 23:48)

  Tiberiu [anonim]

  Oameni buni...va rog, va implor...da-ti-mi si mie exemple de facultati sau de profesori care iti impun EI TIE sa le dai bani ca sa promovezi un examen sau sa primesti nota pe care o meriti indiferent de cat de bine inveti. Dati-mi nume, sume de bani, exemple de situatii pentru ca imi vine greu a crede...si va rog fiti obiectivi, nu speculati...
 • 0 (0 voturi)    
  Taxe mari la "stat" - vrem democratie! (Duminică, 12 iulie 2009, 0:04)

  Taxe mari la "stat" [anonim]

  Vi se pare normal ca la "stat", la o scoala de asistente, sa fie 70% dintre locuri la taxa, iar taxa sa fie de 60 milioane pe an? Nu mai zic de medicina sau alte universitati.
  Daca e democratie, democratie sa fie!
  Taxe mari la "stat" - vrem democratie! Vreau sa fim lasati sa ne inscriem linistiti la universitatile particulare. De ce sa finantam statul cu sute de milioane pentru o facultate de "stat"? Vreau sa am libertatea de a alege sa merg la universitate particulara. Acolo e sistem corect de evaluare. Nu se compara nici la degetul mic cu o univ. de stat unde ti se percep bani, bani si iar bani. Totul se rezuma la BANI la stat! Iar in privinta corectitudinii, nici macar cei de la stat nu sunt in stare sa te evalueze corect in urma platii acelei taxe! Ti se percep taxe peste taxe acolo, la stat. Mai tineti minte cum in scoala generala sau in liceu se cereau taxe pentru: fondul clasei, fondul scolii, fondul nu stiu mai care, pentru ziua cuiva, pentru... pentru... pentru... etc? Eiii, bine. Asa e si la universitatile de stat. Chiar daca se presupune ca ar fi gratuit invatamantul de stat, nu e nici pe departe asa! Ministerul nu stie ce sa mai faca sa umple buzunarele profesorilor de la stat la maxim! Se plimba in toata lumea profii de la stat, au vile, jeep-uri, etc. Asta de saraci ce sunt? Ca n-o duc bine? Marea majoritate a profesorilor de la stat asa e - o duc bine, chiar mult prea bine. Cuvantul potrivit stiti care e pt ei? Huzuresc. Asta fac!
  Daca eu vreau sa aleg sa invat la particulara, unde taxa e mai mica, iar calitatea e net superioara, de ce trebuie sa fiu constrans?
  Nu e oare Romania o tara democrata?
  Se pare ca nu!
  Ministerul Invatamantului m-a dezamagit total!
  Nu se iau de lucrurile cu adevarat importante si le trateaza cu superficialitate in functie de anumite interese ale lor! Iar particularele vor sa le inchida (de parca n-ar fi democratie) doar pentru a castiga mai mult si mai mult, din ce in ce mai mult universitatile asa-zis de "stat"!
 • 0 (0 voturi)    
  Si totusi... (Duminică, 12 iulie 2009, 0:32)

  John [anonim]

  Si totusi care e problema voastra?
  Sant oameni care au invatat 5 ani in Spiru au dat licenta dupa ce au invatat si au luat-o. Bravo lor. Daca au diploma si nu stiu nimic se vor cerne in furcile posturilor care le ocupa sau le vor ocupa, daca stiu din nou bravo lor. Si ca o intrebare pentru cei care au ipresia ca au invatat mai mult decit altii: sunteti siguri ca dupa ce veti termina facultatea si va veti lua licenta veti deveni automat specialisti? Va spun eu ca NU. In facultate ati invatat cum si de unde sa cititi ca sa va descurcati pe viitor in rest nimic(sa nu-mi spuna mie cineva ca mai stie dupa 5 ani ce a invatat in anul 1). Deci mai usor cu agresivitatea asta, sunteti tari dovediti la locul de munca si in viata.
 • +1 (1 vot)    
  medic cu diploma la stat (Duminică, 12 iulie 2009, 12:04)

  gfytr [anonim]

  Medic de familie, cu facultate la stat, habar nu are sa strie o reteta sau sa puna un diagnostic si asta chiar daca a facut si 3 ani de rezidentiat. Acum face cursuri de ecografie la verisoara ei, care e director la un spital, iar pentru practica a lasat-o intr-un cabinet de eco si a dat rasol pentru ca d-na dr., cu pricina, ii vorbea de organele unei paciente, pe care o examena, si care le avea scoase sau le gresise locatia iar pacienta o corecta. Asa ca d-na directoare, ruda in speta, nu a mai lasat-o sa faca practica ca ii ducea institutia de rapa. Problema este si mai grava in ginecologie, unde medici buni sunt dar lipsesc cu desavarsire. Cei buni ii poti numara pe degete si asta daca nu cumva au fost loviti de patima banilor pentru ca au dezvoltat strategii de plimbat pe la cabinetele lor particulare.
 • +1 (1 vot)    
  Romania...frumoasa tara (Duminică, 12 iulie 2009, 12:18)

