Studentii romani de la Facultatea de Medicina din Iasi folosesc pentru cercetare schelete ale victimelor Holocaustului ingropate intr-o groapa comuna, declara un evreu american care locuieste in prezent in orasul situat in nord-estul Romaniei, scrie Jerusalem Post.

Dupa ce a discutat cu mai multi studenti romani la medicina, evreul, care nu a dorit sa-si divulge numele, a trimis un e-mail Departamentului de Funeralii si Cimitire din cadrul Centrului Rabinic din Europa (RCE), in care a oferit detalii despre profanarea cimitirului evreiesc.

"Daca locuiesti in Iasi, mergi in pur si simplu in orasul Podu Iloaiei si ceri muncitorilor de la cimitir un schelet. Muncitorii sapa printre ramasite, razuiesc carnea uscata de pe oase si "le curata frumos" pentru aproximativ 40 de dolari", explica evreul.

La 30 iunie 1941, doua "trenuri ale mortii" au parasit orasul Iasi, in cadrul unui program de proportii. Unul dintre aceste trenuri s-a oprit la Podu Iloaiei si cei 1.194 de evrei care au murit de sete sau din cauza caldurii au fost ingropati acolo intr-o groapa comuna.