Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost operat in cursul zilei de luni pentru litiaza biliara veziculara, a precizat pentru HotNews.ro dr. Valentin Calu, purtator de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta "Elias", unde a avut loc interventia chirurgicala.

Calu a precizat ca regizorul a fost operat pentru litiaza biliara veziculara, practicandu-se colecistectomie laparoscopica de catre o echipa condusa de dr. Adrian Miron, seful Departamentului de Chirurgie a Spitalului "Elias".

Operatia a decurs fara incidente, iar starea sanatatii lui Nicolaescu este buna.

Saptamana trecuta, regizorul Sergiu Nicolaescu a fost internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme digestive. "Are indigestie din cauza ca nu a putut sa manance o perioada mai mare de timp, din cauza unor dureri la stomac", a explicat atunci managerul Spitalului Elias, Serban Marinescu.

"Nu e nimic grav", a declarat Nicolaescu, adaugand ca nu avea programat, in perioada urmatoare, niciun eveniment la care sa nu poata participa din cauza acestei probleme de sanatate.

In varsta de 79 de ani, Sergiu Nicolaescu a fost supus, in ianuarie 2007, la doua interventii chirurgicale pe creier, care au avut ca scop indepartarea unui hematom aparut din cauza unei cazaturi.

Cel mai recent film regizat de Sergiu Nicolaescu, lungmetrajul "Carol I", a avut premiera la începutul lunii mai.