Emotiile continua pentru cei peste 220.000 de absolventi de liceu, care participa marti la a doua zi de examene de bacalaureat. Candidatii vor intra astazi in sali in ordinea afisata la centrele de examen, pentru a continua probele orale, obligatorii. Prima proba, care a inceput luni dimineata, este la Limba si literatura romana.

Probele orale continua pe 23 si 24 iunie, cu examenele la limba si literatura materna, respectiv 24 si 25 iunie cu limba si literatura moderna, urmand ca prima proba scrisa sa se desfasoare vineri, pe 26 iunie.

Elevii sunt examinati de doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Pentru a promova examenul, un candidat trebuie sa obtina de la ambii profesori evaluatori cel putin nota 5, iar diferenta dintre notele date de evaluatori nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

Pana marti, la niciun liceu din tara nu s-au inregistrat probleme in ceea ce priveste prezenta dascalilor; desi sindicalistii au avertizat ca s-ar putea ca profesorii sa refuze sa vina la examen, dupa ce Ministerul Educatiei a injumatatit sumele platite, cadrele didactice si-au respectat angajamentul.

Povesteste aici sau pe forum cum a decurs examenul de azi: ce subiect ti-a picat, cum a decurs examinarea.

Iata ce ne-au spus luni cititorii Hotnews.ro, dupa ce s-a incheiat prima zi de examene.

Ade: Eu eram programmata pe la ora 16.00 cand am dat bac-ul la romana si am intrat pe la 12 si ceva. Asa ca va sfatuiesc sa aveti grija cu orele alea. Sunt cam relative. Bafta!

Dudu: Am luat 9 pentru ca nu am fost de acord cu ceva ce sustinea profa foarte gresit. Dar nu mai conteaza! Bafta tuturor! Ps: mai bine ziceti ca ele, ca sa luati 10.

GigiM: Voi incerca sa fac cat mai schematic o descriere a bac-ului. Sunt din judetul Harghita, roman la o scoala romaneasca.

1. programat la 12:20, intrat la 11:15, puteam intra deja de la 10:30, lucrurile merg repede.

2. biletul nr. 72: Eugen Lovinescu si teoria sincronismului, cerintele cu care v-ati obisnuit deja: i.care e opinia lui legata de sincronism; ii. dem. ca e text argumentativ; iii. opinie legata de ceva din text.

3. timp minim 15 minute, am scris vreo 20-25, aproape o coala a 4 fata-verso

4. citesc de pe ea, ma uit la fiecare 3-4 secunde in ochii profesorilor. comisia nu ma intrerupe decat la al 3-lea exercitiu, sa-mi puna cateva intrebari.

5. nota maxima.

GigiM

TIPS & TRICKS:

-baieti, zambiti putin, aratati plini de incredere, fara bratari/cerceri/tepi, unghii taiate, barbieriti; costum + cravata, ca la 4 ace, credeti-ma, conteaza.

-fetelor, serioase, fara machiaj strident, unghiile cu lac transparent

-nu stiu in alte zone cum e, dar aici merge repede, asadar chiar cu mai mult de o ora inainte puteti veni

- nu va lasati stapaniti de emotii, nu aveti de ce

*4 elevi intra in sala

Atentie: mare parte din ceea ce am prezentat e general valabil, dar unele lucruri e posibil sa fie valabile doar pentru Harghita.