OSCE echivaleaza regimul stalinist  cu cel nazist. Rusia: O jignire la adresa istoriei

de Olga Popescu     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2009, 15:33 Actualitate | Esenţial

Adunarea Parlamentara a OSCE a adoptat o rezolutie care pune semnul egalitatii intre regimul nazist si cel stalinist, starnind furia delegatiei ruse, care a apreciat decizia drept "o jignire la adresa istoriei", relateaza agentiile rusesti ITAR-TASS si Interfax.

Documentul, intitulat "Unificarea Europei impartite: apararea drepturilor omului si a libertatilor cetatenesti in secolul XXI in regiunea OSCE", condamna crimele nazismului si stalinismului si a fost adoptat in ultima zi de lucru a AP OSCE, care a avut loc la Vilnius.

Rezolutia sustine initiativa Parlamentului European de a proclama ziua de 23 august, cand a fost semnat, in urma cu 70 de ani, Pactul Ribbentrop-Molotov, drept Ziua memoriei victimelor stalinismului si nazismului.

Seful delegatiei ruse, Aleksandr Kozlovski, a declarat ca a pune semnul egal intre regimul nazist si cel stalinist, "a carui contributie a fost decisiva in infrangerea fascismului, este o jignire la adresa istoriei".

Rezolutia a fost initiata de delegatii din Letonia (Wilie Aliaknaite-Abramikene) si Slovenia (Robert Batelli).

Documentul subliniaza ca, in secolul XX, tarile Europei s-au confruntat cu doua puternice regimuri totalitariste – nazist si stalinist, in timpul carora au avut loc genociduri, s-au incalcat drepturile si libertatile omului, au fost savarsite crime de razboi si crime impotriva umanitatii.

Textul exprima, de asemenea, nelinistea in legatura cu laudele exprimate la adresa regimurilor totalitariste, precum si cu preamarirea publica a trecutului nazist si stalinist.

Documentul cuprinde un avertisment despre o posibila intarire a regimurilor extremiste, inclusiv neonaziste. Rezolutia lanseaza un apel statelor membre OSCE de a-si deschide arhivele istorice si politice, de a lupta impotriva xenofobiei si a nationalismului agresiv.


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

6575 vizualizari

 • +27 (31 voturi)    
  cat se poate de corecta asemanarea (Vineri, 3 iulie 2009, 15:41)

  un oarecare [anonim]

  Asa cum Germania isi recunoaste ororile istorice fara sa strabe din nas asa trebuie sa o faca si Rusia. Doar ca ei nu au pierdut razboiul in 1945 . Asta e singura diferenta intre cele 2 regimuri. Unii la final au iesit invingatori.
  • +7 (11 voturi)    
   secolul 20 = secolul nebunilor (Vineri, 3 iulie 2009, 17:21)

   atreus [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

   Regimul stalinist si cel nazist sunt echivalente! Uniunea Sovietica, o aberatie iar secolul 20, secolul nebunilor!
   • +4 (6 voturi)    
    E o veste foarte buna pentru interesele Romaniei (Vineri, 3 iulie 2009, 19:54)

    Moarte comunismului [anonim] i-a raspuns lui atreus

    De mai multi ani diplomatia romaneasca lucreaza pe langa alte state, impreuna cu diplomatiile statelor baltice, la o recunoastere oficiala, in mai multe etape, a ilegalitatii si imoralitatii Pactului sovieto-nazist prin care Romania a fost obligata sa abandoneze Basarabia si nordul Bucovinei.

    Rezolutia OSCE e o victorie contra diplomatiei rusesti si un succes romanesc, Pactul e considerat deja imoral si data semnarii sale devine o comerorare a victimelor unor dictaturi fasciste si comuniste.

    Presedintia si Parlamentul Romaniei au condamnat deja acest Pact si rezolutia OSCE reprezinta acum un argument politic, diplomatic si juridic pentru a nu semna nici un fel de Tratat de frontiera cu Rep. Moldova si pentru a incepe o campanie lunga pt. recuperarea teritoriilor pastrate samavolnic de Ucraina (despre care Putin zicea ca e un stat "facut din bucati").

    Nu e intamplator ca Voronin e cam disperat in declaratii si ca Ucraina a facut in urgenta sedinta de parlament cu usile inchise despre relatiile cu Romania, se asteptau deja la rezolutia OSCE si ei stiau ca Romania lucreaza discret. Era important ca rezolutia sa nu vina de la state ce au frontiera cu Ucraina sau Moldova si sa fie state mici, imposibil de banuit de "expansionism".

