Din cauza unor defecte si a degradarii partiale, Pasajul Lujerului din Capitala va fi supus reabilitarii, pentru care municipalitatea va plati 12 milioane de euro, informeaza NewsIn. Potrivit anuntului de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, cea mai afectata parte a pasajului este zona de infrastructura dinspre Soseaua Virtutii.

Memoriul tehnic mai arata ca infiltratii de apa, ruperi si spargeri ale betonului au afectat grav pasajul, din cauza inexactitatilor de executie si a lipsei de intretinere.

Alte defecte constatate:

  • fisurile verticale ale betonului din stalpi;
  • nefunctionarea sistemului de ventilatie;
  • probleme ale sistemului de iluminat;
  • gurile de scurgere din pasaj sunt colmatate - caile auto si cele ale tramvaiului sunt inundate la fiecare ploaie;
  • denivelari si gropi care ingreuneaza circulatia si deterioreaza mijloacele de transport.

Caietul de sarcini trebuie sa contina si o solutie de dirijare a traficului pe perioada executiei, intrucat lucrarile presupun inchiderea pasajului si interventii deasupra acestuia.

Administratia Strazilor doreste ca licitatia sa fie gata pe 15 iulie. Proiectarea lucrarilor de reabilitare ar trebui sa fie gata o luna mai tarziu, in august, iar valoarea estimata a lucrarilor este de 42 milioane lei fara TVA.

Masuri impotriva blocajelor in trafic

Pentru zonele adiacente pasajului, s-a dispus ca termenul de finalizare a lucrarilor de asfaltare sa fie devansat pentru 30 iunie. In plus, Administratia Strazilor solicita reprogramarea lucrarilor de asfaltare pe strazile aflate in administrarea Primariei sectorului 6, astfel incat acestea sa fie gata tot pe 30 iunie.