Inspectorii sanitari ai ANSVSA si ai DSVSA au sanctionat in urma controalelor din 6 iulie, 15 supermarketuri din Capitala cu amenzi in valoare de 193.500 lei si confiscarea unor cantitati de carne, produse din carne, branzeturi si inghetata, informeaza NewsIn.

Controalele au fost efectuate in unitatile SC General Nic, SC Rainbow, SC Mega Image, SC Albinuta, SC Ivet Comprod, SC Rewe Romania, SC Billa Romania, SC Can Serv, SC Gimrom Holding, SC La Fourmie (Mega Image), SC Cris International.

Astfel, la supermarketul SC General Nic din sector 1, abateri constatate au fost neintretinerea in conditii de igiena a spatiilor de prelucrare, depozitare si nerespectarea trasabilitatii produselor.

La SC Rainbow din sector 1, abaterile constatate au fost: etichetare necorespunzatoare, produse fara elemente de identificare.

Supermarketului SC Mega Image din sector 2, i-au fost aplicat amenzi de 20.000 lei pentru comercializare de produse cu termen de valabilitate depasit. In aceeasi situatie s-a aflat si supermarketul Albinuta din sectorul 2.

SC Billa Romania, sector 3, a fost amendata cu 10.000 lei pentru neintretinerea in conditii corespunzatoare a spatiilor, utilajelor, si austensilelor; comercializarea produselor in spatii neautorizate.

Conducerea ANSVSA a mai dispus duminica un control ad-hoc la hipermarketurile si supermarketurile din Bucuresti, care s-a soldat cu sanctiuni in valoare de 145.000 lei pentru 11 dintre cele 12 unitati verificate, precum si retragerea de la comercializare a 250 kg de produse.