Alba Iulia a intrat, vineri, in Cartea Recordurilor pentru rezultatul obtinut de locuitorii din municipiu, prin "marea imbratisare", la care au participat aproape zece mii de persoane, relateaza Mediafax. La acest record simbolic a participat si presedintelui Traian Basescu.

"Ca sa ajungem in Cartea Recordurilor, aproape zece mii de albaiulieni au iesit din case, s-au imbratisat si au prins in bratele lor ce au mai de pret, Cetatea. Recordul este, de fapt, al celor care au iesit azi din casa sa spuna lumii intregi «te iubim Alba Iulia»", a declarat Primarul din Alba Iulia.

Potrivit oficialului Guiness Book, la marea imbratisare au participat 9.758 de oameni, printre care si presedintele Traian Basescu, acesta fiind inregistrat oficial cu numele si datele de contact in listele care vor ajunge la Guiness Book.

Pentru doborarea recordului a fost nevoie de circa sapte mii de oameni, deoarece in Cartea Recordurilor este inscrisa o imbratisare a peste sase mii de oameni realizata in 2005 in Mexic.

Primarul din Alba Iulia a explicat ca autoritatile nu sunt interesate de doborarea recordului in sine, ci de realizarea unui gest simbolic prin care cetatea istorica din municipiu sa fie mediatizata.