    Ca si la Haga, Romania a castigat la Vilnius inca o batalie din acest razboi lung, purtat cu armele diplomatiei, politicii si dreptului international.

    Romania creste (si chiar cand e criza, scade mai putin decat Ucraina, Moldova, Ungaria sau Turcia), e mai puternica decat acum 15 ani, e membra UE si NATO, nu mai poate fi ignorata in aceasta parte de Europa. Avem de recuperat 50.000km2 si peste 4 milioane de etnici romani din Moldova si Ucraina.

    Si asa va fi !
    • -2 (10 voturi)    
     . (Vineri, 3 iulie 2009, 20:01)

     Ivanu [utilizator] i-a raspuns lui Moarte comunismului

     da' mai terminati-o cu pretentiile de unificare, nici poporul roman si nici cel moldovean nu isi doreste asa ceva
     • 0 (2 voturi)    
      Pai matale sigur nu, daca-ti zici Ivan (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 16:12)

      Eu [anonim] i-a raspuns lui Ivanu

      Acu' vreo exact 23 de ani, la ora de istorie, ma trezesc asa, din senin la ora de istorie, sa intreb de ce nu revendicam Basarabia de la rusi. Imi da acolo un raspuns evaziv profa de istorie, si a doua zi tata-meu e chemat la vorbitor - ca norocu', de sotu' dascalitei de istorie, ca in micutzul orasel din care provin se stia toata lumea cu (aproape) toata lumea. Si e intrebat tat-meu ce-am eu cu nevasta intrebatorului, vreau s-o bag in balarii, de-i pun asa intrebari cu public? Asa ca io m-am ales cu o portie de morala si invatatura despre ce anume nu-i bine sa-mi bat gura, si chestia a fost ingropata (sau nu? inca nu mi-am vazut dosarul de la securitate :D)

      Vremea aia a trecut. Da' mi se pare ilustrativ faptul ca deja de la vremea aia, un mucos care inca nu stia prea bine pe ce lume traieste macar atat pricepea, ca romanii de peste Prut sunt tot romani. Si asta in conditiile in care de loc mi-s banatean, unde se stie ca banatenii cand pomenesc de moldoveni le creste tensiunea.

      Asa ca io zic sa te mai informezi. E iresponsabil politic, si nu-si asuma nimeni in momentul de fata raspunderea de a face un sondaj de opinie relativ la problema, da' io mi-s convins ca pe matale rezultatele te-ar uimi.
    • +1 (5 voturi)    
     Bravo!! (Vineri, 3 iulie 2009, 23:10)

     George [anonim] i-a raspuns lui Moarte comunismului

     Bravo lor si Bravo si tie, asa trebuie sa gandim! BRAVO, Bravo. Bravo!
  • -2 (8 voturi)    
   nu numai ; sionismul a inflorit in Rusia comunista (Vineri, 3 iulie 2009, 19:37)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

   teroristi evrei 'revolutionari 'ca Emma Goldman sau Trotzki , s-au putut manifesta plenar in comunismul rus ;din 12 membrii ai Biroului Central al CC Bolsevik -9 erau evrei curati si unul metisat, Lenin!
   Era o reactie la atitudinea antisemita a tzarilor rusi!
   nu se poate compara nazismul antisemit cu comunismul filosemit ;fiecare a fost dedicat altui scop ,la nemti revansa dupa primul razboi mondial ,la rusi modernizarea Rusiei -dupa razboi Stalin a inteles ,ca evreii au utilizat comunismul ca o trambulina pentru re-crearea statului Israel ,nasul Israelului fiind URSS,nasa SUA -prigoana lui Stalin impotriva evreilor a fost mai mult o miscare pentru a ii sili sa emigreze in Israelul depopulat la vremea aceea -statele arabe erau pro-britanice ,ISRAEL era anti -britanic ,etc
   • 0 (0 voturi)    
    Comunism in Rusia (Luni, 6 iulie 2009, 16:57)

    ganduldinumbra [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    În Rusia
    The American Hebrew din 20 septembrie 1920, la pagina 8, arată că revoluţia bolşevică din Rusia este "produsul creierelor evreieşti" precum şi "a nemulţumirii evreilor" şi că a avut loc datorită planificării făcută tot de ei, având ca obiectiv crearea unei noi ordini mondiale şi că ceea ce s-a făcut în Rusia va trebui extins la nivel mondial.

