Judecatoria Sectorului 1 nu a luat in calcul calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali, atunci cand a respins cererea de ridicare a controlului judiciar, considerand-o prematura, in conditiile in care validarea alegerilor va avea loc joi, iar decizia justitiei a fost pronuntata marti, relateaza NewsIn.

"Instanta nu va analiza prezenta cerere in raport de sustinerile orale ale aparatorului petentului cu privire la calitatea de europarlamentar a acestuia, apreciind ca prematura invocarea acestei calitati, avand in vedere ca potrivit calendarului stabilit de Autoritatea Electorala Permanenta, validarea rezultatelor alegerilor europarlamentare care au avut loc la 7.06.2009 se va face la data de 11.06.2009", se sustine in motivarea hotararii Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 a decis sa largeasca controlul judiciar aplicat lui Becali, permitandu-i acestuia sa circule liber in toata tara, din cauza atitudinii corecte pe care acesta a avut-o dupa ce i s-a permis sa-si sustina campania electorala. "Instanta are in vedere atitudinea petentului dupa incuviintarea de catre instanta a parasirii limitei teritoriale stabilite initial prin incheierea Tribunalului Bucuresti in sensul conformarii intocmai a petentului dispozitiei instantei", se mai arata in decizia magistratilor.

Avocatul lui Gigi Becali, Catalin Dancu, a declarat, marti, ca decizia Judecatoriei Sectorului 1 este corecta, tinand cont de actele existente pana in acest moment la dosar, avocatul sustinand ca instanta nu a avut documentele care sa ateste calitatea de europarlamentar a patronului Steaua.

"Vom face recurs, eu ma asteptam la decizie, este o decizie corecta, tinand cont de actele existente la dosar. Practic, instanta considera ca el nu este un pericol pentru a calatori in toata tara, in schimb nu s-a dat mai mult acum, pentru ca instanta nu a avut la dosar actele care sa ateste calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali", a declarat Dancu.

"Circul circului"

Gigi Becali a facut scandal in sala de judecata, marti, afirmand ca ceea ce fac procurorii este o batjocura. "Procesul asta al lui Becali este o mare demagogie. E cel mai mare circ din ultimii 60 de ani. Toata lumea stie ca trei talhari au facut o plangere ca i-am sechestrat, lucru care nu este adevarat", a spus patronul Stelei.

Tot in sala de judecata, Becali i s-a adresat nervos procurorului de sedinta: "M-ati tinut vreo doua saptamani la arest la misto. Da' ce vreti voi? Batjocura lui Becali 200 de ani?"

Vizibil iritat ca procurorul a cerut respingerea solicitarii sale, patronul stelist i s-a adresat judecatoarei. "Taiati-mi capul, doamna judecator, ca sunteti inamovibila", a spus el.

Gigi Becali a sustinut ca, pentru a continua ancheta in cazul sau, procurorii trebuie sa ceara ridicarea imunitatii in Parlamentul European. "Va dati seama ca, in momentul in care voi spune pentru ce sunt anchetat, va fi circul circului", a declarat el.