Agentia Nationala de Integritate a solicitat, joi, Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 sa il cerceteze pe rectorul Universitatii Petrol si Gaze din Ploiesti, Vlad Ulmanu, pentru fals in declaratii, dupa ce inspectorii ANI au constatat ca acesta nu si-a inscris in declaratia de avere toate veniturile realizate in anul 2007, se arata intr-un comunicat al institutiei.

ANI s-a sesizat din oficiu ca urmare a nedepunerii de catre Ulmanu a declaratiilor de avere si de interese in termenul stabilit de lege.

In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca domnul Ulmanu Vlad a depus spre inregistrare o declaratie de avere ce cuprinde date incomplete, intrucat nu au fost inscrise toate veniturile realizate in cursul anului 2007, dupa cum urmeaza:

  • venituri din salariile incasate de la S.C. PETROCONSULT S.R.L., Universitatea „Politehnica” din Bucuresti, Centrul Zonal de Formare Profesionala a Adultilor S.R.L., Universitatea Tehnica Petrosani, Universitatea „Transilvania” Brasov, in suma totala de 11.434 lei;
  • venituri din dividende incasate de la S.C. STIMPEX S.A. si S.C. POLITEH S.A., in cuantum de 48.860 lei;
  • venituri din dobanzi obtinute de la S.C. POLITEH S.A., in cuantum de 6.450 lei.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul Ulmanu Vlad a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Municipiul Bucuresti.

Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar, se mai arata in comunicat.