Radu Timofte, fost director al Serviciului Roman de Informatii, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. El este acuzat ca a inchiriat si, ulterior, a cumparat cu doar 35.000 de euro un apartament din centrul capitalei, evaluat, in 2005, la 200.000 de euro.

Radu Timofte a cumparat apartamentul situat pe strada Mihai Eminescu cu 35.000 euro, in timp ce valoarea de piata a unui apartament de acest gen, in cursul anului 2005, era in medie de 200.000 euro, sustin procurorii DNA.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului respectiv.

Alaturi de acesta au fost trimisi in judecata Virgil Turcu, fost sef al Directiei Logistice din cadrul S.R.I., acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, in forma calificata, Ionete Dumitru, fost consilier al adjunctului directorului S.R.I., Gheorghe Robu, ofiter in cadrul S.R.I., Ion Tudor, fost ofiter in cadrul S.R.I.. Ultimii trei erau membrii comisiei de verificare a indeplinirii conditiilor legale de vanzare si a oportunitatii vanzarii locuintelor de serviciu si sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie 2004 – martie 2005, Radu Timofte "l-a determinat pe inculpatul Turcu Virgil, seful Directiei Logistice din cadrul S.R.I., sa-i inchirieze si, ulterior, sa-i vanda in regim subventionat (mult mai mic decat pretul pietei libere) locuinta de serviciu situata in Bucuresti, str. Mihai Eminescu (zona rezidentiala), cu nerespectarea prevederilor legale in materie", potrivit unui comunicat al DNA.

In 28 ianuarie 2005, Radu Timofte a intocmit si depus la S.R.I. doua declaratii pe proprie raspundere (din care una in numele sotiei), in care prezenta informatii false privind situatia sa locativa, potrivit sursei citate.

Membrii comisiei de verificare nu au verificat daca Radu Timofte indeplineste toate conditiile legale in vederea cumpararii unei astfel de locuinte, afirma procurorii.

Prejudiciul adus S.R.I. se ridica, daca acuzatiile se dovedesc reale, la 210.203,35 lei, reprezentand diferenta dintre valoarea de inventar a imobilului in cauza (338.423,48 lei) si pretul de vanzare al acestuia (stabilit la suma de 128.220,13 RON).

Radu Timofte a cumparat apartamentul cu 35.000 euro, in timp ce valoarea de piata a unui apartament de acest gen, in cursul anului 2005, era in medie de 200.000 euro.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului respectiv.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.