    În acelaşi dicţionar de personalităţi iudaice amintit mai sus şi scris de Wigoder Geofrey sunt prezentaţi şi liderii bolşevici de cel mai înalt rang (evident cei evrei), care au produs lovitura de stat bolşevică şi au condus regimul comunist sovietic[10]. Aceştia sunt: Vladimir Ilich Ulianov Lenin, evreu după mamă, presedintele Sovietului Suprem; Leo Trotsky (Lew Davonovich Bronstein), evreu, comisarul Armatei si Marinei; Josepf Visarionovich Stalin (Josiph David Vissarionovich Djugashvili-Kochba), evreu din Georgia, Comisar pentru Nationalităţi; Grigore Zinoviev (Apfelbaum), evreu, Comisar pentru Interne; Kohen (Volodarsky), evreu, Comisar pentru presă şi propagandă; Samuel Kaufmann, evreu, Comisar pentru Proprietăţi Rurale; Steinberg, evreu, Comisar pentru Justiţie; Schmidt, evreu, Comisar pentru Lucrări Publice; Ethel Knigkisen, evreică, Comisar pentru Aprovizionare; Pfenigstein, evreu, Comisar pentru Refugiati; Schlichten, evreu, Comisar pentru Confiscari de Imobile; Lurie, evreu, Presedinte Consiliul Suprem Economic; Kukor (Kukorsky), evreu, Comisar pentru Comert; Spitzberg, evreu, Comisar pentru Cultura; Urisky (Radomilsky), evreu Comisar pentru Alegeri; Simasko, evreu, Comisar pentru Sănătate
  • 0 (2 voturi)    
   asa e (Vineri, 3 iulie 2009, 23:21)

   MirceaA [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

   are dreptate Rusia. E o jignire a istoriei. Regimul stalinist a fost de mii de ori mai criminal decat cel nazist.
  • -1 (1 vot)    
   "Stalin si poporul rus"... doar prostie au adus (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 2:41)

   nevermind [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

   In original se zicea "libertatea ne-au adus!"

   Prostie si iar prostie. Asta au raspandit comunistii. Si stitzi si voi vorba aia: "din betie te mai trezesti dar din prostie niciodata"/

   Judecand dupa urmari, putem spune doar ca nazismul a facut rau catziva ani, iar stalinismul inca face rau de mai bine de jumatate de secol...
 • +29 (29 voturi)    
  intrebare de 10 puncte (Vineri, 3 iulie 2009, 15:42)

  Deceneu [anonim]

  Care e diferenta intre un genocid dupa rasa si unul dupa clasa?

  Nici una!!!!
  • +2 (4 voturi)    
   Asemanari si deosebiri ... (Vineri, 3 iulie 2009, 18:40)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Deceneu

   Se pot gasii si deosebiri, poate fi important sa gasesti deosebiri intre cele doua ... dar mai important este sa ne amintim cat de rau pot sa fie amandoua ...
 • +16 (26 voturi)    
  Cred ca este o oarecare greseala la mijolc (Vineri, 3 iulie 2009, 15:43)

  Coco [anonim]

  Cred ca tovarasii de pe la OSCE nu cunosc bine istoria Europei secolului 20. Stalinismul si apoi comunismul au fost mult mai grave si mai rele. Au afectat mult mai multi oameni, au omorit mai multi oameni, iar sistemul a durat mult mai mult decat nazismul. E clar, comunismul a fost cea mai mare tragedie a secolului 20. Nu inteleg de ce cineva vrea sa o coboare la nivel cu nazismul. Sau poate lumea a uitat ca Rusia a generat al doilea razboi mondial la intelegere cu Germania. Rusia doar a avut noroc sa mai iasa si castigatoare cu ajutor american. Dar oaemenii omorati dupa razboi nu ii mai aduce inapoi nimeni.
  • -21 (23 voturi)    
   De unde stii? Ai fost acolo? (Vineri, 3 iulie 2009, 16:11)

   danut [anonim] i-a raspuns lui Coco

   ???
   • +1 (3 voturi)    
    Da, in comunism (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 16:17)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui danut

    Si de-aia zic si eu ca desi nazismul a fost mai violent in manifestare, si mai agresiv, dat fiind ca n-a functionat decat cativa ani n-a reusit sa fie un cosmar comparabil cu teroarea rosie.

