Guvernul nu si-a asumat, in sedinta de miercuri, raspunderea pe Codurile penal si civil. Inainte de sedinta, premierul Emil Boc a anuntat ca dupa o prezentare a stadiului elaborarii codurilor, va fi luata o decizie cu privire la asumarea raspunderii. Decizia a fost ca Executivul sa astepte elaborarea formelor finale a proiectelor de coduri.

Saptamana viitoare, pe 9 iunie, va avea loc ultima consultare pe marginea codurilor. "Guvernul trebuie sa aiba pe masa formele finale care vor ajunge in Parlament", a spus Boc.

In cadrul sedintei de Guvern, presedintii celor doua subcomisii parlamentare, Victor Ponta si Daniel Buda, au prezentat stadiul discutiilor cu societatea civila pe cele doua documente.

In cadrul prezentarii, Victor Ponta a declarat ca proiectul de Cod penal este mai bun decat cel actual."Nu este perfect, doar legile divine sunt perfecte, dar este un proiect bun, mai bun decat cel in vigoare", a spus Ponta. Potrivit acestuia, proiectul va intra in vigoare in 2011, dupa ce vor fi asigurate studiile de impact.