Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de reinvestire in functia de sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a procurorului Doru Tulus, propunerea ministrului Justitiei in acest sens fiind avizata favorabil, saptamana trecuta, de CSM, transmite Mediafax.

Tot luni, seful statului a semnat si decretele de numire in functiile de procuror sef adjunct al DNA pentru Carmen Galca si Laura Oprean. De asemenea, procurorul Alexandru Ion a fost numit, tot printr-un decret semnat luni de presedinte, in functia de procuror militar sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, structura in cadrul aceleiasi DNA.

Joia trecuta, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a prezentat Consiliului Superior al Magistraturii patru propuneri de numire sau reinvestire in functii de conducere a unor procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, printre care si Doru Tulus care s-a remarcat "printr-o deosebita rezistenta la stres". Joi, Sectia pentru procurori a CSM a avizat in unanimitate reinvestirea in functie a lui Doru Tulus.