  Razvan [anonim]

  ...pacat ca e locuita...ma apuca asa cateodata sa fiu ....si sa generalizez sa fiu subiectiv...dar ma intreb apoi ce ma face sa gandesc asa...ce pot rezolva...ce nevoi mi as satisface...
  - amici romani...scoate ti capul din nisip. adresez mesajul celor care sunt cu capul in nisip. ca sa nu generalizez.
  - spagi au fost in romania si inca vor mai fi.si la stat si la particular.99 la suta nu vor recunoaste. mandria nu le va permite. exemple concrete...suna a turnatorie si fiecare va avea sufletul linistit daca nu va expune caz concret..doar nu e turnator.in primul rand al lui .
  - spagi, mita, interese economice, politice etc...in romania totul se vinde si se cumpara...observ ca si reactiile umane. e de ajuns sa arunce unu' o piatra ca apoi toata turma sa arunce...chiar daca nu stiu de ce....daca altul face...sa faca si el...
  - diplome pe banda...dragii mei...experienta e totul. ce dracu'...deschide ochiul mare si uita te in jurul tau. renunta la carapace.pentru ca ai pretentia sa traiesti intr o tara libera si democrata...si vrei respect...
  - si da ...sunt mandru ca am terminat Spiru Haret. si ma bucur cand intalnesc oameni care au terminat o facultate (nu conteaza care) si prin ceea ce au invatat si prin ceea ce sunt , fac lucruri minunate si in tara si in strainatate.
  - nu inteleg de ce ceri sa fi respectat ca om cand nu respecti ceilalti oameni?
  - si daca nu stii sa fi intelegator fata de greselile altora ( gramaticale, exprimare, viata etc) nu te ierta nici pe tine. oare poti?
  - frumoasa tara romania....
 • +1 (1 vot)    
  heloou (Duminică, 12 iulie 2009, 14:00)

  poor [anonim]

  vb in necunostinta de cauza. Sunt la management la ush shi nu cred ca are cineva curaj sa copieze sau sa dea spaga , cum spunetzi voi astia de la stat .salile de examen sunt pline de camere de luat vederi shi plus de asta fiecare student are de invatat 5-6 sute de "raspunsuri " cum spunetzi voi .
  intrebari nu tocmai usoare . shi acolo ca shi la voi... daca nu invetzi nu treci . shi daca statul e asa de bun cu "noi " de ce nu ofera shi ei 60000 de locuri sa dea posibilitatea tuturor sa incerce......
  intrebarea mea este ...... din 6000 de candidati intra 100 , ca atatea locuri sunt ..... adica? shi restul cu bani ? ce inseamna asta ?....aaaa pai stai asa ca alea 100 de locuri sunt ocupate de aia care au deja o facultate shi nu tre sa mai dea ex. am uitat shi pana la urma cine face facultate la stat ..? " piloshi " asa ca mai bn te duci la ush shi nu dai ex . eu platesc o groaza de bani shi daca nu invat pic. shi bani mei munciti .( am 33 ani ) shi muncesc din greu pe 2000 lei sal. apropo sa va trimit shi lista cu cei care au trecut anul acesta anul 3 .......46% ( de ce nu au dat spaga sa treaca?)
 • +1 (1 vot)    
  Articole nepublicate (Duminică, 12 iulie 2009, 14:13)

  Articole nepublicate [anonim]

  Anumite articole nu vor sa se publice!
  De ce?
  E democratie. Fiecare, in termeni civilizati, isi poate exprima opinia. Avem dreptul la o opinie!!!
  Publicati, va rog, toate articolele trimise pana acum de toti userii!
  • 0 (0 voturi)    
   Mesaj (Duminică, 12 iulie 2009, 16:58)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui Articole nepublicate

   Am citit mai multe pareri si am ramas uimita cata rautate poate exista din partea unor, asa zisi, "oameni cu invatatura de nivel superior." Eu, personal, sunt convinsa ca daca urmezi o facultate trebuie sa inveti mult. Am avut nefericita ocazie ca tunci cand am dat la liceu, e drept ca nu era de zi, chiar daca invatam numai note de trecere aveam. Insa, unii colegi, cu bani, faceau vizite la secretariat si notele mari le erau asigurate. Am schimbat liceul, cu unul unde nu exista asemenea coruptie. Apoi m-am inscris la USH pentru ca, nu este spaga, se invata, examenele sunt corecte. Vreau sa va spun ca daca nu inveti suficient, nu mai conteaza ca ai platit taxa de scolarizare, ai picat examenul. Nu pot sa inteleg, cum pot unii afirma ca citesti grilele ascultand muzica... Chiar daca am facut la ID, mi-am organizat timpul in asa fel, ca sa pot studia. Am teancuri de materiale pentru studiu, carti cursuri... Este o mare jicnire cand spun unii ca cei de la USH nu sunt buni, .... Cum nu este padure fara uscaturi, cred ca sunt si astfel de elemente, dar nu numai la facultatile particulare, ci peste tot. Insa e foarte urat si inuman sa pui in aceeasi oala pe toti. Opriti insultele si cultivati mai mult adevaratele valori pentru o lume mai buna! Ura nu aduce nimic bun. Am tot respectul fata de profesorii de la USH si pentru aceasta universitate.
 • 0 (0 voturi)    
  Tre' sa ma repet: e irelevant! (Duminică, 12 iulie 2009, 16:34)

  Eu [anonim]

  Cata vreme exista piata, se va dezvolta si oferta. Cata vreme exista idioti care umbla in limba dupa o hartie, o sa existe institutii care solicita la MEC hartii din alea, ca sa le revanda.

