UPDATE: La toate probele sustinute miercuri au fost extrase urmatoarele variante: 39 (pentru primul subiect), 3 (pentru subiectul al doilea) si 22 (pentru ultimul subiect de pe foaia de examen), ne spun cititorii HotNews.ro. Absolventii de liceu au sustinut miercuri, 1 iulie, penultima proba din cadrul Bacalaureatului. Este vorba despre examenul la o disciplina la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba E - sustinuta in scris sau practic.

In functie de specializare, absolventii de liceu pe filiera teoretica au sustinut examenul de bac la una dintre urmatoarele probe, la alegere:

Specializare Filologie: O limba moderna studiata in liceu (alta decat cea sustinuta la proba B), Limba latina. Literatura universala

Specializare Stiinte sociale: Istorie, Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie

Specializare Matematica-informatica: Fizica, Chimie, Biologie, Informatica

Specializare Stiintele naturii: Fizica, Chimie, Biologie

Gasiti in documentul atasat lista disciplinelor, pentru toate filierele, la care se sustine miercuri examenul de bacalaureat la proba E.

UPDATE Subiectele la Proba E- Partea I: varianta 39. Partea II: varianta 3. Partea III: varianta 22 (Pe baza subiectelor ce pot fi descarcate aici, elevii pot compune singuri variantele de care au nevoie.)

Ministerul Educatiei a anuntat, miercuri, ca proba E la examenul de bacalaureat a fost intarziata aproape doua ore, din cauza unei defectiuni la server. "Din cauza numarului mare de subiecte s-a blocat serverul. Pe langa aceasta, in cinci centre a fost o problema privind alimentarea cu energie electrica. La ora 10.58 s-a incheiat tiparirea subiectelor in toate cele cinci unitati fara curent. Nu a fost nevoie de extragerea subiectului de rezerva in aceste cazuri", potrivit unui secretar de stat, citat de Mediafax.

Marti, 67 de elevi au fost eliminati din examen in timpul probei obligatorii a profilului, proba D, sustinuta la matematica, istorie si/sau geografie, a anuntat Ministerul Educatiei.

Ultima proba a bacalaureatului in sesiunea de vara va fi joi, 2 iulie, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba F, scrisa sau practica.

Primele rezultate vor fi afisate duminica, 5 iulie. In zilele de 7 si 8 iulie se vor rezolva contestatiile, iar in data de 9 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale sesiunii de vara a bacalaureatului.

Cei care nu vor promova examenul in prima sesiune din acest an mai au o sansa in sesiunea de toamna. Probele incep in 17 august si se vor desfasura pana in 26 august.

Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa ne tina la curent cu subiectele si dificultatea acestora pe forumul HotNews.ro.