Examenele de Bacalaureat continua cu a treia zi de examene. Miercuri si joi, cei peste 220.000 de absolventi de liceu, repartizati in 622 de centre de testare, sustin proba orala la limba moderna. Candidatii care nu au sustinut in prima zi de examen proba orala la limba materna, vor fi examinati joi. Vineri, pe 26 iunie, elevii vor sustine prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, urmand pe 29 iunie examenul la Limba si literatura materna, 30 iunie - proba obligatorie a profilului (proba D - proba scrisa), pe 1 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba E - scrisa sau practica).

Emotiile se vor termina pe 2 iulie, cand absolventii de liceu vor fi examinati la una dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (proba F - scrisa sau practica), la alegere.

Pana acum, Bacalaureatul s-a desfasurat conform programului, desi sindicalistii din educatie au avertizat ministerul ca profesorii ar putea sa refuze sa vina la examen. Motivul: Ministerul Educatiei a injumatatit sumele platite pentru cadrele didactice care participa la examen.

Povesteste aici sau pe forum cum a decurs examenul de azi: ce subiect ti-a picat, cum a decurs examinarea.

Iata ce ne-au spus luni cititorii Hotnews.ro, dupa ce s-a incheiat a doua zi de examene.

Florin Druga

Eu am fost programat luni la ora 4:15, dar am intrat mai tarziu pe la 5:30. Deci da, programarile sunt relative dar la mine a fost cu + :) Am luat nota 10, mi-a picat un basm de Eminescu si a trebuit, pe langa a spune in ce ipostaze se afla Emitatorul, sa identific elemente romantice specifice operei eminesciene. La inceput am avut emotii, am spus ca textul este non-fictional (oops) dar m-am corectat, mi-am scuzat emotiile si am inceput sa citesc ce am scris pe ciorna. A fost bine, am glumit cu examinatorii, si cand m-am uitat pe fisa am rasuflat usurat. Bafta multa in continuare, de-abia astept proba orala la engleza, sper sa iau tot 10.

Cris

Am dat primul examen luni. Din cele doua profesoare din comisie, una m-a ascultat si mi-a dat zece, cealalta a stat pe hol tot timpul in care am vorbit eu si eleva urmatoare, iar cand a revenit in sala ne-a oferit cate un 9. Pentru mine 9,50 este nota mica pentru ca m-am pregatit bine. Daca ar fi fost in sala si m-ar fi penalizat pentru ceea ce am prezentat poate ca acceptam ca ceva nu a fost pe gustul doamnei profesoare. Dar asa mi se pare o nedreptate.

M3th0dman

Comisia foarte de treaba, timp peste cap. Le-am vorbit despre internet. Mi-au pus intrebare dupa ce mi-au dat nota.

Alina

Eu am luat 9, consider ca meritam mai mult, dar asa se intampla cand nu ai parinti cu bani, asta e. Ma mandresc ca sunt capabila sa ma descurc si singura, a fost foarte usor, sa nu va fie teama, la engleza imi e un pic frica....Bafta tuturor!