Reprezentantul Media Pro, Costi Mocanu, audiat de comisia de ancheta care verifica contractele de la Ministerul Tineretului si Sportului, le-a spus joi parlamentarilor ca Media Pro Production a organizat evenimentul de la Costinesti. Mai exact, MediaPro Production si Nestle au suportat costurille scenei de la Costinesti si au organizat tot evenimentul. Desi in contract era specificat ca firma Artisan Consulting urma sa plateasca din banii MTS, potrivit lui Mocanu, cheltuielile cu artistii, scena, luminile si sonorizarea au fost suportate de Media Pro Production.

"Actiunea de la Costinesti a fost organizata de Media Pro Pictures, noi le-am dat acceptul sa foloseasca brandul MTV, au avut voie sa organizeze MTV Days. Bugetul total al acestei actiuni a fost suportat de Media Pro Pictures si partenerul ei comercial in aceasta actiune, care este firma Nestle, noi am cumparat drepturi de televizare pentru acest eveniment, noi Pro Tv SA", a declarat Mocanu in timpul audierilor.

La intrebarea deputatului PD-L, Sever Voinescu cine a dat banii si s-a ocupat de organizare, Mocanu a raspuns clar: "Media Pro Production. Scena pe care s-a desfasurat evenimentul brenduit de catre noi, MTV Days, scena mare,colorata intenst in rosu datorita advertiserului, a fost inclusa in bugetul de productie al evenimentului MTV Days organizat de catre Media Pro Pictures, prin urmare costurile acestei scene au fost suportatede catre ei.", a explicat directorul executiv al PRO TV

Deputatii i-au cerut lui Mocanu sa le puna la dispozitie contractele incheiate cu firma contractata de MTS.

"Sa nu ne cereti insa un contract direct intre noi si Ministerul Tineterului si Sportului, pentru ca el nu exista", a spus Mocanu.

Reamintim ca in contractul semnat de ministerul Tineretului si Sportului cu firma Artisan Consulting era prevazuta plata pentru organizarea de la Costinesti, banii pentru scena, efectele speciale si artistii. Mai exact, MTS a dat bani firmei Consulting sa se ocupe si sa plateasca ceea ce cheltuit Media Pro.