Ministerul Finantelor va demara un proiect privind acordarea de credite pentru producatorii agricoli, program similar cu "Prima Casa". "Vom emite certificate de depozite, iar cu aceste certificate taranul roman se va duce la banca de unde va lua bani", a anuntat miercuri Gheorghe Pogea.

Este vorba despre un set de masuri care sa ajute producatorii agricoli, a continuat Pogea, precizand ca a "hotarat ca, pana marti, colegii de la Ministerul Agriculturii sa aiba baza de date a tuturor silozurilor din Romania, vom extinde activitatea fondurilor, iar Ministerul Finantelor va capitaliza acest program".

Ministrul a dat asigurari ca toti pasii pentru demararea proiectului vor fi clarificati pana joi, cu atat mai mult cu cat bancile au raspuns solicitarii ministerului si au declarat ca vor subscrie acestui program.

Anuntul a fost facut dupa ce ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, si cel al Agriculturii, Ilie Sarbu, s-au intalnit cu reprezentantii producatorilor si cu cei ai bancilor, pentru a discuta despre posibilitatile de sprijinire suplimentara a producatorilor agricoli.