    Am facut inclusiv armata inainte de '89. Stii care era chestia cea mai grava, privind in urma? Ca nici nu-ti dadeai seama cat de grav era, pana cand nu ajungeai chiar sa fii tu bagat la mijloc.

    Evident, putini mai traiesc care sa poata afirma ca i-au cunoscut pe cei ce au murit in puscarie pe teme politice. Da' eu am cunoscut cativa dintre putinii care au supravietuit. Desi nimeni care a scapat de la Gherla sau Pitesti nu vorbeste prea usor despre ce-a patit acolo, mie mi-a ajuns ce-am putut observa.
  • -10 (18 voturi)    
   Da, asa cum si (Vineri, 3 iulie 2009, 16:39)

   Andreiyiy [anonim] i-a raspuns lui Coco

   SUA a avut noroc sa iasa invingatoare cu ajutor rusesc.

   Nici pe aia omorati in razboi nu ii aduce inapoi nimeni
  • +5 (5 voturi)    
   completare (Vineri, 3 iulie 2009, 17:52)

   usul [anonim] i-a raspuns lui Coco

   ai omis faptul ca perioada de convalescenta dupa comunism e mult mai lunga, cel putin la bizonul mioritic nu am nici cea mai mica idee cind se va termina
  • +6 (8 voturi)    
   Mai ales cei omorati. . (Vineri, 3 iulie 2009, 18:43)

   Gheorghe [anonim] i-a raspuns lui Coco

   . . de Stalin si clica lui in perioada sintre cele doua razboaie mondiale cand dupa unii istorici au fost omorati peste 20 de milioane de oameni.
 • +21 (25 voturi)    
  Stalin = mai rau ca Hitler (Vineri, 3 iulie 2009, 15:43)

  micra [anonim]

  Bravo!!! De mult am asteptat asa ceva!
  De abia astept sa vad si filme cu stalinisti care oamoara oameni, fac lagare de concentrare etc. asemenea filmelor cu hitleristi.
  Ar fi deja cazul sa se "redescopere" adevarul si despre genocidul stalinist, soviet.
  • +4 (4 voturi)    
   filme (Vineri, 3 iulie 2009, 17:06)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui micra

   iti recomand atunci documentarul: The Soviet story
   • +5 (5 voturi)    
    ...sau... (Vineri, 3 iulie 2009, 18:06)

    aqualung [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

    Katyn, film polonez nominalizat la Oscar mai deunăzi.
  • +5 (5 voturi)    
   "masacrul de la katyn" iti spune ceva? (Vineri, 3 iulie 2009, 18:36)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui micra

   cauta pe wikipedia
 • +14 (14 voturi)    
  era si timpul (Vineri, 3 iulie 2009, 15:48)

  flic [anonim]

  ca si crimele comunismului sa fie puse acolo unde le e locul
  • +5 (5 voturi)    
   dar securistii tortionari din romania? (Vineri, 3 iulie 2009, 19:17)

   nicolae chirila [anonim] i-a raspuns lui flic

   Da,cei care au savarsit crime si sunt si dovezi, cu ei ce se intampla?I-a deranjat cineva pana acum?Esalonul 2 PCR are grija ca ei sa pape din pensia speciala grasa fara a raspunde penal pentru aceste atrocitati!EU nu are nimic de obiectat la noul cod penal?
 • +14 (14 voturi)    
  in sfarsit ... (Vineri, 3 iulie 2009, 15:49)

  OK [anonim]

  ... cineva are curajul sa o spuna. Bravo!
 • +1 (13 voturi)    
  toate tunurile pe Rusia (Vineri, 3 iulie 2009, 15:56)

  e.u. [utilizator]

  japonia, OSCE, dati-i acum cat e la pamant ca daca se ridica e nasol ..
 • +9 (15 voturi)    
  Rusia: O jignire la adresa istoriei (Vineri, 3 iulie 2009, 16:05)

  Andu [anonim]

  cat se poate de adevarat
 • +11 (11 voturi)    
  au dreptate, nu încape comparaţie (Vineri, 3 iulie 2009, 16:09)

  valer [anonim]

  stalinismul a fost mult mai nociv
 • +7 (13 voturi)    
  vor retracta (Vineri, 3 iulie 2009, 16:16)

  vlad [anonim]

  Ma mir ca au indraznit de la bun inceput sa adopte rezolutia in forma asta. Se stie ca OSCE nu are coloana vertebrala, cu atat mai putin in fata Rusiei.

