Procuratura de la Chisinau a sesizat compania de stat MoldData, care administreaza domeniile de internet, despre publicarea in 6 aprilie 2009 pe site-ul UNIMEDIA a unor comentarii ale cititorilor care, potrivit Procuraturii, "defaimeaza Republica Moldova, cheama la violenta si dezordini in masa" si reprezinta "chemari publice la rasturnarea si schimbarea prin violenta a oranduirii constitutionale in Republica Moldova".

"Ca urmare, la 26 iunie 2009, intreprinderea de stat “MoldData” a expediat o scrisoare oficiala la adresa UNIMEDIA, in care avertizeaza portalul nostru de stiri cu “o iminenta reziliere a numelui de domeniu pe motivele invocate in sesizarea procurorului”, in cazul in care va admite pe viitor publicarea pe www.unimedia.md a “informatiei ilegale”, scrie Unimedia.

Procuratura de la Chisinau a cerut explicatii in 9 iunie de la Tudor Darie, directorul general al New Media Group, referitor la comentariile vizitatorilor publicate pe portalul de stiri UNIMEDIA si referitor la stirea despre miscarea anonima „Ciclon”, in care deputatii din opozitie erau amenintati cu moartea daca vor vota pentru alegerea unui presedinte propus de catre Partidul Comunistilor.

UNIMEDIA este primul ziar continuu din Moldova. Lansat in anul 2005 sub numele de uni.md a devenit, in scurt timp, lider intre publicatiile de informatie de pe web-ul din Moldova. Site-ul a transmis de asemenea informatii despre violentele care au izbucnit la Chisinau dupa alegerile parlamentare.