Senatorii au aprobat marti o propunerea legislativa prin care este instituita oficial Ziua Tatalui si Ziua Mamei in prima duminica, respectiv a doua duminica a lunii mai, informeaza NewsIn. Initiativa a primit atat raportul negativ din partea Comisiei de munca, cat si avizul negativ al Guvernului.

Propunerea legislativa a fost aprobata cu 89 de voturi pentru, 4 abtineri si 3 voturi impotriva. Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata si ea documentul.

Unul dintre initiatori legii, senatorul Emilian Francu (PNL) a declarat ca "din datele detinute de la Asociatia TATA rezulta ca Ziua Mamei este sarbatorita in a doua duminica a zilei mai in peste 70 de tari ale lumii".

"Pentru a crea un cadru unitar serbarii sau semnalarii importantei familiei, am propus sa fie marcata in prima duminica a lunii mai. Sarbatorirea ambilor parinti credem ca va avea un efect pozitiv asuprea societatii romanesti, aratand ca mama si tatal sunt la fel de importanti in viata de familie, sunt de fapt doi piloni complementari", a afirmat Francu.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Doina Parcalab, a apreciat insa ca "inca nu este oportuna o asemenea initiativa legislativa".