Prefectul judetului Argesa cerut, luni, instantei anularea permisului auto detinut de fotbalistul Adrian Ropotan, intrucat ar fi fost obtinut in mod fraudulos. Fotbalistul echipei Dinamo Moscova este suspectat ca si-ar fi luat carnetul de conducere fara sustinerea examenului auto si este obligat sa-l returneze.

Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a precizat ca va semna in cursul acestei zile ordinul de suspendare a permisului auto al fotbalistului, urmand sa trimita dosarul la Judecatoria Pitesti, cu propunerea de anulare a carnetului auto al lui Ropotan, transmite Mediafax.

"Adrian Ropotan a obtinut permisul de conducere categoria B in data de 26 martie 2007, la Pitesti, iar suspiciunile noastre sunt legate de modul in care acesta si-a stabilit domiciliul in Arges pentru a i se permite sa dea examen auto. Una dintre suspiciuni este ca nu a completat personal cererea de mutatie din Bucuresti in judetul Arges, cererea fiind completata, se pare, de un politist", a declarat Proca.

  • Scandalul permiselor auto false

Guvernul a aprobat, la 20 februarie, prin ordonanta de urgenta, ca permisele auto in cazul carora exista sesizari in instante, cu indicii temeinice, ca ar fi fost obtinute prin acte de coruptie, sa fie retrase, masura urmand sa fie aplicata si pentru cele 3.500 de permise care ar fi fost obtinute fraudulos la Pitesti.

Primele infatisari in procesele pentru anularea permiselor de conducere despre care exista suspiciuni ca au fost obtinute in mod fraudulos au avut loc la Judecatoria Pitesti la inceputul lunii mai.

Anchetatorii au trimis in judecata 28 de persoane in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) din Arges. Printre cei 28 de acuzati, zece sunt politisti, printre acestia figurand si seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges, comisarul sef Gheorghe Codrut Vlasceanu.