  Amintiti-va si de neimplicarea in evenimentele de la Chisinau si de rapoartele lor cum ca nu au fost incalcate drepturile manifestantilor, bla bla.

  In concluzie, e de asteptat sa o dea la intors dupa ce s-a burzuluit rusnacul.
 • +10 (12 voturi)    
  ce mai neagra perioada a omeniri (Vineri, 3 iulie 2009, 16:19)

  Lucianmotzul [anonim]

  Stalin cel mai mare criminal al tuturor timpurilor si-a omorit pina si poporul propiu ,sa nu mai spunem de restul care au suferit aproape 50 de ani ,comunismul mai rau ca nazismul ,de fapt amindoua au facut moarte.Daca nu erau americani ,sale dea arme ,haine si mincare acest criminal Stalin pierdea razboiul.Sa fie condamnat comunismul si un proces al lui ,iar toti cei care au fost in slujba lui sanu mai ocupe functi politice ,epurare totala si afara cu ei din politica ,altfel ar putea reinvia sub alta forma.
  • -3 (11 voturi)    
   mai (Vineri, 3 iulie 2009, 16:45)

   Helfdane [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

   pune si tu mana pe o carte de gramatica prietene :)
 • -8 (12 voturi)    
  DA, ... (Vineri, 3 iulie 2009, 16:21)

  nety [anonim]

  .. fratilor care le spuneti asa bine mai sus, cele doua regimuri se pot asemana din multe puncte de vedere, inclusiv a tragediilor pe care le-au provocat. Un singur lucru le deosebeste: comunismul (cu puseul lui maxim stalinismul) este un alt experiment iudeo-masonic, dar nereusit; in timp ce nazismul are cu totul alte origini. Nazismul este "creatia" unor insi apartinand unui popor (german), comunismul este "creatia" ocultei internationale ideo-masonica. Nu rusi au inventat comunismul. Aproape toti cei 129 de marinari de pe Aurora erau recrutati din NY (USA). Lenin insusi a fost creatie masonoca.
  • 0 (4 voturi)    
   :) (Vineri, 3 iulie 2009, 17:57)

   un oarecare [anonim] i-a raspuns lui nety

   prietene. renunta la teoriile astea abazate pe fictiune si documentare aiurite. Bazele comunismului au fost fondate de Karl Marx. Filozov german. Ideologia lui a stat la baza principiilor marxiste care iau determinat pe bolsevici sa rastoarne tarismul in Rusia. Deci. Putin aistorie te rog inainte sa te uiti la documentare pe youtube :)
   • -1 (3 voturi)    
    karl marx (Vineri, 3 iulie 2009, 22:33)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

    bai baiatule in nici una din scrierile lui karl marx nu am vazut cuvantul crima! citeste si apoi apucate sa faci afirmatii!
   • +2 (2 voturi)    
    iudeo-marmosonic (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 0:46)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui un oarecare

    In plus, revolutia comunista a fost facuta cu bani germani. Nemtii i-au finantat pe comunisti care in schimbul banilor au scos Rusia din razboi imediat ce au reusit sa ia puterea.
    Curat iudeo-masonic, coane Fanica!
    • 0 (0 voturi)    
     unul din patrusinoua, (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 9:38)

     parvus [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     deci ceva peste 2%, si totusi, datator de speranta. Respectul meu il ai.
 • -7 (7 voturi)    
  pasli na turbinka (Vineri, 3 iulie 2009, 16:21)

  electron [anonim]

  Letonia si Slovenia , nu o sa mai aveti gaz in iarna asta !
  • +5 (5 voturi)    
   Hehe (Vineri, 3 iulie 2009, 16:31)

   soferul [utilizator] i-a raspuns lui electron

   si Rusia de unde o sa mai scoata bani? Ca ei altceva nu mai exporta.
 • +9 (9 voturi)    
  Cam multi ani (Vineri, 3 iulie 2009, 16:24)

  stefan [anonim]

  A trebuit sa asteptam.
  Se vede ca in Rusia la conducere sunt cei din linia 2,3,4 a PCUS. (Ca si in Romania).
  Germania recunoaste raul facut. Rusia nu.
  Da, URSS a avut rol in razboiul mondial. Dar bine ca au intrat si americanii ca altfel toata Europa era Rosie.
 • +3 (7 voturi)    
  Rusia incoltita (Vineri, 3 iulie 2009, 16:34)

  buncrestin [utilizator]

  Nu-mi vine sa cred! era si timpul! Credea madam moscova ca scapa cu una cu doua dupa santajul aplicat europenilor. Si-a atras ura intregii Europe - cea care inca nu o ura deja din rarunchi.
  Sa se faca dreptate, sa-si asume crimele si istoria, sa elibereze popoarele tinute inca prizonier: vezi romanii din Basarabia, sa ne dea tezaurul inapoi. E si spre binele lor pana la urma. Numai asa se pot civiliza, altfel o iau in continuu pe panta imperialismului criminal.
 • -3 (7 voturi)    
  Sa condamnam REGIMUL! (Vineri, 3 iulie 2009, 16:49)

  traian [anonim]

  Lupta asta cu trecutul ,indiferent de care parte a baricadei suntem,a intrat intr-un profund si penibil derizoriu!Mortii cu mortii...
  Pana la urma eu as condamna REGIMUL ,oricare ar fi el,in general!
  Daca esti gras sau grasa REGIMUL nu te ajuta cu nimic!Chestie de metabolism.Intri la REGIM si eventual,cu ceva pudra sub barbie si un pic de photoshop,pari mai slab(a) in poza!Dar nici asta nu garantam...
 • +3 (3 voturi)    
  da (Vineri, 3 iulie 2009, 16:58)

  razvan [anonim]

  asa este corect , hitler nu a fost mai cumsecade decat stalin, fiecare cu rautatea lui.
 • -6 (8 voturi)    
  nu... (Vineri, 3 iulie 2009, 17:17)

  razvan [anonim]

  eu vad regimul "capitalist" cel mai nociv din istorie. traiasca comunismul
  • +3 (5 voturi)    
   Du-te in... (Vineri, 3 iulie 2009, 17:31)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui razvan

   Korea de N sau Cuba daca il iubesti atat de mult. Sunt singurele azile pentru retardatii mintali ce mai cred " in idealurile valabile ale comunismului" care obiectiv a facut mult mai rau decat nazismul omorand mai multi oameni nevinovati si chinuind popoare un timp mai indelungat. Diferenta a fost doar de perceptie datorata propagendei agresive - justificata dar unilaterala - a evreilor impotriva nazismului. Pentru ca foarte multi everei au pus umarul si crimele la fondarea comunismului masina lor de propaganda a ocolit probleme comunismului si stalinismului.
  • +1 (1 vot)    
   copil (Vineri, 3 iulie 2009, 18:13)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui razvan

   Razvan asa e ca ai sub 20 de ani?
  • 0 (0 voturi)    
   este (Vineri, 3 iulie 2009, 19:46)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui razvan

   ca tu esti nepotul lui mircea toma, sau al lui dragos bucurenci? Sau macar al lui pirvulescu de la pro-democratia. Membru in ''militia spirituala'' sigur esti.
  • 0 (0 voturi)    
   Asa este mai baiete (Duminică, 5 iulie 2009, 16:43)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui razvan

   Ar fi bine sa existe undeva o insula comunista, sau poate sa fie folosita Coreea de nord, pentru ca adormitii de genul tau sa savureze din plin binefacerile comunismului. Si sa mai stam de vorba dupa cativa ani.
 • +4 (4 voturi)    
  asa este (Vineri, 3 iulie 2009, 17:23)

  dan [anonim]

  ca numar al crimelor impotriva umanitati regimul sovietic conduce detasat
  numai in iarna din 32-33 au murit 6 mil de ucrainieri..majoritatea prin infometare.
 • +3 (3 voturi)    
  mai cititi si voi (Vineri, 3 iulie 2009, 18:03)

  stalin [anonim]

  in sfarsit! de cand visez chestia asta! pt cei care se indoiesc ca regimul stalinist a fost chiar mai rau ca cel nazist recomand cartea "fara pasaport prin urss" scrisa de johann urwich. ca sa citez dintr-un personaj din carte, evreu, "la auschwitz erau conditii de 5 stele fata de lagarele din urss"
 • +3 (3 voturi)    
  Rusia ar trebui sa citeasca.. (Vineri, 3 iulie 2009, 18:26)

  mary [anonim]

