Vladimir Voronin este o persoana contradictorie si autoritara. Aceasta caracterizare o face la RFI unul dintre fostii colaboratori ai presedintelui inca in functie al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Este vorba de ex-comunistul Marian Lupu, fost presedinte al Parlamentului de la Chisinau, in prezent sef al Partidului Democrat.

"Este o persoana contradictorie, o persoana care a facut si multe lucruri bune pentru aceasta tara, trebuie sa vedem si dezvoltarea economica, dezvoltarea sociala, dar, concomitent, e o persoana contradictorie, care a creat foarte multe probleme si care au putut fi evitate. Aceste probleme, de fapt, au impiedicat procesul de dezvoltare a tarii, per ansamblu, si procesul de integrare europeana", declara fostul lider comunist, Marian Lupu.

"Este o persoana cu caracter, o persoana dura, dar cred ca nu gresesc daca voi spune ca este o persoana autoritara si asta este punctul central, care determina comportamentul acestuia", conchide fostul presedinte al Parlamentului moldovean.

Marian Lupu - pana de curand unul dintre cei mai cunoscuti lideri comunisti - a schimbat tabara acum cateva saptamani si a preluat presedintia Partidului Democrat din Republica Moldova.

Criticii sai sustin ca ar fi de fapt produsul unei strategii puse la cale chiar de catre Partidul Comunist. In replica, Marian Lupu a dezmintit, intr-un interviu pentru Timpul, ca ar fi un nou proiect electoral al oficialului comunist Mark Tkaciuc.

"Eu nu sunt un nou proiect al lor, eu sunt marea lor bataie de cap si rezultatul alegerilor din 29 iulie va demonstra acest lucru", declara Marian Lupu, in interviul amintit.

Republica Moldova se pregateste de alegeri parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 29 iulie.