PRM a semnat marti cu PDL un acord de colaborare pentru Primaria Capitalei, PRM, PNG si PDL formand acum majoritatea in Consiliul General al Capitalei, informeaza marti televiziunile de stiri.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti se reuneste marti in doua sedinte succesive. Prima, la ora 13:00, a fost convocata de primarul general Sorin Oprescu pentru discutii asupra a 60 de proiecte de hotarare. A doua sedinta, de la ora 18:00, a fost programata la cererea unui grup de 28 de consilieri, reprezentanti ai PSD, PNL si PRM.

Liderii de grup ai acestor partide au stabilit sa se ia in discutie, cu aceasta ocazie, schimbarea din functie a celor doi viceprimari generali ai Capitalei - Robert Ionescu (PNG-CD) si Mircea Raicu (PD-L), reprezentanti ai majoritatii simple constituite dupa alegerile locale din 2008.

Luni, Robert Ionescu (vicepresedinte PNG) a demisionat din functia detinuta in CGMB, fiind numit in functia de presedinte al Agentiei de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala. Robert Ionescu afirma luni ca ar putea fi inlocuit in functia de viceprimar de un reprezentant al Partidului Romania Mare, cel mai probabil Victor Iovici.

Pana in prezent, in CGMB a functionat alianta PDL - PNG, care oferea majoritatea simpla de voturi (28 de voturi) necesara pentru alegerea celor doi viceprimari generali ai Capitalei. Odata cu protocolul semnat cu PRM, alianta mai castiga trei voturi. Dupa alegeri, algoritmul politic al CGMB a fost: PDL - 24 consilieri, PSD - 16 consilieri, PNL - 8 consilieri, PNG - 4 consilieri si PRM - 3 consilieri.

Primarul general Sorin Oprescu si-a exprimat dorinta, la momentul investirii in functie, ca un viceprimar general sa fie din partea PNL, pentru a fi respectate optiunile electoratului.