Casa de Maria Rosetti nr. 38 ar putea fi salvata. Sau macar ce a mai ramas din ea - citeva ziduri. Potrivit unui comunicat de presa trimis de Ministerul Culturii, Primaria sectorului 2 a suspendat autorizatia de demolare in baza careia jumatate din imobil a fost pus la pamant in urma cu circa doua saptamani.

In plus, “Comisia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului a sectorului 2 si proprietarul imobilului in cauza vor identifica o solutie urbanistica potrivit „regimului tehnic” mentionat in Certificatul de urbanism. Nu in ultimul rand, proprietarul imobilului din str. Maria Rosetti nr. 38, sector 2, va lua masuri urgente pentru paza, conservarea si punerea in siguranta a cladirii”, se spune in comunicat.

Demolarea casei de pe Maria Rosetti nr. 38 a inceput in urma cu doua saptamani, intr-o sambata dimineata, dupa ce Inspectia de Stat in constructii a venit sa verifice santierul, iar responsabilii de acolo au declarat ca nu vor demola nimic pana nu vor prezenta toate actele oamenilor legii.

Demolarea a continuat si luni, pana la venirea Ministrului Culturii, Theodor Paleologu si a mai multor ONG-uri care au cerut sistarea lucrarilor. Reprezentantii Ministerului Culturii sustin ca autorizatia de demolare este ilegala deoarece nu are avizul institutiei pe care o reprezinta (MCC).