Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care da asigurari ca desi, scoala romaneasca se confrunta cu probleme, nu "scoate tampiti", pentru ca dascalii reusesc sa formeze oameni apreciati peste tot in lume.

"Desi scoala romaneasca se confrunta cu greutati si probleme, FSLI il asigura pe presedinte ca aceasta nu "scoate tampiti", dascalii, chiar daca sunt umiliti de clasa politica, se straduiesc si reusesc in aceste conditii vitrege sa formeze oameni, apreciati atat in tara cat si in lume. Am fi onorati daca, in apropiata campanie electorala prezidentiala, invatamantul nu ar mai fi doar un subiect utilizat pentru aducerea de voturi", se arata in scrisoarea FSLI.

"Consideram ca vina pentru neinceperea reformei in sistemul de invatamant apartine in exclusivitate clasei politice din care si domnia voastra faceti parte! In ultimii 19 ani invatamantul a fost important pentru politicieni numai in campaniile electorale... Daca a existat cu adevarat o 'cardasie', aceasta a fost intre guvernanti si parlamentari, care au boicotat in permanenta sistemul national de invatamant, subfinantandu-l cronic', apreciaza FSLI.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, la Targul de carte Bookfest, intr-o discutie cu Gabriel Liiceanu, ca ''scoala romaneasca scoate tampiti''. El a explicat astfel declaratiile pe care le-a facut duminica in sedinta de Guvern privind programa de invatamant, cand a afirmat ca Romania are un deficit de mecanici si tinichigii si nu are nevoie de filosofi.