  Rusia (sau macar cei din delegatia prezenta) ar trebui sa citeasca cuvant cu cuvant "Arhipelagul Gulag" de Soljenitin. Infrangerea decisiva a fascismului s-a datorat doar printr-o intamplare Rusiei (nu mai avea incotro) si nu comunistilor din Rusia. Si dau dreptate lui Coco. Fascismul a comis crime atroce dar n-a apucat sa dureze prea mult. Leninismul si stalinismul (sub diverse forme) au durat (din nefericire mult prea mult) din 1917si pana pe la epoca lui Gorbaciov. Daca nu cumva mai supravietuiesc si astazi.
 • +3 (3 voturi)    
  o reparatie istorica! (Vineri, 3 iulie 2009, 18:57)

  eeeuuuu [utilizator]

  de multa vreme ar fi trebuit pus semnul egal intre "ura de clasa" si "ura de rasa", doar socialistii occidentali sunt vinovati ca echivalarea nu a fost facuta mai devreme! nimeni nu a trecut in revista pana acum, in mod serios, crimele si ororile siberiei, cu numic mai prejos decat cele din lagarele de exterminare naziste. si cu toate astea, daca germanii puteau accepta ca in lagare mor evrei, tigani, prizonieri de razboi, ce scuza i se poate gasi mijicului cu maintea impaienjenita de vodca, atunci cand stia ca in siberia mor conationali de-ai lui? poate ca rusii or avea dreptate... in felul lor. caci daca este barbar sa extermini alte natiuni, in vitrutea teoriei "spatiului vital", exterminarea propriului popor este odioasa!
 • +1 (1 vot)    
  Bravo OSCE! (Vineri, 3 iulie 2009, 20:58)

  omul de pe net [anonim]

  Nu putem decat sa ne bucuram ca se recunoaste monstruozitatea pactului Ribentrop-Molotov, si ipocrizia imperiului rasaritean.
  Apropo de pact, Stalin l-a negat pana la moarte...
 • -1 (1 vot)    
  latra pisicutzii ! (Vineri, 3 iulie 2009, 23:14)

  VDN [anonim]

  Este atat de jenant pentru UE sa analizeze contextul istoric, circumstantele si cauzele ce au permis revolutia socialista din Rusia, ascensiunea lui Hitler si victoria Armatei Rosii in W II ?

  Verticala si redutabila OSCE impinge in fata doi pisicutzi sa latre la un dog german si un tigru siberian.

  Bine este ca adevaratele decizii nu se iau in cluburi naturiste de Corfu cum este OSCE.
 • +1 (1 vot)    
  Basarabia (Vineri, 3 iulie 2009, 23:15)

  Dan [anonim]

  Basarabia Pamant Romanesc. Bolsevismul-comunismul mai periculos decat nazismul. Hitler a dorit sa faca UE prin razboi in 1940 (cu vorba buna NU avea cu cine).
  In timp de razboi vezi cruzimea unui regim prin grija fata de proprii cetateni in primul rand. Nemtii puneau mare pret pe soldatii lor in timp ce rusii ii imbatau cu vodca si ii manau cu mitraliera de la spate la moarte. E condamnabil holocaustul nazistilor, dar mai condamnabil e razboiul economic creat de evrei in zilele noastre...fara arme si lagare...stia Hitler cu cine are de-a face. Cel mai nociv pt. tara noastra a fost regimul comunisto-bolsevic care "NE-A TRAS PE NOI CU UN SECOL INAPOI". BASARABIA PAMANT ROMANESC!
  • +1 (1 vot)    
   da pamint rominesc (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 11:39)

   yepes [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Anice esti cam confuz si nu exonera nazismul de genocid ca nu este mai bun ca comunismul,ambele fiind conduse de anticristi.
  • 0 (0 voturi)    
   ma indoiesc de folosul acestei replici (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 21:05)

   parvus [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Despre grija cu adevarat parinteasca a lui Adolf pentru catanele sale ai doua dovezi usor accesibile: 1) armata a -6-a incercuita la Stalingrad cu comandantul ei Paulus (sotia romanca!) dornic de capitulare dupa esecul actiunii de depresurare a lui von Manstein, predare sustinuta chiar de nenumarati lingai din anturajul Führer-ului. A lasat-o sa crape de foame si frig, restul in lagarele siberiene.
   2) Cu de-a totul bolund, dirijand armate demult inexistente pe harta, rusii tragand cu artileria in miezul Berlinului, s-a hotarat la "actul de eroism suprem" si a lasat legamant poporului sau: un popor care nu izbandeste in lupta merita sa piara. Foarte bine jucat de Bruno Ganz in filmul "Der Untergang" (cu o romanca in rolul secretarei personale, Traudl Junge).
 • +2 (2 voturi)    
  Stalinism>nazism (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 11:20)

