"Romania actioneaza in Republica Moldova ca un elefant intr-un magazin de portelanuri", considera Konstantin Zatulin, directorul Institutului pentru CSI de la Moscova, si parlamentar in Duma de Stat din partea Rusiei Unite. Declaratia apare in editia de joi a cotidianului Komsomolskaia Pravda, citat de Jurnalul de Chisinau.

Declaratia expertului rus apare in urmatoarea traducere pe site-ul proguvernamental de la Chisinau Omega (omg.md) intr-un articol, intitulat "Romania este interesata in destabilizarea situatiei din Moldova":

Potrivit autorilor, Moldova sta "pe marginea prapastiei" dupa dizolvarea Parlamentului. Publicatia sustine ca in rezultatul alegerilor parlamentare anticipate "Romania vecina, care sponsorizeaza opozitia, isi freaca fericita mainile: pentru ea este o sansa enorma sa organizeze la Chisinau o revolutie color si sa-si alipeasca Moldova". "Deja sunt date ca, in alegerile anticipate, Romania va elibera opozitiei de la Chisinau o suma dubla, fata de cea din scrutinul din luna aprilie", se mai arata in publicatia rusa.

Intr-un articol intitulat "Romania pregateste o noua revolutie colorata in Moldova", dupa ce alegerile presedintelui tarii au esuat in parlamentul de la Chisinau, din cauza boicotului celor trei partide de opozitie, publicatia rusa mentionata apreciaza ca Romania se va "implica in continuare in evenimentele din Republica Moldova".

Alegerile parlamentare anticipate din Moldova au fost provocate in rezultatul boicotarii de catre deputatii din opozitie a alegerilor Presedintelui. Cele trei formatiuni au anuntat ca intentioneaza sa provoace electorala anticipata inca din data de 6 aprilie, cand au fost facute publice rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare.