Prietenul tinerei venite de la New York in 29 mai si care a fost diagnosticata luni cu virusul gripei AH1N1, a fost internat la Institutul "Matei Bals" din Capitala pentru ca prezinta simptomele bolii, informeaza Mediafax.

Din cele 35 de persoane cu care tanara in varsta de 28 de ani infectata cu virusul noii gripe a venit in contact in data de 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate si se afla sub supraveghere permanenta, informeaza Ministerul Sanatatii. Pana in prezent, niciunul dintre ei nu prezinta simptome de boala.

In schimb, dintre cele sase persoane apropiate tinerei (familie si prieteni apropiati), prietenul ei (si el in varsta de 28 de ani) prezinta simptome de boala si i s-au recoltat, luni dupa-amiaza, probe pentru testele de laborator. Tanarul a fost internat in spital.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat, luni, ca au fost confirmate alte doua cazuri de gripa AH1N1, astfel ca in Romania sunt pana acum cinci bolnavi, dintre care un copil. Toti cei cinci pacienti sunt internati la Institutul "Matei Bals" din Capitala.

Ultimele doua cazuri de imbolnarire cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate la o femeie de 28 de ani care a sosit de la New York in 29 mai si la mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a luat virusul de la fiica, prin transmitere secundara.