  Mai in clar: cata vreme unu' proaspat iesit din liceu isi cauta facultatea dupa pret, in cazul in care nu-l duce mintea sa intre la stat, o sa existe escroci care sa ii ceara bani prea putini ca sa-l poata si invata ceva din banii aia, da' o sa-i dea o hartie ca si cand l-ar fi invatat.

  In momentul in care selectia facultatii o s-o faca absolventii de liceu nu dupa pret, ci dupa de ex. salariul mediu la prima angajare al absolventilor facultatii respective, sau dupa procentajul celor angajati in termen de un an de la absolvire, fabricile de diplome de genul Spiru Haret o sa dea faliment, si angajatii care se ocupa de acreditare din minister o data cu ei. Daca 99% din absolventii facultatii XYZ se angajeaza in termen de trei luni de la absolvire pe o leafa medie neta de peste 1000 EUR/luna, ii mai pasa cuiva ca respectiva facultate nu e acreditata?
 • 0 (0 voturi)    
  ciolac (Duminică, 12 iulie 2009, 17:29)

  adrian [anonim]

  de ce nu spune nimeni despre cei care cumpara examene si licente desi sunt la STAT?
  • 0 (0 voturi)    
   exemple? (Duminică, 12 iulie 2009, 17:45)

   ramonaa [anonim] i-a raspuns lui adrian

   nimeni nu da exemple concrete. am impresia ca dumneata ori esti in cauza ori ai cunostinta de astfel de cazuri.
   da-ne un exemplu concret, te rugam
 • +1 (1 vot)    
  facultatea nu e obligatorie! (Duminică, 12 iulie 2009, 17:41)

  ramonaa [anonim]

  unde scrie ca facultatea e obligatorie? sa o faca cine vrea si cine poate.
  unde scrie ca taxele trebuie sa fie mici la universitatile de stat? citeam mai sus ca unii nu isi permit sa urmeze cursurile unei univ. de stat la taxa. nici nu trebuie sa isi permita toata lumea. cine e destept si n-are bani, n-are decat sa invete sa intre pe locurile bugetate. in majoritatea municipiilor resedinta de judet exista universitati de stat, cu locuri bugetate si cu locuri la taxa. cunosc n+1 cazuri din politie si alte institutii care fac USH doar pt diploma. toti fac dreptul pt a promova in functie sau salarii mai mari. iar cine zice ca nu poate face la facultate de stat, se inseala. toate universitatile au programe de licenta la ID si la ZI. cine munceste, sa faca ID. cine vrea sa invete sa faca la ZI.
  Abramburica ar trebui sa introduca, obligatoriu!, examenul de admitere la facultate. asa s-ar mai tria. nu trebuie sa fim toti intelectuali cu diploma. de ce in majoritatea universitatilor din RO se intra pe concurs de dosare? admitere pt nivel licenta, precum se organizeaza admitere pt master (examen scris, interviu, eseu de motivare etc.)
  sunt convinsa ca se da spaga si la univ. de stat (desi eu nu am cunostinta de astfel de cazuri).
  nu e normal ca universitatile de stat sa piarda teren in favoarea univ. particulare, unde licenta ti-o dai de acasa pe internet. de ce sa bagam bani in buzunarele privatilor, cand puteam sustine si finanta invatamantul de stat sa devina mai calitativ.
  eu am terminat UBB CLUJ, la taxa, am frecventat cursuri si seminarii, mi-am facut practica, mi-am scris licenta si am luat 9,80 la licenta. vecina mea, de 55 de ani, invatatoare a terminat saptamana trecuta USH psihologie si si-a luat licenta data de acasa pe internet cu 9,80, nota obtinuta in urma memorarii a 700 de grile puse la dispozitie de USH. in aceasi situatie mai cunosc n+1 persoane.
  sa faca o facultate cine poate si este capabil.
  toate cele bune!
  • 0 (0 voturi)    
   minciuni (Duminică, 12 iulie 2009, 22:02)

