Ministrul francez al Agriculturii, Michel Barnier, a afirmat ca Franta nu este interesata de postul de comisar european pentru agricultura si va sustine "cu tarie" ca Romania sa preia acest portofoliu, sustin reprezentantii Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania, potrivit Mediafax.

"Informatiile aparute in presa romana privind imposibilitatea Romaniei de a ocupa postul de comisar pentru agricultura (deoarece acesta ar fi dorit de Franta) este o manevra de intoxicare a opiniei publice prin intermediul presei, inducandu-se ideea ca Romania nu ar putea obtine acest portofoliu", afirma reprezentantii Ligii Producatorilor Agricoli.

"Michel Barnier, ministrul Agriculturii din Franta, in urma celor doua intalniri avute cu Adrian Radulescu - presedintele Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania, a confirmat ca Franta nu este interesata de acest portofoliu si ca va sustine cu tarie ca Romaniei sa ii revina postul de comisar pentru agricultura", se arata intr-un comunicat al Ligii, citat de Mediafax.

"Precizam, cu deplina responsabilitate, ca marile puteri agricole din UE (Franta, Germania, Italia, Spania) au declarat ca nu sunt intersate de acest portofoliu. Liga Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania face un apel de solidaritate la presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, precum si la presedintii partidelor politice parlamentare sa solicite cu insistenta acordarea portofoliului de comisar pentru agricultura Romaniei ", se mai arata in comunicat.

  • Ilie Sarbu: Sunt resemnat, ministrul francez al Agriculturii e favorit pentru postul de comisar european

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, declara, vineri, ca este resemnat in privinta sanselor pe care le are Dacian Ciolos, fost ministru de resort, pentru functia de comisar european pe agricultura, dupa ce presedintele Frantei a confirmat ca actualul ministru al agriculturii din aceasta tara este favorit pentru acest post.

"Sunt resemnat. Am vazut ca Michel Barnier, ministrul Agriculturii din Franta, a fost deja nominalizat pentru functia de comisar de catre Sarkozy. Pe aceasta zona cred ca lucrurile sunt foarte clare", a afirmat Marian Sarbu.