Companiile cu proiecte sociale si ONG-urile - la raport: ce-au facut in ultimul an? Forumul Donatorilor din Romania (FDR) a lansat a 8-a editie a Concursului pentru "Cele mai bune rapoarte anuale" realizate de ONG-uri din Romania. Magdalena Stoian, director executiv al FDR discuta online despre aceasta competitie si despre noutatea din acest an: companiile se pot si ele inscrie in concurs, pentru proiectele lor de responsabilitate sociala.

Concursul "Cele mai bune rapoarte anuale" a fost lansat la data de 13 iunie si se incheie la data de 21 august. Editia 2009 se va realiza sub patronajul Execelentei Sale, Dl. Øysteinn Hovdkin, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucuresti.

Vor fi acordate urmatoarele premii:

  • premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri foarte mari (cu buget peste 500.000 de Euro),
  • premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget intre 150.000 -500.000 euro)
  • premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 50.000 – 150.000 euro),
  • premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri  mici (cu buget sub 50.000 de Euro),
  • premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat, initiat in 2003 de Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat. Pentru aceasta categorie centrele de voluntariat nu sunt eligibile.
  • premiul pentru reflectarea activitatilor de instruire in raportul anual, premiul  este initiat  de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
  • premiul „Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual al activitatilor generatoare de venituri. Premiul va fi acordat de initiatorul acestuia – Eurosucces Consulting SRL
  • Este lansata o noua categorie ce se adreseaza companiilor care dezvolta programe de responsabilitate sociala, premiul pentru cel mai bun raport de CSR.

Mai multe informatii despre concurs pot fi gasite aici.

Scurta prezentare - Magdalena Stoian

  • detine o experinta de 10 ani in dezvoltarea sectorului neguvernamental si in derularea de proiecte cu si pentru administratia publica din Romania,
  • a lucrat cu reprezentanti ai administratiilor publice locale si centrale, consultanti straini si romani, institutii publice si private in urmatoarele domenii: Responsabilitate Sociala,Filantropie, Dezoltare Comunitara, Participare Cetateneasca, Servicii Publice/Infrastuctura, Bugete Locale, Credite Municipale, Dezvoltare Rurala/Evaluare Institutionala, IMM si altele.
  • background academic: Master in Politici Publice la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Stiinte Politice si licenta in Stiinte Administrative la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Stiinte Politice si Administrative.

* Vezi intrebarile transmise si raspunsurile invitatei aici