   ELENA [anonim] i-a raspuns lui ramonaa

   nu poti sustine licenta de acasa draga mea decat daca esti in strainatate in ceea ce priveste USH.INCEARCA SA NU INVENTEZI DIN INVIDIE
   • 0 (0 voturi)    
    mai intereseaza-te! (Duminică, 12 iulie 2009, 23:30)

    ramona.a [utilizator] i-a raspuns lui ELENA

    draga mea Elena, nu e invidie. nicidecum nu pot fi invidioasa pe o universitate pe care o consider fabrica de facut bani. iti spun ca asa au dat licenta cei de care am mentionat mai sus. iti spun foarte sigur! e drept ca au facut ID, dar nu erau plecati din tara, ba mai mult 2 cazuri la mine in bloc. in seara aceasta am discutat cu diferiti prieteni care fac USH, DREPT la id. unul dintre ei se gandea si sa dea examenul pt barou, la anul dupa licenta-ciclul de 3 ani. cum iti explici ca universitatile de stat au ciclul de licenta DREPT 4 ani, iar la USH sunt doar 3? in conditiile in care si 4 ani sunt putini.
    parerile sunt impartite. cei ce fac USH sunt de partea acesteia, cei ce fac univ. de stat (fie la taxa sau buget) sunt de partea aceleia. prefer sa ma inscriu acum, in toamna, tot la stat la master.
    numai bine
 • 0 (0 voturi)    
  USH (Duminică, 12 iulie 2009, 21:49)

  mircea [anonim]

  La Suceava USH are centru pentru invatamantul la distanta, nu am auzit niciodata sa pice un student, si nu ia 10 cel care nu vine cu fituica de acasa, sau care s-a certat cu toata lumea si nu vrea sa-i dea sa copie. Este o vrajeala de universitate care elibereaza diplome echivalente cu a oricarui student de la stat din Romania.
  Trebuia luat o data taurul de coarne si trebuie facuta curatenie in sistemul educational de stat, mai ales in cel superior
 • 0 (0 voturi)    
  ..... (Duminică, 12 iulie 2009, 21:56)

  X [anonim]

  nu toata lumea il are dragilor pe taticu plin de bani, unii chiar fac eforturi foarte mari pentru a putea face o facultate .....
 • 0 (0 voturi)    
  adaugare la cele de mai sus (Duminică, 12 iulie 2009, 22:28)

  elena [anonim]

  sunt studenta la USH IDintentionez sa ma transfer la o alta fac.care sa-mi dea siguranta si liniste,din experenta va scriu ca cine invata merge mai departe cel putin la sediul din orasul meu cine nu pica,repeta pana stie ca si la stat.trebuie sa fim mai flexibili la noutati in strainatate examenele din anii anteriori neluate le dai pana la licenta sa nu mai vorbim ca majoritatea invatamantului chiar si cel liceal este cu plata.inca o precizare sotul meu a terminat anul acesta laCUZAa doua fac. la stat cea din urma cu taxa este adevarat ca are experienta celor15ani de cadru didactic,materia fiind matematica nu o poate face oricine decat daca o stie dar nu asta vreau sa intelegeti ci faptul ca pe parcursul celor 5ani a, totalizat cam40 de intalniri cu fac.,cineva mai sus spunea ca nu poti sustine prea multe examene intr-o singura zi la stat ,sotul meu a sustinut in 4zile toate examenele din ultimul an plus ceva restante,toate acestea spune el fara spaga in plus a luat 9 la licenta,acum se poate numi si profesor de matematica fara prea mult efort exceptand sapt.de dinaintea licentei,dar trebuie sa recunosc ca este un om destept.ce parere aveti de invatamantul la stat
 • 0 (0 voturi)    
  Spiru (Luni, 13 iulie 2009, 1:35)

  CRISTINA [anonim]

  Buna seara,ma numar printre miile de studenti de la Spiru.As vrea sa intreb pe cei care arunca cu noroi in noi,cum se poate da spaga la un ...calculator?Pentru ca profesorul nu-l cunosti decat la examen,iar in timpul examenului daca faci o miscare,esti amenintat ca parasesti sala!Daca nu inveti cat de cat grilele alea poti sa stai si o ora in fata calculatorului(de fapt 30 minute) ca tot nu-ti spune nimeni!Si sa stiti ca se invata pe rupte la ID -vorbesc aici despre mine si colegii mei din grup).Pentru un 7 sau 8 trebuie sa stapanesti materia,mai ales la unele materii care au completari si unde,daca ai gresit o litera sau un semn de punctuatie,ti se anuleaza raspunsul-fapt care nu cred ca se intampla la stat -!Si nu a fost nici o materie care a avut 40 de intrebari!La noi,la geografie,cel mai putin au fost la o singura materie,105!Si nu ne trimite nimeni pe mail grilele,pentru ca poti sa ai surpriza sa le schimbe la examen!Si mai este un maaaaaaaare aspect pe care nu-l luati in calcul:taxa pe care o platim este suportabila,in contextul in care la Universitate este 2500!Si atunci cred ca tot cei care au bani si tin cu dintii sa faca o facultate cu renume se duc la stat!!!Cei care muncesc de se spetesc,au familii nu-si pot permite o taxa asa mare!De aceea sunt cei mai multi studenti la Spiru,tocmai pentru ca este cea mai accesibila, financiar vorbind!Cand ti se da diploma nu se specifica ca ai facut la ZI sau ID! si sa stiti,profesorii au spus-o ,nu noi,notele cele mai mari au fost tocmai la ID si FR,pentru ca la ZI viin in general pusti sustinuti financiar de parinti,si care ,chiar daca au materia proaspata de la liceu,nu se agita sa invete foarte tare.Dar cel care este le ID sau FR ,automat are un job,si poate si familie,stie care e valoarea banului si invata pentru banii dati!Eu n-am auzit pe nimeni sa dea spaga aici!I
  • -1 (1 vot)    
   Spiru Haret (Luni, 13 iulie 2009, 5:11)

   laura [anonim] i-a raspuns lui CRISTINA

   Am terminat anul acesta la USH, am dat licenta, dar sunt mandra de mine ca am facut o facultate. Nu conteaza numele facultatii, nu conteaza ca e e de stat sau particulara, nu conteaza cate ore ai mers la cusrsuri, seminarii, laboratoare, singurul lucru care conteaza este CE AI INVATAT TU CA AI FACUT O FACULTATE. Am dat examene de tip grila, si care e problema voastra? Voi cei de la stat care tociti mecanic zeci, sute de pagini, luati 10 la examen, ce stiti dupa o luna din ce ati invatat? Ca sa sustii un examen tip grila si sa il si iei(cu nota mare), trebuie sa treci prin toata materia si sa o intelegi, nu doar sa o inveti ca in clasa I pentru autodictare. Sunt , e adevarat, si exemplare care vin si dau cu zarul ca sa aleaga o varianta de raspuns si mai si iau examenul, dar asta nu va incurca pe voi cei de la stat, ci noi cei care am si invatat. La un interviu voi o sa spuneti "poezia pentru autodictare" (daca o sa v-o amintiti) cei ca mine vor spune propozitia pe care vrea interviatorul sa o auda ;) . Noi am ales USH pt taxa mai mica si posibilitatea de a si lucra. Ce rezulta de aici ? Ca in cei 3 ani pe care voi ati tocit bancile statului, noi am facut ceva productiv =am muncit, adica nu am papat banii lui taticu' sa pierdem noptile la baute prin camine. Terminati voi la stat ca pe mine nu ma speriati in materie de cunostinte asimilate in decursul facultatii. Drept urmare noi lucram si voi somati.
 • 0 (0 voturi)    
  O simpla opinie... (Luni, 13 iulie 2009, 4:04)

  Blackcat007 [anonim]

  In luna iulie 2006, dupa finalizarea examenului de Bacalaureat, am decis sa ma inscriu in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei. M-am deplasat pana la sediul acelei facultati in vederea obtinerii mai multor informatii referitoare la metodologia de admitere.
  Admiterea se realiza pe baza mediilor din liceu plus media de la bac...concurs de dosare atat. Fara examen de admitere. Intrucat am fost una din multele eleve mai putin constiincioase in cei patru ani de liceu si media de la bacalaureat era peste 8 dar pana in 10, am fost nevoita sa ma inscriu la una din multele universitati particulare ce aveau sa-mi ofere cunostinte in domeniul ales si nu in ultimul rand, o diploma. Aceasta a fost Spiru Haret. Stigmatizarea acestei universitati, a atins cote alarmante. Fiecare absolvent al Universitatii de Stat, stie in sinea lui ca a invatat de teama ca: "trebuie sa trec"- "sa n-am restante" -"sa fiu la seminar ca ma pica la examen" etc. Eu am invatat ca mi-a placut si nu am simtit presiune. In Romania inca se face carte sub presiunea amenintatoarelor restante in caz ca nu se vine la seminar, a subiectivismului profesorilor si a frustrarilor lor exprimate prin toane, abuz, sfidare a studentilor, intimidare, santaj cu "picati daca nu faceti aia si aia"...(in traducere libera..."veniti la seminar, cumparati-mi manualul, dati-mi spaga") toate generate de un salariu mic, de o gandire obtuza si de greutatile regimului demult apus care si-au pus amprenta in inconstientul colectiv, totul ducand in final la degradare. Deschide-ti-va mintile pentru a va exprima o opinie reala si nu mai stati cantonati in conceptia "constiintei de masa " La Spiru nu se face carte"- "Plateste mamica si taticul" etc. Ascultati parerile absolventilor din cadrul Universitatii Spiru Haret. Se face carte oriunde, oricand, numai sa vrei, sa citesti, sa scrii si sa asculti ce are altul de spus, fara a-l judeca.

