Tatal politicianului Mircea Geoana, generalul Ioan Geoana (r), a decedat marti, la Spitalul Fundeni din Capitala, dupa o grea suferinta. Generalul Ioan Geoana a fost seful Comandamentului Apararii Civile din Romania.

De mai bine de doua luni, generalul Ioan Geoana, in varsta de 81 de ani, se afla pe patul de spital, in lupta cu cancerul. El a fost supus chimioterapiei, insa starea sa nu s-a mai imbunatatit.

Ioan Geoana s-a nascut in 1928 in judetul Dolj, intr-o familie de ceferisti. Dupa absolvirea Institutului de Constructii din Bucuresti, a imbratisat cariera militara, activand in structurile MApN in perioada 1965-1992. A ocupat mai multe functii importante, culminand cu cea de sef al Comandamentului Apararii Civile.

A fost casatorit cu Elena Iuliana Geoana, inginer pensionar RATB.

Intr-un comunicat, presedintele PSD Mircea Geoana anunta anularea programului sau oficial si a actiunilor sale de campanie electorala.

Familia indurerata multumeste tuturor celor care au adresat condoleante in acest moment dificil.

Corpul neinsufletit va fi depus miercuri, 3 iunie, la Capela Ghencea Militar. Inmormantarea va avea loc joi 4 iunie, la ora 12.00, la Cimitirul Ghencea Militar.