Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) , impreuna cu Politia Comunitara din localitatile riverane Marii Negre, vor declansa in acest sezon estival actiunea de stopare a accesului autovehiculelor pe plaja. Astfel, cei care intra sau stationeaza cu masina pe plajele de pe litoral vor fi amendati cu sume ce pot ajunge pana la 20.000 de lei, transmite Mediafax.

Reprezentantii DADL vor amplasa panouri de avertizare pe fiecare plaja turistica, iar amenda care va fi aplicata pentru posesorii de autoturisme care vor circula sau stationa pe plaja va fi cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de lei.

"Inspectorii DADL vor fotografia autovehiculele aflate pe plaja si, cu sprijinul Politiei, vor fi identificati proprietarii. Totodata, rugam cetatenii care surprind autovehicule stationate pe plaje sa ne transmita fotografiile la adresa de e-mail dispecer@dadl.rowater.ro", a declarat purtatorul de cuvant al directiei, Catalin Anton.

El a mai precizat ca, in ceea ce priveste plaja Modern din Constanta, DADL va utiliza sistemul de camere web din dotare, care permite captura de imagini din aceasta zona.

Vara trecuta, in luna august, doi turisti bucuresteni au ajuns la spital dupa ce au fost calcati de o masina in timp ce se aflau pe plaja din Costinesti. Cei doi stateau intinsi pe nisip, la marginea plajei, cand un autoturism BMW X5, condus de un tanar in varsta de 21 de ani, din Costinesti, a trecut peste ei. Soferul, George Ardelean, a declarat atunci ca nu i-a vazut pe cei doi turisti, iar cand a plecat cu masina de pe marginea plajei a trecut peste ei. Victimele au suferit multiple traumatisme si fracturi la nivelul membrelor si au fost transportate la spital pentru ingrijiri de specialitate.