"Eu sper sa reusim totusi ca, pana la sfarsitul anului, sa platim in mod regulat salarii, pensii, alocatii si tot ceea ce generic numim cheltuielile bugetare obligatorii", a afirmat vineri ministrul Muncii, Marian Sarbu, aflat intr-o vizita la Iasi, potrivit NewsIn.

"Salariile, pensiile, alocatiile si tot ceea ce generic numim cheltuielile bugetare obligatorii, pe un rang de preferinta unanim acceptat, sunt platite primele sau, in orice caz, sunt ultimele atunci cand se pune problema unor taieri de alocatii bugetare. Nu am in acest moment temeri care sa se bazeze pe niste date concrete cum ca pana la sfarsitul anului vom avea probleme cu salariile sau pensiile", a declarat Marian Sarbu.

Referitor la reducerile de personal din sistemul bugetar, Marian Sarbu spune ca politica exprimata de premierul Emil Boc, pe principiul "pleaca sapte, angajam unul", este un angajament care a fost asumat de Guvern prin acordul cu FMI si Uniunea Europeana.

"Pare a fi cel mai bun mod de a diminua numarul de angajati la stat fara niste dureri sociale foarte mari. Ai plecari care cumuleaza sapte angajati, intr-o anumita perioada, e vorba inclusiv de iesirile la pensie, la cele sapte posturi care au devenit vacante nu poti angaja decat unul. In felul acesta, intr-un interval rezonabil de timp, numarul angajatilor la stat ar urma sa fie rezonabil el insusi", a subliniat ministrul Muncii. El a adaugat ca eforturile financiare pe care Guvernul le face in aceasta perioada de criza "trebuie rationalizate si din punctul de vedere al numarului de angajati".