  "Invatarea netrecuta prin filtrul gandirii este o munca inutila" Confucius.
 • 0 (0 voturi)    
  Despre Romania si democratie (Luni, 13 iulie 2009, 9:50)

  Razvan [anonim]

  Buna dimineata.
  Am ajuns la concluzia ca nu exista o solutie pentru a rezolva o problema de acest gen privat-stat si ce deriva din aceasta relatie, ca sa zic asa...
  - problema este alta de fapt. Romania, frumoasa mea tara nu era pregatita pentru democratie atunci cand intr un fel sau altul a dobandit aceasta ,,democratie,,.
  -nu stie ce sa faca cu democratia si incercand sa o foloseasca, pentru ca tot o are...!...da erori...erori macabre. ar fi trebuit sa mai ramana in comunism, sa treaca printr o faza tranzitorie in care ar fi fost pregatita si abia apoi sa primeasca democratia. prea devreme s a facut trecerea. si prea brusc. tinand cont de calitatile poporului roman.un popor putin mai sensibil.
  - adevarati romani democrati sunt cei care au fugit din tara pana in '89. si din pacate cei care mai,,fug,, din tara si in momentul de fata.
  - sunt de acord ca suntem pe pamant si nu ai cum sa traiesti in rai, dar sa traiesti mai bine se poate. numai ca o sa dureze mult timp pana cand Romania va fi cu adevarat democrata. nu 100 % dar destul incat oricine sa poata respira.
  - e simplu ca cineva cu o anumita intentie sa lanseze o idee si apoi sa manipuleze rezultatele in favoarea lui. masele populare sunt,pentru cei care se ocupa cu asta, simplu de controlat. dar..cei care manipuleaza e bine sa inteleaga ca nu sunt singuri pe lume si ca pot face si bine cu aceasta manipulare..
  - utopie...
  -deocamdata ramanem pe baricade si aruncam cu mizerii in noi. spre satisfactia unui grup restrans de persoane...
  - ma retrag din discutii..tot ce va doriti voua...oricum si oricine sunteti...
 • 0 (0 voturi)    
  spiru (Luni, 13 iulie 2009, 10:46)

  eu [anonim]

  sunteti jalnici am terminat spiru si nu am copiat la vreun examen ce sa mai zic de spaga...
 • 0 (0 voturi)    
  Rezultate Testari (Luni, 13 iulie 2009, 18:05)

  pro_d [anonim]

  Nu mai denigrati atat U.S.H.
  Un profesor de contabilitate care preda atat la Ush cat si la o facultate de stat a facut urmatorul experiment :
  A dat la examenul din primul semestru, la examen, la cei de la stat testele de la USH.Rezultatul : DEZASTRU ! NOTA CEA MAI MARE A FOST 6 si mai mult de 50% au picat !
  Nu au avut dupa ce sa copieze pentru ca le-ar fi trebuit tot manualul, toate cursurile si toate problemele rezolvate pentru ca testele sant din toata materia ,absolut toata materia (chiar si din introducere si incheiere)
  Spun ceva cei de la acea facultate in legatura cu acest rezutat. Nu . Tacere totala !
 • 0 (0 voturi)    
  Simplu si la obiect (Luni, 13 iulie 2009, 22:18)

  Barabula [anonim]

  O parere doar...
  Am contribuit la °nasterea° unuia dintre soft-urile acelea cu intrebari aleatorii. Stiu ce inseamna Spiru Haret. Stiu ca "nu se copiaza° desi toata lumea are subiectele pe mail in primii 2 ani. Stiu cum se face si la alte facultati particulare. Da sigur, sunt camere. Acuma ma intreb retoric, asa ca un om mic si neinsemnat ce sunt, oare cat de dobitoc sa fie un om ca sa nu reuseasca sa isi invete 20 de raspunsuri la un test grila si sa iasa magna cum laudae in sesiuni!
  Lasand acest amanunt la o parte, poate ca voi va bateti cu pumnii in piept ca facultatile particulare pot fi comparate cu facultatile de stat? Pot sa va spun doar ca si cea mai mare loaza dintr-o facultate de stat tot stie mai multa materie decat un student mediocru dintr-una particulara! Vorbesc ca un om cu experienta si stiu ca multi veti comenta pe langa, dar inainte de a comenta, amintiti-va ca uneori este mai bine sa taci cand stii in tine ca nu ai dreptate! Nu iau apararea nimanui! Studiul este individual si da, un student de la o facultate particulara poate invata carte poate chiar mai multa decat unul de la o facultate omoloaga de stat. Dar aici nu este meritul profesorilor ci al individului. Stim toti foarte bine ce este cu adevarat deranjant in toata aceasta problema si anume faptul ca ne batem cei care invatam de-adevaratelea cu oameni care si-au platit toate examenele, cu oameni care s-au dus la examenul de licenta, au zambit piezis, au stat de vorba cu profesorii din comisie despre timpul probabil si masina pe care si-a luat-o si a iesit cu minciuna pe buze ca vai ce greu i-a fost si ca a reusit sa ia 10! Dupa care il aranjeaza mami, tati sau alte rude si te trezesti la interviu ca il angajeaza tot pe el, cel care a stat in facultate dupa primele 2 randuri la cursuri si cand tu incercai sa te concentrezi, el facea avioane sau o tragea de sutien pe tipa de langa el facand misto de cei care invatau.
  Concluzie - bine ca au retras acreditarea. Sa dea si ei ex la stat!
  • 0 (0 voturi)    
   de acord! (Luni, 13 iulie 2009, 23:46)

   ramona.a [anonim] i-a raspuns lui Barabula

   sunt perfect de acord! sa-i lase pe cei ce si-au inceput studiile la spiru, dar sa isi dea licenta la stat. apoi.. din toamna sa nu se mai faca inmatriculari.
   numai bine
 • 0 (0 voturi)    
  offfffff (Marţi, 14 iulie 2009, 9:19)

  stefania [anonim]

  eu zic sa nu vorbiti asa fara sa stiti acum pe bune spune mi si mie unde te mai angajezi azi fara sa ai experienta fix nicaieri eu am facut un an la dimitrei cantemir si sincer ii facem unei colege care era anu doi toate proiectele stiti cati de la uman termina o facultate bazata pe matematica ohhhhhoooo super multi si sincer aia habar nu au sa faca o eucuatie de grad doi ca sa zik asa si tot termina fac aia ptr ca tocesc si au iesit din faculate si nu stiu sa isi faca meseria stiti cati tampiti termina aseu vai de capul meu nu nu mai spiru da diplome asa aiurea toate facultatile dau sa fim seriosi si de la ase am vazut ogramaba de economisti si contabili care habar nu au ce e ala un cont sau cate clase de contru sunt ai sa fim seriosi........................................ aviz celor care sunt la stat habar nu aveti sa va faceti meseria si va plangeti ca ajungeti la 30 de ani cu un sal de cacat deaia e normal cand te angajezi ala vrea sa stii sa iii faci si smecherii nu numai ce te invta cartile si sa fim seriosi cine da pe mana unuia care abia a terminat o afacer de condus si care pe deasupra vrea si o gramada de bani ca vai draga el a terminat la stat si are o facultate este fix NULA ma iau exemplu pe mn am o amica care face la zi ase parca finante banci si nu stie nimik am rugat o sa imi zik si mie cum se calculeaza o dobanda compusa si a inceput sa rada si sa imi zica domne eu tocesc stiu in ziua aia si pe urma nu mai stiu da frate sunt la spiru anu intai dar stiu mai multe decat stie unu care e la ase anu trei pun pariu ca nu stie sa iti faca un cont de 401 sau 411 alti stiu dc ptru ca lucreaza si au invatat. am uitat sa zik dc nu m am ami dus la dimitrie cantemir in fiecare an taxa creste cu 50 de euro adica e in jur de vreo 550 de euro pe langa asta mai pune manuale caiete speciale si multe altele puls ca restanta e 100 ron si daca nu o iei dai a doua oara dai 120 si a treia 140 si tot asa ai ca ma enervez si nu e bn fac riduri hihih..
 • 0 (0 voturi)    
  taxa? (Miercuri, 15 iulie 2009, 12:49)

  ush id oradea [anonim]

  Sa fim sinceri..... nu pt putini dintre studentii USH, criteriul pt care au ales aceasta unifersitate a fost taxa. Exemplu pesonal.... in oradea la universitatea de stat taxa este de 2100 lei pe an... iar la USH 1080 lei pe an...... pt mine conteaza asta...nu stiu pt altii dat pt mine chiar conteaza. Faptul ca as plati dublu nu ma face mai desteapta ... in nici un caz. Am ales ID pt ca si muncesc si mai am si un copil mic de crescut ... timpul meu e foarte limitat. Tot atata mi-ar fi oferit si universitatea de stat cat imi ofera si USH.. doar ca pe bani mai multi. Sa fie ei sanatosi. Daca madam "ministreasa" accepta greu concurenta .. e problema ei... da sa puna mana sa invete ce inseamna capitalism. Minunatii nostri politicieni stiu sa dea legi cu dedicatie care sa avantajeze cand pe unii ... cand pe altii..... cu conditia sa fie din "sistem"... da la tampitii de-i voteaza dau numa taxe si impozite... asa ne trebuie. N-am fost in stare sa accesam nici un fond neramburasbil de la UE.... ne dau aia bani dar noi nu stim sa-i folosim.... problema e alta.... acei bani trebuie justificati si asta nu le convine lor.... ca altfel cum am putea oare sa avem cel mai scump km de autostrada din europa, cum am putea avea cele mai inutile investitii la sume fabuloase?.... Treaba e ca indiferent ce se va intampla la USH.. eu la stat nu ma duc... pe banii mei am dreptul sa aleg si vreau sa fiu lasata sa fac asta... de ce sa mi se ingradeasca posibilitatile... ce democratie mai e si asta?
 • 0 (0 voturi)    
  huuuuuoooo! (Vineri, 17 iulie 2009, 12:53)

  robingood [anonim]

