Contestarea Codurilor Penal si Civil este o dovada de "neseriozitate", crede vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei. El a declarat la RFI ca organizatiile neguvernamentale nu au motive sa invoce lipsa dezbaterilor publice in cazul acestor documente. Textele au fost dezbatute in Parlament, ce-i drept intr-o forma "mai speciala", apreciaza Valeriu Stoica.

"Nu inteleg aceasta contestare intrucat de cel putin 12 ani, toate solutiile care sunt avute in vedere ca noutati in proiectul noului Cod Civil au fost supuse dezbaterii publice. Mi se pare ca este o dovada de usoara neseriozitate din partea celor care afirma ca aceste chestiuni n-au fost discutate, au fost discutate in mod succesiv, timp de 12 ani", sustine fostul ministru al Justitiei.

"S-a ajuns intr-un punct in care, insa, asa cum bine stiti, nu mai poate fi intarziata adoptarea acestor Coduri, iar dezbaterea parlamentara de care vorbiti a avut loc, intr-o forma, e adevarat, mai speciala", spune vice-presedintele Partidului Democrat Liberal.

Guvernul a inceput procedura de asumare a raspunderii in Parlament asupra Codurilor Penal si Civil. Mai multe organizatii neguvernamentale cer retragerea acestor documente si supunerea lor unei dezbateri publice autentice.