  Nightprowler [utilizator]

  Chiar Soljenitin spunea, in Arhipelagul Gulag, ca Stalin si comunismul au produs mai multe victime decat Hitler si nazismul, dar germanii sau bucurat de renumele asta meritat, datorita infrangerii din al doilea razboi mondial si mediatizarii. Noroc ca a mai aparut unul ca Soljenitin, care au mai aruncat lumina si a aratat ca nu e cool in URSS.
 • +2 (2 voturi)    
  Stalin = Hitler? Nu; cu cateva clase deasupra. (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 11:59)

  Nicolae Titulescu [anonim]

  Delegatia sovietica a avut dreptate sa se indigneze pentru punerea pe picior de egalitate a nazismului cu stalinismul de sorginte comunista. Stalinismul a fost de departe cel mai odios si criminal sistem pe care l-a cunoscut istoria omenirii si a intrecut cu mult ororile nazismului. Ambasadorul sovietic la Adunarea parmamentara a OSCE trebuia sa-si fi amintit inainte de a face acea declaratie binevoitoare ca Stalin a omorat, dupa statisctici oficiale sovietice, cel putin 30 de milioane de conationali ai domniei sale si asta numai in teritoriul sovietic, fara a mai pune la socoteala genocidul practicat dupa razboi in tarile "de democratie populara". In comparatie cu Stalin, Hitler si el un dictator odios a fost cu cateva clase inferior. Ambasadorul sovietic ar fi trebuit ,de asemenea, sa vada si filmul "Arhipelagul Gulag" si s-ar fi convins de adevarul afirmatiei acelui evreu potrivit careia lagarele de la Auschvitz erau hotele de 5 stele in comparatie cu gulagul sovietic.
  Bine insa ca amandoua aceste regimuri totalitare au disparut iar Europa, cel putin cea guvernata de principiile democratiei si respectului pentru drepturile individului a scapat de acest cosmar totalitarist, care din punct de vedere istoric a reprezentat rusinea secolului al XX lea. Sa fim foarte vigilenti, pastrand permanent vii in memorie cele cateva zeci de milioane de victime ale regimurilor totalitariste stalinisto-comunist si nazist!!
 • 0 (0 voturi)    
  Realitatea istorica (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 21:58)

  STEFAN A. [utilizator]

  1- Fascismul a fost in Italia lui Mussolini !
  2- In Germania , a fost Partidul National Socialist , baza puterii lui Hitler .
  3- Stalinismul a fost perioada comunista de la moartea lui Lenin si pina la moartea lui Stalin. A fost perioada cea mai dura a socialismului sovietic si cea mai opresiva ! Din punct de vedere istoric, in aceasta perioada , au fost ucisi mai multi cetateni sovietici de mina NKDV ( viitor KGB), decit au ucis nemtii in timpul razboiului !
  Un mic exemplu :
  Toti ofiterii superiori a armatei care au prevazut un razboi intre URSS si Germania si deci preconizau dotarea masiva cu tancuri a armatei in detrimentul divizilor de cavalerie ( cu cai ) , au fost executati ca " dusmani ai poporului ". La inceputul razboiului, acest handicap va duce la avansarea rapida a trupelor axei ( era si armata romana linga nemti), pina la Moscova .
  Lenin = balsoi titan
  Stalin = balsoi tiran
  Ceausescu = balsoi turist
  Va mai aduceti aminte bancul ?
 • 0 (0 voturi)    
  clona lui stalin (Duminică, 5 iulie 2009, 16:51)

  adrian [anonim]

  Din pacate pentru noi, dar si din fericire, savantii si marea stiinta sovietica nu au reusit sa atinga perfectiunea. Clona lui Stalin nu are ochii negri ci bleu spalacit, nu are privirea apriga de georgian ci pe aceea a unui peste drogat, nu are mustata si are doar 1,60 metri. Este doar un avorton cu centura neagra, si il cheama putin. Dar este cel putin la fel de criminal ca stalin, si daca ar fi trait pe vremea lui stalin, acum am fi vorbit despre stalin ca despre un inger al pacii!!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică