Sportul si logica nu vor fi scoase din programa scolara, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, adaugand ca la sedinta de Guvern de duminica nu a avut posibilitatea sa raspunda criticilor presedintelui.

"Nu s-a pus niciodata problema sa fie scoasa logica. Nu, la fel nici sportul. Sunt patru ore de sport pe saptamana in curriculum. O sa fiu cu ochii pe profesori pentru ca as vrea sa refacem miscarea sportiva de masa si baza de selectie pentru sportul de performanta. Sunt doua obiective pentru mine foarte clare", a explicat ministrul, respingand informatiile ca logica si sportul nu se vor mai preda in scoli, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a participat la sedinta de duminica a Executivului, atragandu-i atentia ministrului Educatiei asupra "situatiei dezastruoase a invatamantului" si cerandu-i Ecaterinei Andronescu adaptarea programei scolare la realitatile economice.

Spunand ca "despre papadie si salata copii pot citi si pe Google", seful statului s-a aratat ingrijorat ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "In loc sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus duminica seful statului.