Doi adolescenti in varsta de 16 si, respectiv, 17 ani, au fost atacati de un urs in noaptea de sambata spre duminica, langa cabana Babele, pe platoul Bucegi. Cei doi tineri isi amplasasera cortul intr-un loc interzis pentru campare. Cei doi adolescenti au fost raniti usor in urma incidentului, potrivit Mediafax.

Atras de mirosul de mancare din cort, animalul a sfasiat cortul si i-a atacat pe cei doi tineri. Potrivit lui Costel Juganaru, seful cabanei Babele, unul dintre adolescenti l-a lovit pe urs cu un cutit, dupa care a fugit spre cabana pentru a cere ajutor.

"La noi la cabana a ajuns un tanar cu hainele sfasiate, spunea ca este haituit de urs, impreuna cu prietenul sau, care era in cort. Am iesit si eu, si personalul cabanei, am facut galagie, iar ursul a fugit. L-am vazut, ursul era plin de sange, avea falca strapunsa de cutit. Am crezut in prima faza ca are sangele turistilor, dar era ranit cu un cutit", a declarat Costel Juganaru.

In urma incidentului cei doi adolescenti au fost raniti usor, unul dintre ei avand o fractura la mana dreapta, si le-au fost acordate primele ingrijiri medicale la cabana. Duminica dimineata, ei au fost coborati cu telecabina in Busteni, iar tanarul care a suferit o fractura a fost transportat la spital.

"Turistul ranit are o fractura la mana dreapta, ambii au zgarieturi, dar niciunul nu este in stare grava si pot spune ca au avut mare noroc ca au scapat cu viata, in conditiile in care l-au atacat pe urs cu cutitul", a declarat Gheorghe Haiduc, seful Serviciului Salvamont Busteni.

Gheorghe Haiduc spune ca turistii au partea lor de vina deoarece au ridicat cortul intr-o zona de campare interzisa: "Sunt peste tot indicatoare si tablite care interzic ridicarea corturilor intr-o asemenea zona. Este normal ca ursul sa fie atras de mancare si sa atace, practic ursul este invitat la mancare. De altfel, dupa ce i-a atacat ursul a ramas in cort si le-a mancat tot ce aveau, chiar daca eanimalul era si ranit".

In cursul zilei de duminica, salvamontistii si padurarii vor incepe cautarile ursului care i-a atacat pe cei doi adolescenti, pentru a fi capturat si dus intr-o alta zona.