  Am 4 copii si un singur venit in casa(cca 700 ron).Am urmat cursurile la Spiru si am luat licenta cu nota buna.Am facut eforturi extraordinare pentru a putea achita toate taxele si celelalte cheltuieli .Am fost la Bucuresti dupa adeverinta cu situatia matricola solicitata la depuerea dosarului pentru titularizare. M-am pregatit pentru examen intr-un mediu”ostil invatarii”(4copii din care unul cu Down).Cand m-am dus la titularizare am intrat pe usa din fata si am fost scoasa pe usa din spate.
  Daca as avea vreo putere ,pentru umilinta pe care am suportat-o,i-as jupui de vii pe cei vinovati si le-as da foc la ce au ei mai drag.
  Dar cum nu sunt Supermann supun doar atat huuuuoooo!
  P.S. Revolutia din 89 a izbucnit si de la mai putin!
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Marţi, 21 iulie 2009, 11:15)

  eu [anonim]

  eu sunt student la zi la upg ploiesti si ca sa fiu sigur ca-mi iau examenele cu brio cotizez ptr fiecare ex gras si nu numai eu totii facem asa ceva
 • 0 (0 voturi)    
  Scarba.. (Vineri, 7 august 2009, 17:35)

  drushk [anonim]

  Mi-e scarba ca sunt roman... cu ce draq va deranjam, noi care am terminat Spiru??? Nu va luam mancarea de la gura, si nici nu va dam in cap... insa invidia aia de roman 100% nu va lasa sa va ganditi si la fratii vostri care au cotizat la aceasta mare inselatorie cate 5 ani... vreti sa le dati in cap cand sunt la pamant...
  Imi este sila cand un licentiat in FACULTATI DE STAT, nu este licentiat in scoala vietii...
  Aveti tot dispretul meu!!!
 • 0 (0 voturi)    
  invatamantul practic (Luni, 10 august 2009, 13:00)

  cineva [anonim]

  cred ca economia tarii s-a dus de rapa din cauza invatamantului romanesc , nu a fost adaptat dupa nevoile economice ale tarii si a globalizarii . Sa fim seriosi unde sunt expertii economici care au iesit din aceste facultati (stat/privat), sunt la televizor ? haideti sa luam un domeniul economic , ce s-a intamplat cu el, exista vreo facultate care explica de ce economia s-a prabusit ? de ce aceea indrustrie (mobilei, agriculturii, masinilor etc..)nu mai da randament ?ce solutii sunt ?
  unde sunt expertii care au invatat in strainatate pe banii contribuabilului,au plecat afara sa munceasca ?
  daca am aderat la globalizare, trebuie sa ne adaptam situatiei si sa invatam cu totii ca avem de dus o lupta economica foarte apriga, pentru a ne fi bine la toti si copiilor nostri.
  daca firmele transnationale au venit in Romania, noi de ce nu am face la fel ca doar avem facultati cu domenii economice foarte multe.
  Oricum ar fi trebuie sa ne adaptam sa invatam si mai mult sa avem curajul sa exploatam la maxim cunostiintele acumulate si sa dovedim ca sunt bune in practica.

  Sa fiti iubiti!!!! :)
 • 0 (0 voturi)    
  mesaj catre d-na ministru E.A. (Joi, 13 august 2009, 22:44)

  elena [anonim]

  Un calcul simplu pentru tovarasa ministru Ecaterina A.
  Ba chiar colegilor studenti de la "stat"mari mestri in diplome false,criminali veritabili(crima celor doi medicinisti si nu numai),shpagari si prostitutie cu unii profesori....

  Sa calculam:

  Doamna ministru, Ecaterina Andronescu, a afirmat ca s-a alarmat in momentul in care au fost cerute, de catre Universitatea Spiru Haret, 56.000 diplome anul acesta. Oricine care aude aceasta cifra va fi socat. Sa fie oare acesta adevarul?
  Ce a omis doamna ministru sa spuna, este ca aceste 56.000 diplome sunt pentru un numar de 30 facultati. Impartind 56.000 diplome la 30, aflam ca fiecare facultate a avut in medie 1800 absolventi in acest an. Mai departe ne dam seama ca in acest an, la fel ca si anul trecut, au absolvit doua generatii: un ciclu bologna si un ciclu de 4, respectiv 5 ani (pentru FR). Asadar din fieccare generatie, la o specializare, avem cate 900 licentiati. Apoi totul se imparte la 3, pentru cele 3 forme de invatamant.

  I se mai pare cuiva mult ca anul asta, la o specializare, la fiecare forma de invatamant, au absolvit 300 studenti?
  In anul in care am intrat eu, la specializarea mea la FR au intrat 700 persoane. Am terminat aceasta facultate si suntem acum licentiati, 300 dintre noi. Deci mai putin de jumatate. La fel ca la oricare alta facultate.

  Iata motivul pentru care nu cred in stiri. E atat de usor sa manipulezi cand arati numai jumatate de adevar!
  Imi aduc aminte cum suna juramantul la tribunal, in state:
  "I swear to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth". Stiau ei ce stiau!
  Inca ceva doamna ministru :daca tot nu credeti in notele date de calculator desfiintati naibii si examenele auto.Sau nu stiati ca se dau teste pe calculator si acesta aplica nota?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by